Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2025

Η Ε.Σ.Θ.Π. στη Σύρο για το Διήμερο INSULEUR & Aegean Cuisine Cyclades 2025

Με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Ματθαίου Δημόπουλου και τη στήριξη των brands Santo Wines, Santo Roots και Santo Taste


Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων (Ε.Σ.Θ.Π.) συμμετέχει ενεργά στο διήμερο γεγονός για την αγροδιατροφή και τη νησιωτική ανθεκτικότητα που θα πραγματοποιηθεί στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2025 στην Ερμούπολη της Σύρου, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης και του Ετήσιου Forum του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ε.Ε. (INSULEUR) και του Συμποσίου Aegean Cuisine Cyclades 2025.
 

Ο Γενικός Διευθυντής της Ε.Σ.Θ.Π., κ. Ματθαίος Δημόπουλος, θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο Συμπόσιο Aegean Cuisine, συμβάλλοντας στον διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών και την ανάδειξη της αυθεντικότητας των τοπικών προϊόντων.
Η παρέμβασή του θα αναδείξει τη σημασία της συνεργασίας, της ποιότητας και της βιωσιμότητας στην αγροδιατροφική παραγωγή, μέσα από το παράδειγμα της Σαντορίνης και της συνεταιριστικής δράσης της Ε.Σ.Θ.Π.
 

Παράλληλα, η Ένωση θα προσφέρει στους συνέδρους και στους προσκεκλημένους του διημέρου εκλεκτά προϊόντα από τα τρία της brands:
 

  • Santo Wines – η σειρά των κρασιών της Σαντορίνης, που εκφράζουν τον μοναδικό ηφαιστειακό χαρακτήρα του νησιού και τη μακραίωνη αμπελουργική του παράδοση,

  • Santo Roots – το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που αναδεικνύει τη γεύση και την καθαρότητα της Θηραϊκής γης,

  • Santo Taste – η γραμμή παραδοσιακών προϊόντων που περιλαμβάνει τα Π.Ο.Π. προϊόντα από τοματάκι Σαντορίνης.


Με αυτή τη συμμετοχή, η Ε.Σ.Θ.Π. συμβάλλει στην ανάδειξη της αυθεντικής γαστρονομικής ταυτότητας των Κυκλάδων, προσφέροντας τη δική της «γεύση ανθεκτικότητας» στο τραπέζι του διαλόγου για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών.
 

Η παρουσία της Ένωσης στο διήμερο INSULEUR & Aegean Cuisine υπογραμμίζει τον ενεργό ρόλο της στην προώθηση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, της συνεργατικότητας και της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τη γαστρονομία και τον τουρισμό.


 

Πληροφορίες για την Ε.Σ.Θ.Π.:
Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, με έδρα τη Σαντορίνη και ιστορία άνω των 100 ετών, αποτελεί τον κεντρικό συνεταιριστικό φορέα των παραγωγών του νησιού. Μέσα από τα brands Santo Wines (κρασιά), Santo Roots (ελαιόλαδο) και Santo Taste (παραδοσιακά προϊόντα), αναδεικνύει τη μοναδικότητα της Θηραϊκής γης, συνδυάζοντας παράδοση, ποιότητα και καινοτομία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η καθιερωμένη ημερίδα του ΙΜΠΗΣ, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Μπελλώνειο
Υποθαλάσσιο εικονικό σεισμολογικό δίκτυο στη Σαντορίνη αναπτύσσουν τo Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και η Vodafone Ελλάδας
Την παρασκευή άρτου με κέντημα παρουσίασε στην Μαρία Πρασίνου ο Πέτρος Λειβαδάρος
Eγκαίνια του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Η Γλυκογαλούσα» την Κυριακή 16/11 και πρόγραμμα εκδηλώσεων
Συζήτηση με την Χειρουργό-Γυναικολόγο Κ.Σ. Μιγκλή για την Παγκόσμια ημέρα Οστεοπόρωσης είχε η Μ. Πρασίνου
Βραδιά αφιερωμένη στον αμπελώνα και τη γαστρονομία της Σαντορίνης στην Ελβετία
Έναρξη εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Φηροστεφανίου
Στρατηγικές αναπτυξιακές κινήσεις στη Σαντορίνη απο οινοποιούς της Βόρειας Ελλάδας
Δωρεάν παραχώρηση οικιακών κομποστοποιητών για τα νοικοκυριά του Δήμου Θήρας
Στα προβλήματα της κοινωνικής πολιτικής αναφέρθηκε στην ομιλία της στην ΚΕΔΕ η Μαρία Αργυρού
Με 30 στρέμματα ετησίως σχεδιάζει να επεκτείνει τον αμπελώνα στη Σαντορίνη η ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, μετά την εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα
Καρδιολόγο και ακτινολόγο με ΑΠΥ ζητά το Γ.Ν. Θήρας
Ο Δήμος Θήρας ομορφαίνει τις σχολικές αυλές της Σαντορίνης!
Τοποθέτηση σημάτων Κ.Ο.Κ. στην Κοινότητα Οίας
Οσομπούκο κοκκινιστό με κριθαράκι μαγείρεψε ο Μανώλης Δαμίγος για τη Μαρία Πρασίνου
ΕΛΤΑ
Hondos_KE
Volcano TV
© 2025 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.