Δευτέρα, 11 Μαΐου 2026

Σε απεργία καλεί ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα εξής: 

Παίρνουμε δύναμη από τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στους Δήμους στις 24 Απρίλη που κυριολεκτικά πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κάνει όπισθεν ολοταχώς στους σχεδιασμούς της για ταφόπλακα στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ στις 13 Μαΐου 2026 μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

Τώρα είναι ώρα οργάνωσης και μάχης, ενάντια σε αυτά που μας φέρνουν καθημερινά σε απόγνωση και η κυβέρνηση αποκαλεί «κανονικότητα». Είναι η ώρα του οργανωμένου αγώνα, της μαζικής διεκδίκησης και της δικής μας αγωνιστικής απάντησης στην κυβερνητική πολιτική που μας πετάει ψίχουλα για αυξήσεις, αρνείται την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και μας κοροϊδεύει με τα διάφορα pass, όταν η ακρίβεια και η φοροληστεία εξανεμίζει τους πενιχρούς μισθούς μας από τις πρώτες ημέρες του μήνα.

Οι δημοσιονομικές αντοχές για την κυβέρνηση δεν αντέχουν για τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών αλλά αντέχουν και με το παραπάνω για να καταγράφουν χρόνο με το χρόνο νέα ρεκόρ κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τράπεζες και οι εφοπλιστές.

Είναι η ώρα του ξεσηκωμού απέναντι στη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που επιλέγει στις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις άθλιες εργασιακές σχέσεις ομηρίας και εκμετάλλευσης και θέλει εργαζόμενους ολιγόμηνους, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα με τα «κεφάλια μέσα».

Γιατί δεν μπορεί η κυβέρνηση της διαπλοκής και των σκανδάλων που ευνοεί τα παράσιτα, τα λαμόγια και τους «άριστους» να «κουνάει το δάχτυλο» στους δημόσιους υπάλληλους, παριστάνοντας τους υπερασπιστές της ευσυνειδησίας.

Υποστηρίζει ότι δήθεν με την αξιολόγηση, το νέο πειθαρχικό και την άρση της μονιμότητας, επιβραβεύει τους ικανούς και ευσυνείδητους κι αντιμετωπίζει τους ακατάλληλους αλλά η υποκρισία τους δεν έχει όριο! Κάνουν μαθήματα στους δημοσίους υπαλλήλους, απειλούν και εκβιάζουν, ποιοι;

Αυτοί που έδιναν παράνομα εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά ανθρώπων και τη δημιουργία στρατού υποστηρικτών τους όπως αποκαλύφθηκε στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, που επιβραβεύουν τους κάθε είδους «Λαζαρίδηδες» που παρανομούν, διορίζοντας τους υπουργούς. Επιχειρούν να μας φορτώσουν τα σπασμένα των πολέμων τους! Ο δικός τους πόλεμος όμως δεν είναι και δικός μας!

Με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα εμπλέκεται σε έναν βάρβαρο πόλεμο που εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, που μπορεί να γενικευθεί. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου σπέρνοντας βάσεις παντού, αξιοποιώντας λιμάνια και αεροδρόμια, δίνοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές ενώ στα σχέδιά τους είναι και η αποστολή νέων στρατευμάτων εκτός των συνόρων.

Μοναδική διέξοδο, ο δρόμος της οργανωμένης πάλης και της μετωπικής σύγκρουσης με την πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, σε συνθήκες «ειρήνης» και πολέμου.

Καμία αναμονή, καμία έκπτωση στις ανάγκες μας!

13 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση της «ελαστικής» εργασίας.
· Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των νόμων που απαγορεύουν την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ύψος των πραγματικών αναγκών.
· Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

· Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία.
· Ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων της διετίας 2016–2017.
· Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε εργολάβους.
· Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και του νέου πειθαρχικού δικαίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Όχι στην άρση της μονιμότητας.
· Απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Santorini Blue Loop Living Lab Ένα νησί γίνεται “ζωντανό εργαστήριο” βιώσιμης μετάβασης 14–17/5
Πλαφόν 8.000 επισκεπτών στην κρουαζιέρα της Σαντορίνης – Τι δείχνει μελέτη
ΕΠΤΑ Σαντορίνης: Το ηλεκτρικό πατίνι που αγοράζεις στο παιδί σου, μπορεί να γίνει το τηλεφώνημα που δεν θες
Σε απεργία καλεί ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θήρας
Ευρεία συμμετοχή φορέων της Σαντορίνης στην παρουσίαση του Παν. Αιγαίου του προγράμματος GuardIAS για το λεοντόψαρο
Ευχαριστήριο του πτωχοκομείου Θήρας στους δωρητές του
9-17 Μαΐου η φετινή Ανοιξιάτικη αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης
Συμμετοχή και Βράβευση της Santo Wines - 75 χρόνια ΚΕΟΣΟΕ
Πλαφόν στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση υποδομών και βιωσιμότητα: Το νέο μοντέλο τουρισμού που προωθεί η Σαντορίνη
Αποστολή του MEGA στη Σαντορίνη: Τι ανησυχεί τους επαγγελματίες ενόψει τουριστικής σεζόν
Ο Αντώνης Παγώνης πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. στο iefimerida: Δύσκολη σεζόν με ακρίβεια, last minute κρατήσεις και γεωπολιτική αστάθεια
Εκδήλωση του ΚΚΕ Θήρας την Κυριακή 10 Μάρτη στις 11:30 στο villaggio
Αντώνης Χάλαρης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θήρας: Ποιος θα λογοδοτήσει για την αναρχία;
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Μουσικό Αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες από τη νεανική χορωδία της Μητροπόλεως Θήρας
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.