Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ

Συνέντευξη  στην εκπομπή "Πίσω από τις γραμμές” στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και 5ος  αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα ακόλουθα : 


Για την επιστολική ψήφο: Αυτό που συνέβη με την εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών και με το κόμμα της ΝΔ είναι ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο και πρέπει να υπάρξει διαφάνεια με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ώστε να μην ξανασυμβεί, γιατί δεν μπορεί το κόμμα να θεωρεί το κράτος λάφυρό του και να το κάνει ότι θέλει.

Οι Ευρωεκλογές θα είναι ένα μεγάλο crash test για την λειτουργία της επιστολικής ψήφου. Στην πράξη θα δούμε εάν οι διαδικασίες που έγιναν για την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου είναι αξιόπιστες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις εθνικές εκλογές. Εάν η Κυβέρνηση λειτουργήσει τελείως διαφορετικά σε σχέση με ότι έκανε στο τελευταίο νομοσχέδιο, που έφερε την τελευταία μέρα την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές χωρίς καμία συνεννόηση, και εάν πάει καλά η διαδικασία της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές, τότε θα υπάρξει ένα πεδίο συνεννόησης ώστε να είναι μια καλή αρχή για όσους ανθρώπους θέλουν να ψηφίσουν και να μην πάνε στην κάλπη.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Όταν έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ την Συμφωνία των Πρεσπών δεν ψηφίσαμε τη συμφωνία με ένα σκεπτικό, παρόλο που συμφωνούσαμε στον γεωγραφικό προσδιορισμό που είναι μια θέση διαχρονική της χώρας μας, είχαμε τονίσει ότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα μέσα στη Συμφωνία, όπως το θέμα της γλώσσας και εκτιμούσαμε ότι αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα με μία πιθανή αλλαγή στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Σε αυτό τον συμβιβασμό που έγινε δεν ήταν υπέρ της χώρας μας. Σήμερα όμως υπάρχει μια συμφωνία και πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Για τις δημοσκοπήσεις: Το μεγάλο ζητούμενο είναι τι λέει ο κόσμος. Κατανοεί ότι από τη μια πλευρά ότι υπάρχει μια δυνατή κεντροδεξιά παράταξη και αναζητά έναν αντίπαλο πόλο διαφορετικής πολιτικής πρότασης. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο να βγει δεύτερο κόμμα και να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά επιθυμεί με το θετικό τους μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες στις κάλπες ότι αυτό το κόμμα που θα είναι αύριο αξιωματική αντιπολίτευση, θα έχει τη δύναμη να πάει να παίξει στα ίσα την Κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.