Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

Στο επίκεντρο της 5ης Συνόδου της Επιτροπής Παρακολούθησης η εφαρμογή των μέτρων για την οπαδική βία

Ολοκληρώθηκε στο Στρασβούργο η 5η Σύνοδος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια, προστασία και εξυπηρέτηση των θεατών αθλητικών αγώνων, στην οποία συμμετείχε η Εθνική Αντιπροσωπεία για την εφαρμογή των προβλέψεων της Σύμβασης στη χώρα μας, με επικεφαλής τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης Εμμανουήλ Λογοθέτη, και τον ΓΓ Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.  
 

Στη Σύνοδο παρουσιάστηκαν από τα κράτη μέλη οι πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα της ασφάλειας, προστασίας και εξυπηρέτησης θεατών, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με τη διεξαγωγή του EURO 2024 καθώς και των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, έγινε παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό, στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει ως εταίρος.
 

Οι επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας παρουσίασαν στα μέλη της Επιτροπής τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής των διατάξεων του νέου ν. 5085/2024 για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Στο πλαίσιο της Συνόδου, οι Γενικοί Γραμματείς και η Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησαν εκτενώς τις λεπτομέρειες αναφορικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη των αξιωματούχων της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα (12-15 Μαΐου 2024). Παράλληλα, προτάθηκε στη χώρα μας η ανάληψη της καταληκτικής εκδήλωσης του προγράμματος για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό.
 

Με το πέρας της Συνόδου ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης, Εμμανουήλ Λογοθέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υψηλή εκπροσώπηση που έχει η χώρα μας στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis υποδεικνύει τη σημασία που αποδίδει η Ελληνική Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και την υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών».
 

Ο ΓΓ Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε ότι «αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τους εταίρους η πρόοδος που έχει κάνει η χώρα μας τους τελευταίους μήνες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, συνδυάζοντας την ενσωμάτωση των συστάσεων της Σύμβασης Saint Denis στη νομοθεσία μας με την απαρέγκλιτη τήρηση του πλαισίου και της επιβολής ποινών από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, η οποία παρουσιάζει ήδη σημαντικό έργο. Η επίσκεψη των αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης στη χώρα μας τον επόμενο μήνα θα μας δώσει τη δυνατότητα να βελτιώσουμε περαιτέρω τις συνθήκες ασφάλειας, προστασίας και εξυπηρέτησης των θεατών στη χώρα μας».
 

Στο πλαίσιο συμμετοχής της στην 5η Σύνοδο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Σύμβασης Saint Denis, η Εθνική Αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρο Ρουσόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος του Συμβουλίου σε θέματα αθλητισμού, και η περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου αυτού, ιδιαίτερα στα ζητήματα αξιών και αθλητικής ακεραιότητας που βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του συγκεκριμένου θεσμού.
 

Στις εργασίες της Συνόδου τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης, Εμμανουήλ Λογοθέτη και Αθλητισμού,   Γιώργο   Μαυρωτά,   συνόδευσαν   τα   μέλη   της   Αντιπροσωπείας Νικόλαος Πετρόπουλος, Αστυνομικός Διευθυντής και συνεργάτης του Υπουργού Προστασίας   του   Πολίτη   και   Ιωάννης   Κραβαρίτης,   Αστυνόμος,   Εθνικός Σύνδεσμος  Πληροφοριών Ποδοσφαίρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γιάννης Χατζής, προεδρος ΠΟΞ: Οι αιτιάσεις περί «υπερτουρισμού» το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να αποκρύψουν το πραγματικό πρόβλημα
Φθίνει η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. Ανησυχητική η εικόνα της κατανάλωσης
Aegean: Τρεις νέοι προορισμοί- Αύξηση 12% της κίνησης τον Απρίλιο- Έκπτωση 60% στα παιδικά εισιτήρια
Η Αθήνα στις φθηνότερες πόλεις για τα city breaks των Βρετανών, σύμφωνα με έρευνα του Post Office Travel Money
Μονόδρομος ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η χρήση τεχνολογιών ευφυούς γεωργίας και στη χώρα μας
Ποιές οι καλύτερες πόλεις για να ζήσετε μια ήσυχη ζωή. Ποιά η θέση Αθήνας και Θεσσαλονίκης
Χρονιά ολοκληρωτικής επαναφοράς του παγκόσμιου τουρισμού και των αερομεταφορών στα προ πανδημίας επίπεδα θα είναι το 2024
Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με εργαζόμενους
Ξεκίνησε η νέα ενημερωτική καμπάνια «γνώρισε τον ΑΔΜΗΕ»
Το υπουργείου Τουρισμού εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ελλάδα
Στο επίκεντρο των Παράλληλων Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 η πρόσβαση όλων των πολιτών στην άθληση
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ
Με δύο επιχειρηματικά σχήματα συνεχίζεται ο διαγωνισμός για τη διάθεση του 20% της Αριάδνη Interconnection
Εκδήλωση απο το Υπ. Ναυτιλίας στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Θαλασσίων ατυχημάτων
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MotivAction για δεύτερη φορά στην Ελλάδα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.