Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

Π.Ν.Α. : Δεν άντεξε τα αποκαλυπτήριά του ο Μανώλης Γλυνός και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συντάκτης: ΔΚ

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αναφέρονται τα εξής : 

Η αποκαθήλωση του δήθεν πολιτικού πολιτισμού του Μανώλη Γλυνού έγινε σήμερα με τρόπο θεαματικό, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι επιλέγει να φυγομαχήσει στα δύσκολα, αλλά και ότι έχει εκχωρήσει τον καθορισμό της ατζέντας του σε εξωθεσμικά κέντρα, με εξωθεσμικό παράγοντα σε ρόλο φυσικού αρχηγού της παράταξής του!

 

Τη οδό της διαφυγής από τις ευθύνες του αλλά και από τις πράξεις του, ανίκανος να τις υπερασπιστεί, επέλεξε και πάλι σήμερα, κατά την πάγια τακτική του, ο Μανώλης Γλυνός, ο οποίος μαζί με όλα τα μέλη της παράταξής του εγκατέλειψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη.
 

Κατά την συζήτηση του θέματος των ιαματικών πηγών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις ευθύνες που αναλογούν στο Μανώλη Γλυνό, επί σειρά ετών στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Ρόδου, περίοδο κατά την οποία εν μια νυκτί πέρασε στην ΕΤΑΔ το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της Ρόδου που έως τότε ανήκε στην ΚΕΔ, ενώ ταυτόχρονα η Δωδεκάνησος απώλεσε και το 50% των εσόδων από την διαχείριση της παραπάνω περιουσίας, χωρίς να έχει αποτυπωθεί δημόσια η αντίθεση και η διαφοροποίησή του στην μεταβίβαση αυτή και την κατάργηση της οικονομικής υποχρέωσης που έως τότε είχε η ΚΕΔ, ενώ σήμερα, υψώνει το λάβαρο κατά της μεταβίβασης στο κράτος των ιαματικών πηγών,  η κυριότητα των οποίων έχει μεταβιβαστεί   από το 2006.
 

Ο Μανώλης Γλυνός αντέδρασε στην τοποθέτηση του Περιφερειάρχη στο ζήτημα, το οποίο ειρωνικά απέδωσε σε «παρενέργειες», υπονοώντας τον πρόσφατο εμβολιασμό του κ. Χατζημάρκου. Στον λόγο του Περιφερειάρχη αντέτεινε την 20ετή θητεία του στο Δήμο Ρόδου, ενώ σε μια προσπάθεια επίδειξης δήθεν πολιτικού πολιτισμού, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε απαξίωσε το πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου.
 

Η απάντηση του Περιφερειάρχη στους συνεχείς χαρακτηρισμούς, τις ειρωνείες αλλά και στην επίδειξη ψευδεπίγραφου πολιτικού πολιτισμού, οδήγησε τον Μανώλη Γλυνό στο να καλέσει την παράταξή του σε αποχώρηση από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κίνηση που φανερώνει αδυναμία υποστήριξης ενώπιον όλων,  των θέσεων που μόνο δια της ασφαλούς οδού των Δελτίων Τύπου και των μονολόγων σε φιλικά σε κείνον  ΜΜΕ, μπορεί να διατυπώσει.
 

Ο κ. Χατζημάρκος απαντώτας στον Μανώλη Γλυνό, είπε τα εξής:
 

«Για τον Μανώλη Γλυνό η λαϊκή ετυμηγορία έχει αξία μόνο όταν αφορά το πρόσωπό του. Γιατί τους άλλους δεν τους έχει εκλέξει ο λαός ;
 

Το 2012 παραχωρήθηκε στο Δήμο Ρόδου το 0,1% της περιουσίας του τόπου. Το υπόλοιπο αφαιρέθηκε, όπως αφαιρέθηκε και το 100% των εσόδων που είχε ο τόπος από την δημόσια περιουσία. Αλλά ακόμα και το 0,1% της περιουσίας που επεστράφη, ξέχασαν να το μεταγράψουν!
 

Αυτός είναι λοιπόν ο πολυδιαφημισμένος πολιτικός πολιτισμός του κ. Μανώλη Γλυνού που, σύμφωνα με την ανακριβή δήλωση του, ποτέ δεν έχει απαξιώσει τον Περιφερειάρχη, άσχετα αν μέχρι χθες ακόμη έλεγε “πότε θα σταματήσει αυτός  ο αλαζόνας να κάνει ό,τι του καπνίσει”. Είναι αυτός ο πολιτικός πολιτισμός και το νέο ήθος που θα έφερνε η παράταξη του στα αυτοδιοοικητικά, που τον οδήγησε στο να είναι μάρτυρας κατηγορίας σε μήνυση κατά του Περιφερειάρχη. Είναι τόσο μεγάλος ο πολιτικός πολιτισμός που δεν ξέρω σε ποιες χώρες αν ψάξουμε θα βρούμε κάποιον πολιτικό αρχηγό να είναι μάρτυρας κατηγορίας απέναντι στον πολιτικό του αντίπαλο. Ίσως, μόνο σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Εκτός αν ο κ. Μανώλης Γλυνός δεν είναι πολιτικός αρχηγός. Εγώ θα σας διαβάσω σήμερα και την κατάθεση που έδωσε στη Δικαιοσύνη, κατά του Περιφερειάρχη ο κ. Μανώλης Γλυνός, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου πολιτικού πολιτισμού, στις 26 Οκτωβρίου του 2020, σε μήνυση που κατέθεσε ο κ. Μαρτίνης. “Γνωρίζω τον κ. Μαρτίνη από τα παιδικά μου χρόνια. Εχω να δηλώσω ότι είναι ένας έντιμος και αξιόπιστος δημοσιογράφος. Αναφορικά με την διαφορά του με τον κ. Χατζημάρκο, επιφυλάσσομαι να καταθέσω στην τυχόν ακροαματική διαδικασία”. Μνημείο πολιτικού πολιτισμού. Λοιπόν, να πέφτουν οι μάσκες από όλους».

Κατόπιν αυτών, ο Μανώλης Γλυνός κάλεσε σύσσωμη την παράταξή του σε αποχώρηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού προφανέστατα δεν μπορούσε να υποστηρίξει την επίδειξη του fake πολιτικού πολιτισμού του, αρνούμενος ακόμα και το κάλεσμα του Περιφερειάρχη να παραμείνει στην συνεδρίαση και να θέσει στον Περιφερειάρχη ερωτήματα για τον εμβολιασμό του. Τις απαντήσεις που, προφανώς ήξερε, ότι θα έπαιρνε ο κ. Μανώλης Γλυνός απέφυγε με την φυγή του. Προτίμησε για μια ακόμη φορά τον μονόλογο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
Hondos_210405
Pharmacy
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γυρίζουν από την Βέροια με το τρόπαιο οι "Πειρατές"
ΕΛΛΑΔΑ
Webinar του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης : από Ιούλιο η αξιοπρεπής λειτουργία, με το 45 με 50% της κίνησης του 2019
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Άτυχη η Σαντορίνη 2020, έμεινε στο 0-0 με τον Ασπρόπυργο.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Συνεχίζεται η ψηφιακή καταγραφή των αδέσποτων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καταπληκτικός Τσιτσιπάς, κατέκτησε το πρώτο του Master στο Μόντε Κάρλο!
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας : Δωρεάν rapid test στον Καρτεράδο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας 2021 - Παράταση υποβολών συμμετοχών - έργων
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΔΡΟΣΟΥ" για την υποστήριξη και συνεργασία!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του Α.Ο. Θήρας σε Α.Ο. Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αίρεται η καραντίνα για ταξιδιώτες από ΕΕ και πέντε άλλες χώρες με εμβόλιο ή αρνητικό PCR
ΕΛΛΑΔΑ
Ημερήσια αναφορά κορωνοϊού: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Συγχαρητήρια του ΤΩΡΑ! στον Α.Ο. Θήρας
ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά προβλέπει η ΚΥA για τα self test στον ιδιωτικό τομέα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Σαντορίνη 2020 - Ασπρόπυργος την Κυριακή στη Νάξο (18/4, 14:00, live radio)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το μήνυμα του Α.Ο. Θήρας για τον χθεσινό τελικό του Κυπέλου στο βόλεϊ γυναικών
Λιγνός_νέα
Denaxa
Αιμοδοσία 21/05
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.