Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Ποιές οι καλύτερες πόλεις για να ζήσετε μια ήσυχη ζωή. Ποιά η θέση Αθήνας και Θεσσαλονίκης

  • Η νέα έρευνα της Compare the Market AU εξετάζει τις καλύτερες πόλεις για να μετακομίσετε για ήσυχη διαβίωση με βάση οκτώ παράγοντες, όπως ο πληθυσμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η βαθμολογία ειρήνης.
  • Το Γκρατς κατέλαβε την πρώτη θέση (5,344), ακολουθούμενο από την Καμπέρα (5,330) και τη Ζυρίχη (4,895).
  • Πέντε από τις καλύτερες πόλεις για ήσυχη διαβίωση κατατάσσονται επίσης στο δείκτη των πιο ευτυχισμένων πόλεων , γεγονός που υποδηλώνει τη συσχέτιση μεταξύ της ήσυχης διαβίωσης και της καλύτερης ποιότητας ζωής.
 

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει παρατηρηθεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επιλέγουν τον τόπο διαμονής τους, με μια αυξανόμενη επιθυμία για πιο ήσυχες περιοχές που προάγουν την ηρεμία και την ησυχία. Ποιες πόλεις σε όλο τον κόσμο είναι οι καλύτερες για ήσυχη διαβίωση;
 

Νέα έρευνα της Compare the Market AU ανέλυσε 39 Ευρωπαικές πόλεις χρησιμοποιώντας διάφορους παράγοντες, όπως ο πληθυσμός, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η βαθμολογία ηρεμίας, τα μονοπάτια περιπάτου και οι δημόσιοι κήποι, για να αποκαλύψει την καλύτερη πόλη στον κόσμο για ήσυχη διαβίωση.
 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι καλύτερες πόλεις για ήσυχη διαβίωση αποκαλύφθηκαν ως εξής:


 

Στην κορυφή της λίστας των καλύτερων πόλεων του κόσμου για ήσυχη διαβίωση βρέθηκε το Γκρατς στην Αυστρία με βαθμολογία 5,344 στα 8. Έχοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες ειρήνης, χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και μόλις 5,36 κλαμπ και μπαρ ανά 100.000 κατοίκους, το Γκρατς είναι η ιδανική πόλη για όσους προτιμούν έναν ήσυχο τρόπο ζωής.
 

Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ταξιδεύουμε στην Καμπέρα της Αυστραλίας. Παρά την ιδιότητά της ως πρωτεύουσας, η Καμπέρα φημίζεται ως μία από τις πιο ήσυχες πόλεις του κόσμου. Με χαμηλό ποσοστό κυκλοφοριακής συμφόρησης 21%, σχεδόν 250 μονοπάτια για περπάτημα και πολλά στούντιο γιόγκα για να ηρεμήσετε, η Καμπέρα προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον για ασφαλή διαβίωση. Η πόλη φημίζεται για την παροχή στους κατοίκους της ελευθερίας να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους και για την εξαιρετική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
 

Την τρίτη θέση εξασφαλίζει η Ζυρίχη της Ελβετίας, η οποία φημίζεται ως ένα από τα πιο ήσυχα και γραφικά μέρη για να κατοικεί κανείς. Με το χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας και τους γαλήνιους δημόσιους κήπους της, η Ζυρίχη προσφέρει ένα ειδυλλιακό περιβάλλον για ειρηνική διαβίωση. Εξυπηρετεί τέλεια τα άτομα που εκτιμούν την ηρεμία έναντι της φασαρίας της ζωής στην πόλη.Συνολικά, οι ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στις 10 κορυφαίες κατατάξεις, με πόλεις όπως το Ελσίνκι (4,694), η Βιέννη (4,653), το Μπρνο (4,646), το Μόναχο (4,619), η Κοπεγχάγη (4,600) και η Στοκχόλμη (4,583) να διακρίνονται. Η παρουσία τους υπογραμμίζει όχι μόνο την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τον τρόπο ζωής τους, αλλά και το γεωγραφικό τους πλεονέκτημα, το οποίο προάγει ένα γαλήνιο και ειρηνικό περιβάλλον διαβίωσης. 
 

Σχολιάζοντας τη μελέτη, ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής της Compare the Market AU, δήλωσε: «Η ήσυχη ζωή προσφέρει πολλά οφέλη, όπως η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και η μείωση των επιπέδων άγχους. Ενισχύει τη διανοητική διαύγεια και τη δημιουργικότητα, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τις ουσιαστικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και τη βαθύτερη σύνδεση με τη φύση. Είναι σπουδαίο που μπορούμε να παρουσιάσουμε μερικά από τα υπέροχα μέρη σε όλο τον κόσμο όπου είναι καλύτερο να ζείτε αν αυτός είναι ο τρόπος ζωής που προτιμάτε».
 

Η αναλυτική παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/home-loans/features/best-cities-for-quiet-living/


 

Μεθοδολογία:

Αυτό το σύνολο δεδομένων κατατάσσει 50 τοποθεσίες, με βάση το πόσο καλές είναι για να προσφέρουν ένα ειρηνικό περιβάλλον. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήθηκαν 8 διαφορετικοί παράγοντες. Αφού συλλέχθηκαν τα δεδομένα για τους παράγοντες, οι παράγοντες κανονικοποιήθηκαν, ώστε να δοθεί σε κάθε παράγοντα μια βαθμολογία μεταξύ 0 και 1. Εάν δεν υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα, δόθηκε βαθμολογία 0. Οι κανονικοποιημένες τιμές αθροίστηκαν στη συνέχεια για να δοθεί σε κάθε τοποθεσία συνολική βαθμολογία 8. Οι τοποθεσίες κατατάχθηκαν από την υψηλότερη προς τη χαμηλότερη, με βάση τη συνολική βαθμολογία τους.  
 
Οι παράγοντες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι ακόλουθοι
- Βαθμολογία εγκληματικότητας - Μια αριθμητική τιμή που αντιπροσωπεύει το συνολικό επίπεδο εγκληματικότητας σε κάθε πόλη, με υψηλότερες τιμές να υποδηλώνουν μεγαλύτερη εγκληματικότητα.
- Μονοπάτια πεζοπορίας - Ο αριθμός των μονοπατιών πεζοπορίας σε κάθε πόλη στο AllTrails.com.
- Στούντιο γιόγκα - Ο αριθμός των στούντιο γιόγκα που αναφέρονται στους χάρτες της Google σε κάθε πόλη, ανά 100.000 κατοίκους.
- Peace Score - Μια αριθμητική τιμή που αντιπροσωπεύει το συνολικό επίπεδο ειρήνης στη χώρα κάθε πόλης το 2023, υψηλότερες τιμές υποδηλώνουν λιγότερη ειρήνη.
- Πληθυσμός - Ο πληθυσμός κάθε πόλης το 2024.
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση - Ένα ποσοστό του μέσου πρόσθετου χρόνου που χάνεται λόγω της κυκλοφορίας σε σύγκριση με την οδήγηση σε συνθήκες ελεύθερης ροής σε κάθε πόλη.
- Κλαμπ και μπαρ - Ο αριθμός των κλαμπ και μπαρ στο TripAdvisor σε κάθε πόλη, ανά 100.000 κατοίκους.
- Δημόσιοι κήποι - Ο αριθμός των δημόσιων κήπων στο TripAdvisor σε κάθε πόλη.
 
Οι παράγοντες αναπροσαρμόστηκαν ως εξής:
- Βαθμολογία εγκληματικότητας - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
- Μονοπάτια περιπάτου - Υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.
- Στούντιο γιόγκα - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.
- Βαθμολογία ειρήνης - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
- Πληθυσμός - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
- Κυκλοφοριακή συμφόρηση - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
- Clubs & Bars - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές παίρνουν υψηλή βαθμολογία.
- Δημόσιοι κήποι - Οι υψηλές τιμές λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία. Οι χαμηλές τιμές λαμβάνουν χαμηλή βαθμολογία.
Όλα τα δεδομένα είναι σωστά από τις 07/02/24. Τα δεδομένα κατάταξης που εμφανίζονται αποτελούν σύνθεση πολλαπλών πηγών δεδομένων και ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικής ζωής. Όλα τα δεδομένα είναι ακριβή σε σχέση με τις πηγές που παρέχονται. 
 

About Compare the Market

Compare the Market is a comparison service that takes the hard work out of shopping around. We make it Simples for Australians to quickly and easily compare and buy insurance, energy, and home loans products from a range of providers. Our easy-to-use comparison tool helps you look for a range of products that may suit your needs and benefit your back pocket.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.