Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

Παράταση έως 1/4 για τη συμμετοχή παραγωγών του Ν. Αιγαίου στο διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”

Παράταση έως την Τετάρτη 1 Απριλίου δίνεται στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου που επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα στον τοπικό Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας, διεκδικώντας την πρόκριση στον διεθνή διαγωνισμό “World Food Gift Challenge”, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κρήτη, στις 19 Μαΐου 2026.

 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα εκπροσωπηθεί με έως τέσσερις προτάσεις δώρων γαστρονομίας, που περιλαμβάνουν υψηλής ποιότητας τρόφιμα και προϊόντα χειροτεχνίας συνδεδεμένα με τη γαστρονομία και την τοπική ταυτότητα.

 
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό προσφέρει στους παραγωγούς μια ουσιαστική ευκαιρία:
 
  • να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε διεθνές κοινό,
  • να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους,
  • να συνδέσουν το προϊόν τους με την εμπειρία του προορισμού και τη σύγχρονη αυξανόμενη τάση των αυθεντικών γαστρονομικών δώρων.
 

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η φετινή διοργάνωση, καθώς φιλοξενείται στην Κρήτη, την δεύτερη πλέον, μετά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το έτος 2026. Η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του πλούτου και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων, σε έναν δυναμικό «διάλογο» με άλλες ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές, ενισχύοντας ταυτόχρονα την απήχησή τους σε ευρύτερο κοινό.

 
Η παράταση μέχρι και την Τετάρτη 1η Απριλίου δίνεται λαμβάνοντας υπόψη καθυστερήσεις στη μεταφορά προϊόντων προς τις έδρες των Επιμελητηρίων, όπου συγκεντρώνονται για την αξιολόγησή τους καθώς και το σχετικό ενδιαφέρον από παραγωγούς.
Υπενθυμίζεται ότι στρατηγικοί συνεργάτες της Περιφέρειας σε αυτό το εγχείρημα είναι τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες και να στέλνουν τις αιτήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες:
-          Για παραγωγούς Κυκλάδων εδώ (https://www.e-kyklades.gr)
-          Για τους παραγωγούς Δωδεκανήσου εδώ (https://www.ebed.gr)
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το GNTO Santorini Tourism Forum ανέδειξε την ανάγκη για ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Σαντορίνης
Ε.Ξ.Σ.
Την εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" συνδιοργανώνουν σήμερα 22/10 ΞΕΕ και ΕΞΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γευστική δοκιμή εσοδείας 2026 διοργανώνει η Θηραική Εταιρεία του Αγίου Αβερκίου, στις 23/10
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας: Αγορά ακινήτου για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.
Ε.Ξ.Σ.
Ευχαριστήριο της κ. Μαργαρίτας Καραμολέγκου για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου στην Ε.Ξ.Σ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ απο την Τράπεζα Αίματος Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες αλλαγές στα σχολικά κυλικεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ
Γ. Βρούτσης τις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - Οι κανόνες ισχύουν για όλους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από την απειλή στην ευκαιρία: Διήμερη δράση (21 και 22/10) για το λεοντόψαρο στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής 74ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας (18-25/10)
Ε.Ξ.Σ.
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση του Υπ. Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όταν ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό: ο Α.Ο. Θήρας ενέπνευσε μια μαθητική ζωγραφιά!
ΕΛΛΑΔΑ
Ισχυρή δυναμική για το ελληνικό yachting τη σεζόν 2026
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι RUNNING TOMATOES στο Santorini Experience 2026 με δύο σημαντικές διακρίσεις
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.