Τρίτη, 29 Απριλίου 2025

Ώρα για το πρώτο… σερβίς στα «8α Νομίκεια» του Α.Ο. Θήρας

Συντάκτης: ΔΚ

Το τουρνουά-θεσμός του Α.Ο. Θήρας για το βόλεϊ γυναικών, «Νομίκεια», που είναι αφιερωμένα στη μνήμη των ευεργετών του νησιού της Σαντορίνης, Ευάγγελου και Λούλας Νομικού, ετοιμάζεται να κάνει την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου σερβίς για 8η σεζόν. Για πρώτη φορά από το 2013, η διοργάνωση θα έχει διεθνή χαρακτήρα, καθώς εκτός της διοργανώτριας ομάδας της Σαντορίνης και του Π.Α.Ο.Κ. θα συμμετάσχουν ακόμη η ουγγρική Βάσας, του Έλληνα τεχνικού και ομοσπονδιακού προπονητή της Τσεχίας, Γιάννη Αθανασόπουλου και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από την Κύπρο.
 

Με τον σύλλογο να γιορτάζει το 2022 δέκα χρόνια ζωής από την ίδρυσή του, η διοίκηση της ομάδας ξεκινώντας δειλά-δειλά το 2013 τα «Νομίκεια» σε συνεργασία με τον Δημοτικό Αθλητικό Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, έχει καταφέρει οκτώ χρόνια μετά να αποτελεί το κορυφαίο γεγονός πετοσφαίρισης πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών.
 

Μαζί με την «οικοδέσποινα» ομάδα, ο Κυπελλούχος Π.Α.Ο.Κ., η Ουγγρική Βάσας και ο Property Gallery Απόλλωνας Λεμεσού από τη Κύπρο συνθέτουν το πιο ανταγωνιστικό τουρνουά στα 8 χρόνια που διεξάγονται τα Νομίκεια, τα οποία διεξάχονται φέτος για πρώτη φορά σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και τη στήριξη του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.
 

Πρώτη στο νησί της Σαντορίνης έφτασε το πρωί της Τετάρτης η ομάδα του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού, το απόγευμα αναμένεται η αποστολή του Π.Α.Ο.Κ. και αργά το βράδυ θα αφιχθεί από την Βουδαπέστη και η Βάσας.
 

Με δηλώσεις τους, η αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού Άντρι Ιορδάνου και ο προπονητής Γιάννης Γιαπάνης δεν έκρυψαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στο νησί της Σαντορίνης και τη συμμετοχή τους στα «Νομίκεια 2021».
 

«Πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσουμε τον Α.Ο. Θήρας για την πρόσκληση και την ευκαιρία να παίξουμε σε αυτό το υψηλού επιπέδου τουρνουά. Είναι όλα στην εντέλεια από πλευράς οργάνωσης και φιλοξενίας. Από την πρώτη στιγμή που μα έγινε η πρόσκληση δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη στο να έρθουμε.
 

Για εμάς είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ανταγωνιστούμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες και να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι και ένα έξτρα κίνητρο για τις αθλήτριές μου να παίξουν με αυτές τις αντιπάλους.
 

Οι αγώνες αυτοί θα μας βοηθήσουν και για το πρωτάθλημα και το κύπελλο στη Κύπρο, καθώς στόχος μας είναι ο πρωταθλητισμός. Ο κορμός της ομάδας είναι ίδιος με πέρυσι και ξεκινάμε με ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με πέρυσι» δήλωσε ο προπονητής του Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού Γιάννης Γιαπάνης, ενώ η αρχηγός της ομάδας Άντρι Ιορδάνου συμπλήρωσε:
 

«Θέλαμε πάρα πολύ να έρθουμε και να συμμετάσχουμε σε αυτό το τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Θα μας βοηθήσει να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα εν όψει της νέας σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι η διοργάνωση θα μας βοηθήσει για το κυπριακό πρωτάθλημα. Θέλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε κάνει αρκετά καλή προετοιμασία και στόχος μας στη Κύπρο είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, μετά την περυσινή δεύτερη θέση».

 

Το πρώτο... σερβίς στα «Νομίκεια 2021» θα γίνει με την συνέντευξη Τύπου στις 12.15 το μεσημέρι της Πέμπτης 30/09 στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «De Sol Hotel & Spa» και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανοίξει η αυλαία των αγώνων στο κλειστό γυμναστήριο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.. Να σημειωθεί πως όλες οι αναμετρήσεις του τουρνουά θα μεταδοθούν μέσω livestreaming από το Α.Ο. Θήρας TV στο You Tube https://www.youtube.com/channel/UCBZ0vuIGx3mOLjovnO9wOHw

 

Να σημειωθεί πως για την είσοδο των θεατών στις εγκαταστάσεις του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

 

Το πρόγραμμα του τουρνουά

 

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου

 

17.30: Π.Α.Ο.Κ. - Βάσας

19.30: Α.Ο. Θήρας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού

 

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου

 

17.30: Βάσας - Property Gallery Απόλλων Λεμεσού

19.30: Α.Ο. Θήρας - Π.Α.Ο.Κ.

 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου

 

17.00: Property Gallery Απόλλων Λεμεσού - Π.Α.Ο.Κ.

19.00: Α.Ο. Θήρας - Βάσας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
atacon
lidl
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συγχαρητήρια Θύελλα Καμαρίου για τη μεγάλη σου επιτυχία να κατακτήσεις το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κυκλάδων!
Ολοκληρώθηκε και επίσημα στον Α.Ο. Θήρας η φετινή σεζόν της Volley League γυναικών
Πασχαλινό τουρνουά βόλεϊ για όλα τα παιδιά των ακαδημιών του διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Θήρας
«Με ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτησε το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του πρωταθλήματος για 2η φορά στην ιστορία του ο Α.Ο. Θήρας
Το σημαντικότερο παιχνίδι των πλέι οφ της φετινής Volley League γυναικών, μέχρι το επόμενο, δίνει απόψε στη Σαντορίνη ο Α.Ο. Θήρας
Ήττα από τον ΠΑΟΚ γνώρισε στη Θεσσαλονίκη ο Α.Ο. Θήρας στον α’ ημιτελικό της σειράς των πλέι οφ της Volley League.
Οι μικρές αθλήτριες του Α.Ο. Θήρας συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους όμορφη ιστορία στο πρωτάθλημα Κυκλάδων
O Α.Ο. Θήρας βρίσκεται ξανά μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη πρόκληση της ιστορίας του
Α.Ο. Θήρας : Μια μικρή αλλά ουσιαστική κίνηση από την ομάδα μας!
Οι ακαδημίες του Α.Ο. Θήρας έδωσαν δυναμικά το «παρών» στους αγώνες του Πρωταθλήματος Κυκλάδων
Έπειτα από τρία χρόνια ο Α.Ο. Θήρας ξανά στα ημιτελικά του πρωταθλήματος!
Το κυνήγι της πρόκρισης συνεχίζεται για τον Α.Ο. Θήρας που σήμερα στις 19.30 στην Αθήνα αντιμετωπίζει ξανα την Θέτιδα
Το Σ/Κ 29-30/3, οι ομάδες μας Κ16 και Κ18 αγωνίζονται εντός έδρας και σας θέλουν δίπλα τους!
Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στα ημιτελικά έκανε στη Σαντορίνη ο Α.Ο. Θήρας
Με 17 παρουσίες αθλητριών του Α.Ο. Θήρας σε λίστες κορυφαίων 22 συνολικά αγωνιστικών της Volley League γυναικών ολοκληρώθηκε ο θεσμός της «Best Team»
106,4
Hondos_KE
Volcano TV
© 2025 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.