Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Χρονιά ολοκληρωτικής επαναφοράς του παγκόσμιου τουρισμού και των αερομεταφορών στα προ πανδημίας επίπεδα θα είναι το 2024

Χρονιά ολοκληρωτικής επαναφοράς του παγκόσμιου τουρισμού και των αερομεταφορών στα πρό πανδημίας επίπεδα θα είναι το 2024 όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εν ελλάδι ταξιδιωτικών γραφείων Fedhatta Λύσανδρος Τσιλίδης. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα, όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ Χριστίνα Τετράδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποκτά μια σταθερή βάση τουριστικών ροών στα επίπεδα των 30 εκατομμυρίων αφίξεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων και την ευρύτερη τουριστική στρατηγική της χώρας.

"Η ώρα της αυξημένης ζήτησης δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά είναι ώρα στρατηγικού σχεδιασμού".

Η Ελλάδα πλέον διαθέτει ένα πολύ ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, συνδεδεμένο με τον παράγοντα ασφάλειας, ενώ παράλληλα μπορεί να στρέψει το βλέμμα και σε άλλες μορφές τουρισμού προκειμένου να αμβλύνει την εποχικότητα αλλά και να πετύχει μεγαλύτερη διάχυση του τουριστικού εισοδήματος σε όλες τις περιφέρειες της, σημειώνει η κυρία Τετράδη. "Μπορεί εφέτος οι κρατήσεις σε γενικό επίπεδο να κινούνται σε ήπια αύξηση από το 2023, ωστόσο η ώρα της αυξημένης ζήτησης δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά είναι ώρα στρατηγικού σχεδιασμού. Μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στον κλάδο μας για το μέλλον", επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΟΞ Γιάννης Χατζής σε πρόσφατη παρέμβαση του.

Πόλεμοι και έλλειψεις προσωπικού τα δυο ζητήματα για την εφετινή χρονιά

Στα αγκάθια της τρέχουσας χρονιάς συμπεριλαμβάνονται από τον κ.Τσιλίδη οι δυο πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή μας. Όπως εξηγεί, τα γεγονότα αυτά δημιουργούν μεγάλη ανησυχία και φόβο στους ταξιδιώτες αλλά παράλληλα έχουν άμεσες επιπτώσεις στο ενεργειακό κόστος και κατά συνέπεια στο λειτουργικό πεδίο των επιχειρήσεων. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του ΞΕΕ και πρόεδρος των ξενοδόχων στην Ζάκυνθο εστιάζει στο ζήτημα της στελέχωσης των ξενοδοχείων με προσωπικό που και εφέτος αποτελεί μείζον θέμα. Όπως λέει πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν τμήματα τους για αυτόν τον λόγο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων ετοιμάζει έρευνα για την εφετινή χρονιά που θα αποτυπώνει ακριβώς το εργασιακό ζήτημα στα ξενοδοχεία. Και εφέτος ωστόσο τα λειτουργικά κόστη, αποτελούν ένα ακόμη "καυτό" θέμα για τα ξενοδοχεία, που όπως τονίζει η κυρία Τετράδη, τα εμποδίζει να κάνουν προβλέψεις για προϋπολογισμούς.


Χ.Τετράδη: δεν έγινε καμπάνια για να συνδεθεί το ελληνικό Πάσχα με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν

Σε ό,τι αφορά τις ελεύσεις τουριστών στην Ελλάδα και την πληρότητα των ξενοδοχείων η κυρία Τετράδη υπογραμμίζει ότι ακόμα είναι χαμηλές, αφού ακόμα δεν έχουν εντατικοποιηθεί οι πτήσεις τσάρτερ στους ελληνικούς προορισμούς. Στο σημείο αυτό η κυρία Τετράδη επισημαίνει ότι δεν έγινε και καμία καμπάνια για να συνδεθεί το ελληνικό Πάσχα με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν στην Ελλάδα. Αντίστοιχα, επικοινωνιακά αντανακλαστικά δεν επέδειξαν και οι περιφέρειες, που κάλλιστα θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν αυτή τη χρονική συγκυρία και να απευθύνουν πρόσκληση στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό να επισκεφθεί την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σε αναμονή μιας και ο Μάιος είναι μήνας της τελευταίας στιγμής, αναφορικά με τις κρατήσεις των ξένων επισκεπτών.

Προέλευση και το πλήρες δημοσίευμα μπορείτε να δείτε εδω : Α.Μ.Π.Ε. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» για ακόμα μια φορά η AEGEAN, στα Skytrax World Airline Awards 2024
Ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης στο 4ο Συνέδριο της Ένωσης Προπονητών της Euroleague
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
Συνέντευξη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνου Μανουσάκη στην Καθημερινή της Κύπρου.
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.