Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Volleyleague: πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο Α.Ο. Θήρας;

Μετά την προχθεσινή οριστική διακοπή των διοργανώσεων του βόλεϊ αρμοδιότητας Ε.Ο.ΠΕ, και την σχετική τοποθέτηση των ομάδων της Volleyleague γυναικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος φέρεται να δήλωσε σε μεγάλο αθλητικό πόρταλ ότι τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή, όπως είχε αποφασισθεί στην τηλεδιάσκεψη κατά πλειοψηφία, και επικυρώθηκε από το Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ, κατακτά ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός. Με βάση την βαθμολογική κατάταξη κατά την στιγμή της (οριστικής, όπως αποδείχθηκε) διακοπής του πρωταθλήματος, ο Α.Ο. Θήρας κατακτά την δεύτερη θέση, και το πολύτιμο εισιτήριο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Επιπλέον τονίζεται ότι τα ιδια ισχύουν σε ότι αφορά τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, μέχρι και την Β'
Ήταν μία Σολομώντειος λύση, δεδομένης της αδυναμίας ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος σε συνθήκες πανδημίας.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι η εγκυρότητα του εν λόγω δημοσιεύματος (gazzetta.gr) δεν έχει, ακόμη, επικυρωθεί από κάποια δημοσίευση της Ε.Ο.ΠΕ.

Ερωτηματικά ωστόσο, προκαλούν οι αποφάσεις που φαίνεται να έχουν παρθεί αναφορικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται & προβιβάζονται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα, πλην της Ηλιούπολης η οποία την στιγμή της διακοπής είχε υποβιβαστεί και μαθηματικά. Αν όμως από την χαμηλότερη κατηγορία ανέβουν 2, ή 3 ομάδες, τότε ο αριθμός των ομάδων στην Volleyleague θα αυξηθεί στις 13 ή 14, με ότι δυσάρεστο αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την αγωνιστική επιβάρυνση των ομάδων, όσο και το κόστος συμμετοχής τους στην Λίγκα, και μάλιστα σε μία περίοδο που τα οικονομικά τους δεδομένα κάθε άλλο παρά ανθηρά είναι.
Σε επικοινωνία μας με διοικητικά στελέχη του Α.Ο. Θήρας, έγινε σαφές ότι ο σύλλογος είναι κάθετα αντίθετος με την αύξηση του αριθμού των ομάδων της Λίγκας, και θα αντιδράσει έντονα αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο.

Επισήμως η Ε.Ο.ΠΕ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ομαλοποίηση των συνθηκών στο Ελληνικό βόλεϊ, και προς τούτο, με επιστολή της προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ζήτησε την έγκριση των αρμόδιων φορέων (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ) για τη χρήση ανοικτών αθλητικών χώρων χωρίς φιλέ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αθλητική οικογένεια του βόλεϊ (αθλητές/αθλήτριες , προπονητές, σωματεία) για την επανέναρξη της εκγύμνασης τους σε ανοικτούς χώρους (για όσο δεν γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα κλειστά γυμναστήρια) με στόχο την βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής, εφαρμόζοντας βέβαια τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Με αυτή την πρόταση πιστεύεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά η δραστηριότητα των Σωματείων του Βόλεϊ και των αθλητών/αθλητριών τους, ειδικότερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ παράλληλα με την ενέργεια αυτή θα σταλεί το μήνυμα επανεκκίνησης του αθλήματος έτσι ώστε εάν και εφόσον η νέα αθλητική χρονιά ξεκινήσει ομαλά, να είναι όλοι πιο έτοιμοι.

"Αυτός ο τρόπος προπονητικής απασχόλησης και εκγύμνασης πιστεύεται επίσης ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα στον τομέα της κοινωνικότητας αλλά και της ψυχολογίας όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλήματός μας", καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Atacon
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ο Α.Ο. Θήρας υποδέχθηκε τον Κώστα Παπαδόπουλο.
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας προς την Α.Ε. Σαντορίνης
Ευχαριστήριο του Α.Ο. Θήρας στην Minoan Lines
Πρωταθλήτρια Κυκλάδων στους έφηβους η Α.Ε. Σαντορίνης
Σπουδαία κίνηση για την Α.Ε. Σαντορίνης, απέκτησε τη Ζωή Κεχαγιά!
Santorini Experience : Τρέξιμο με θέα που κόβει την ανάσα
Ο ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" στον τελικό του Final 4 της Σαντορίνης
Ο Μπουντόπουλος και επίσημα στη Σαντορίνη!
"Πατάει" Σαντορίνη ο Κώστας Παπαδόπουλος
Ο Στάθης Φίλων στο τιμόνι του Καρτεράδου και τη νέα σεζόν
Όλα έτοιμα στη Σαντορίνη για το Final 4 Εφήβων της ΕΣΚ Κυκλάδων
Προχωράει το διαδικαστικό κομμάτι στον Α.Σ. Σαντορίνης 2020 και τώρα εκλογές
Η Εβίνα Μάλτση στην προπόνηση της Α.Ε. Σαντορίνης!
Α.Σ. Σαντορίνης 2020 : "Μπαμ" με Νικλητσιώτη!
Ολοκληρώθηκαν οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων των ακαδημιών του Α.Ο. Θήρας
web radio
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.