Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΑΣΙΜΗ

Ο Χριστόφορος Ασιμής παρουσιάζει τη ζωγραφική ενότητα Θηραϊκός Τρύγος, μια έκθεση αφιερωμένη στους ανθρώπους που εξακολουθούν να καλλιεργούν τη γη της Σαντορίνης, διατηρώντας ζωντανή μια παράδοση αιώνων. Με σημείο αναφοράς τον τρύγο, ο καλλιτέχνης αποτυπώνει σε διαχρονική εικαστική αφήγηση τη βαθιά σχέση του ανθρώπου με τη γη και το τοπίο του νησιού.

Η επιλογή του Συμπόσιον ως χώρου παρουσίασης της έκθεσης έχει ιδιαίτερη σημασία. Αποτελώντας  στο παρελθόν την κάναβα του Τζώρτζη Ιωάννη Σαλίβερου (Μπατζάνη), η έκθεση αποδίδει φόρο τιμής στον σπουδαίο αυτόν λαϊκό μάστορα, δημιουργό σημαντικών έργων λαϊκής αρχιτεκτονικής, του οποίου η τέχνη και η γνώση άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα στη Σαντορίνη. Παράλληλα, η έννοια του τρύγου παραπέμπει στην κάναβα, δημιουργώντας έναν ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στον εκθεσιακό χώρο και τα έργα, τα οποία παρουσιάζονται ως μία ολοκληρωμένη ενότητα.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Σαντορίνη, ο Χριστόφορος Ασιμής σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και επέστρεψε στον τόπο του, αφιερώνοντας περισσότερα από σαράντα πέντε χρόνια στη ζωγραφική αποτύπωση του σαντορινιού τοπίου. Διεθνώς αναγνωρισμένος ως «ο ζωγράφος της Σαντορίνης», έχει διαμορφώσει μια μοναδική εικαστική γλώσσα, μέσα από την οποία αποδίδει το φως, το τοπίο και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του νησιού. Έργα του βρίσκονται σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Θηραϊκός Τρύγος είναι μια κατάθεση μνήμης και ευγνωμοσύνης· μια εικαστική ωδή στη γη, στο φως και στους ανθρώπους της Σαντορίνης, που εξακολουθούν να εμπνέουν και να διαμορφώνουν την ταυτότητα του τόπου. 

Όπως ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει 

“με αυτή τη ζωγραφική ενότητα, θέλησα να τιμήσω τους ανθρώπους αυτούς, που με μόχθο και αφοσίωση αρνούνται το εύκολο κέρδος και συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γη της Σαντορίνης, αντιμετωπίζοντας καιρικές δυσκολίες και αμφίβολο οικονομικό όφελος. Τους ευχαριστώ που με ενέπνευσαν ώστε να δημιουργήσω -μέσα από αυτές τις σκηνές- εικόνες που συνδέουν το παρελθόν με το σήμερα και ελπίζω και με το μέλλον.

🔹 Εγκαίνια: Τρίτη, 7 Ιουλίου 2026, ώρα 19:30 – 23:00

🔹 Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουλίου - 6 Σεπτεμβρίου 2026

🔹 Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Δευτέρας, 10:00 – 19:00

📌 Η είσοδος είναι ελεύθερη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Το GNTO Santorini Tourism Forum ανέδειξε την ανάγκη για ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Σαντορίνης
Γευστική δοκιμή εσοδείας 2026 διοργανώνει η Θηραική Εταιρεία του Αγίου Αβερκίου, στις 23/10
Δήμος Θήρας: Αγορά ακινήτου για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ απο την Τράπεζα Αίματος Θήρας
Νέες αλλαγές στα σχολικά κυλικεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Από την απειλή στην ευκαιρία: Διήμερη δράση (21 και 22/10) για το λεοντόψαρο στη Σαντορίνη
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής 74ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας (18-25/10)
Όταν ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό: ο Α.Ο. Θήρας ενέπνευσε μια μαθητική ζωγραφιά!
Οι RUNNING TOMATOES στο Santorini Experience 2026 με δύο σημαντικές διακρίσεις
Δήμος Θήρας: Η Σαντορίνη σχεδιάζει την επόμενη ημέρα του τουρισμού της
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης 21/10
Δήμος Θήρας: Η Σαντορίνη φιλοξένησε τη 3η Σύνοδο Κορυφής Αντιντόπινγκ της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης
«Η ΑΝΑΦΗ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΤΑΙ»: Στην τελική ευθεία το πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών μετά από 12 χρόνια προσπαθειών
Μια μαγική βραδιά στη Σαντορίνη με τον Βασίλη Τσιλιχρήστο!
ΕΛ.Α.Σ. Σαντορίνης: Έγινε το πρώτο βήμα – Συνεχίζουμε με διάλογο και συλλογική δράση
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.