Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Έναρξη της λειτουργίας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θήρας στις 3/11 στις 17.30 στο Μπελλώνειο

Συντάκτης: ΔΚ
Προσκοπισμός στη Θήρα (Σαντορίνη)

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020 παρόλες τις δυσκολίες της εποχής που επέφερε η πανδημία, απέδωσε καρπούς.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, στις 19 Απριλίου 2021 (εγκύκλιος 6/10.05.2021), χορήγησε άδεια λειτουργίας και δημιουργεί ένα ακόμη Προσκοπικό Σύστημα στις Κυκλάδες, στην όμορφη Σαντορίνη. Το νεοσύστατο 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας προστίθεται στη δύναμη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κυκλάδων, η οποία έχει ήδη αντίστοιχα κλιμάκια, στα νησιά Κύθνο, Μύκονο, Σύρο και πλέον στη Σαντορίνη.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης και τα ενήλικα στελέχη, του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θήρας, σας ενημερώνουν, ότι ο Προσκοπισμός δραστηριοποιείται πλέον στο νησί μας και το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Το 1ο Προσκόπων Θήρας ξεκινά τη λειτουργία του... Στις 3 Νοεμβρίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας του και ο καθιερωμένος Αγιασμός.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές παιδιών ηλικίας 7 – 18 ετών μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6937298239 κ. Γιώργο Πρέκα, καθημερινά 19:00-21:00


Σύντομο ιστορικό ίδρυσης: Ήταν ακόμη το καλοκαίρι του 2020 όταν ο κ. Σταύρος Ρούσσος και ο κ. Γιώργος Πρέκας, με την αγάπη τους για τον εθελοντισμό, ήρθαν σε επικοινωνία με το Σ.Ε.Π προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα να ξεκινήσει στο νησί η Προσκοπική Κίνηση.

Η πρόθεση αυτή βρήκε πρόσφορο έδαφος και βήμα-βήμα άρχισε να παίρνει μορφή! Το Σεπτέμβριο 2020, ο Βοηθός Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π κ. Δημήτρης Μανίκης επισκέπτεται το νησί για μια σειρά ενεργειών σε αυτή την κατεύθυνση.
Ξεκινά σειρά συναντήσεων με τον Έπαρχο Θήρας κ. Χαράλαμπο Δαρζέντα και διαδοχικά με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, αλλά και εκπροσώπους φορέων του νησιού, καθώς και με μια μικρή αρχικά ομάδα ενδιαφερομένων, υποψηφίων στελεχών, με την παρουσία του Έπαρχου και τη συμμετοχή του κ. Ρούσσου.
Η υποδοχή όλων, με πρώτους την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ξεχωριστή! Η προσπάθεια “αγκαλιάζεται” και ο Έπαρχος συμβάλει αποφασιστικά στο εγχείρημα, με τη φιλοξενία του υπό ίδρυση Προσκοπικού Συστήματος, σε χώρο του Επαρχείου Θήρας.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός 106,4 FM με την δημοσιογράφο κ. Μαντώ Στουρνάρα και ο τηλεοπτικός σταθμός Volcano με τον κ. Παναγιώτη Μυτιληναίο φιλοξενούν στις εκπομπές τους, τους εκπροσώπους και γίνονται οι πρώτες αναφορές στην Προσκοπική Κίνηση και στην προσπάθεια στη Σαντορίνη.

Η αρχή είχε γίνει! Έως τον Απρίλιο 2021 ήδη 14 ενήλικα στελέχη έχουν ενημερωθεί και ξεκίνησαν την προσκοπική τους εκπαίδευση, ενώ συστήθηκε 15μελής Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης με σκοπό την αρωγή και την συμπαράσταση στο προσκοπικό έργο. Σεπτέμβριος 2021 και ο χώρος που θα φιλοξενήσει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας, διαμορφώνεται και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα παιδιά του νησιού. Οκτώβριος 2021 και οι ετοιμασίες προχωρούν...

Ραντεβού στις 03 Νοεμβρίου στο Μπελλώνειο για τη συνέχεια…
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
DEYATH
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» από σήμερα έχουν την δική τους ιστοσελίδα
Η ομιλία του Δημάρχου Θήρας στην τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων
Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε.Ε. ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας κ. Νομικός
Παράταση δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021
Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η ηλεκτρική διασύνδεση Νάξου- Σαντορίνης
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Θήρας στη Σαντορίνη
Αμφιλόχιος Θήρας: Οφείλουμε στη νέα γενιά μία πρόοδο αντάξια της ιστορίας μας
Συγκέντρωση υποστηρικτών του Γ. Παπανδρέου στη Σαντορίνη στις 29/11
To πρόγραμμα τελετής ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού κ Νήσων κ. Αμφιλοχίου
Τριήμερη επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση στην Σαντορίνη
Άρθρο του Αντώνη Γάκη : Η δημοσκοπική κατάρρευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΟΓΕ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Συνεδρίαση του ΔΣ με τηλεδιάσκεψη, Τρίτη 30/11 ώρα 17:00'
ΔΑΠΠΟΣ: Στηρίζουμε όλοι το Πτωχοκομείο Θήρας
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.