Τετάρτη, 06 Μαΐου 2026

Συσκέψεις για το Berth Allocation System του Δ.Λ.Τ. Θήρας

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (30/05) αργά το μεσημέρι στην Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με κεντρικό θέμα την κρουαζιέρα και το σύστημα διαχείρισης των αφίξεων/αναχωρήσεων της κρουαζιέρας. 
                                                                                  
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και της Λιμενικής Αρχής Θήρας.

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα το πρωί (Δευτέρα 29/05) μεταξύ των τοπικών επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του προέδρου του κ. Γιάννη Ρούσσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Κανακάρης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ. Μανώλης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρης Αναπλιώτης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων - τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης κ. Δημήτρης Λιγνός.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το σύστημα Διαχείρισης Αφίξεων/Αναχωρήσεων των Κρουαζιερόπλοιων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη όπως είναι η υποστελέχωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών και τα προβλήματα στις υποδομές.

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός συστήματος προγραμματισμού, το οποίο θα βοηθήσει την εξομάλυνση των προβλημάτων και την καλύτερη διαχείριση του όγκου των επισκεπτών της κρουαζιέρας κατά την περίοδο αιχμής. Το σύστημα διαχείρισης αφίξεων / αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation system) αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης και λειτουργεί ήδη πιλοτικά, σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας στην Σαντορίνη. Μέσα στις επόμενες σαιζόν το πρόγραμμα θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και οι εταιρείες της κρουαζιέρας θα μπορούν να καταθέτουν το πρόγραμμα τους 15 μήνες πριν την άφιξη τους στο νησί.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
9-17 Μαΐου η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Νέα στοιχεία για τη σεισμικότητα της Σαντορίνης, που δεν έχει ακόμη επιστρέψει στα επίπεδα προ της περυσινής έξαρσης
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις 7/5
Προγραμματισμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση σήμερα 6/5
Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Η Αγία Ειρήνη γίνεται επίσημα Πολιούχος της Σαντορίνης. Φέτος ο πρώτος εορτασμός
Η Αγία Ειρήνη καθιερώνεται επίσημα ως Πολιούχος της Σαντορίνης – Επετειακή εκδήλωση και έναρξη της τουριστικής περιόδου
Συνάντηση ΕΛΝΑ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Επαρχίας Θήρας
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις 5/5
Επιστολή της Κωνσταντίνας Πολίτη Ομότιμου Καθηγήτριας Παθολογίας για την αιμοδοσία της Σαντορίνης
Νεότερο δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων (4/5 07.30) απο το Λιμεναρχείο Θήρας
Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων απο το Λιμεναρχείο Θήρας
Οι εφημερίες των φαρμακείων της Σαντορίνης τον Μάιο
Βιωματική δράση ζωγραφικής σε σχολεία του Δήμου Θήρας
Συνδικάτο Τουρισμού Θήρας: Όλοι στη συγκέντρωση την 1η Μάη στις 11.00 στην πλατεία των Φηρών
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.