Τρίτη, 09 Ιουνίου 2026

Οι θέσεις και οι προβληματισμοί της Σ.Ε.Ο.Ο Κυκλάδων σχετικά με τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη

Οι θέσεις  και οι προβληματισμοί του Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων σχετικά με τη διαχείριση των ροών αποβίβασης των επισκεπτών κρουαζιέρας στη Σαντορίνη, είναι οι ακόλουθοι, όπως αναφέρονται σε σχετική επιστολή του. 
 

Το Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων (Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων), αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διαδικασίες διαχείρισης των ροών αποβίβασης των επισκεπτών κρουαζιέρας στο νησί.

 

Η εύρυθμη, ασφαλής και δίκαιη διακίνηση χιλιάδων επισκεπτών καθημερινά αποτελεί ζήτημα που επηρεάζει άμεσα την εικόνα του προορισμού, την εμπειρία των επισκεπτών, αλλά και τη λειτουργία των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για πρακτικές και διαδικασίες που ενδέχεται να δημιουργούν συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ επισκεπτών, να προκαλούν σύγχυση ως προς τη σειρά εξυπηρέτησης ή να επιβαρύνουν τη συνολική λειτουργία του συστήματος μετακίνησης από και προς το Παλαιό Λιμάνι.

 

Πιστεύουμε ότι κάθε παρέμβαση στη διαχείριση των ροών θα πρέπει να διέπεται από τις αρχές της διαφάνειας, της ισονομίας, της προσβασιμότητας και της πλήρους ενημέρωσης των επισκεπτών. Η εμπειρία του επισκέπτη δεν μπορεί να εξαρτάται από αδιαφανείς διαδικασίες ή από προνομιακή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων, αλλά οφείλει να βασίζεται σε σαφείς και κοινά εφαρμόσιμους κανόνες.

 

Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίο να υπάρχει συνεχής διάλογος μεταξύ των αρμόδιων αρχών, των φορέων του τουρισμού και των επαγγελματικών οργανώσεων, ώστε να διαμορφώνονται λύσεις που θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, θα προστατεύουν το κύρος του προορισμού και θα διασφαλίζουν συνθήκες υγιούς λειτουργίας της τοπικής αγοράς.

 

Ο Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων παραμένει στη διάθεση των αρμόδιων φορέων για την κατάθεση προτάσεων και τη συμμετοχή σε κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη βελτίωση της διαχείρισης των επισκεπτών κρουαζιέρας και στην αναβάθμιση της συνολικής τουριστικής εμπειρίας στη Σαντορίνη.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Ι.Χ με Οδηγό

Για το Προεδρείο Σ.Ε.Ο.Ο.Κυκλάδων 
Ο πρόεδρος
Ιωαννίδης Δ.Κωνσταντίνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 9 και 10/6
Το διεθνές πρόγραμμα IODP Expedition 398 έφερε στο φως νέα στοιχεία για την σεισμική και ηφαιστιακή δραστηριότητα
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της "Εστίας" του Πύργου για το καλοκαίρι
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Θήρας
Από «κόσμημα» της κρουαζιέρας σε νέο… «Στενό του Ορμούζ» μετατράπηκε η Σαντορίνη
Απάντηση Δήμου Θήρας και Δ.Λ.Τ. Θήρας στον Πρόεδρο της CLIA κ. Bud Darr
Σοβαρότατα προβλήματα απο την υποχρεωτική εφαρμογή του 70-30 στην κρουαζιέρα..
Ανησυχία του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών για τα φαινόμενα άγρας πελατών στο Καμάρι
Μήνυμα Δημάρχου για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Παρουσιάστηκε η προμελέτη για το νέο Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 5-8/6
Bud Darr (CLIA): Η Σαντορίνη κινδυνεύει να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή για τη διαχείριση της κρουαζιέρας
Οι θέσεις και οι προβληματισμοί της Σ.Ε.Ο.Ο Κυκλάδων σχετικά με τη διαχείριση της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη
Συγχαρητήρια του Δήμου Θήρας στην Κ16 του Α.Ο. Θήρας για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυκλάδων
Αντώνης Χάλαρης : "Λογική και μέτρο για τις παραλίες"
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.