Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές

Ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού οργανισμού Alltours, Willi Verhuven, έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του τουρ οπερέιτορ.Την Τρίτη 18 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι αποχαιρετά σταδιακά τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Alltours το φθινόπωρο.
 

Ο Willi Verhuven θα συνεχίσει ως πρόεδρος του Ιδρύματος Alltours, το οποίο ίδρυσε. Θέλει επίσης να επικεντρωθεί στον ξενοδοχειακό τομέα στο συμβούλιο του ιδρύματος.
 

Ο διάδοχός του Jan Mayer έχει ξεκινήσει να εργάζεται στον όμιλο εδώ και 12 ημέρες. CEO του τουρ οπερέιτορ θα αναλάβει επίσημα τον χειμώνα. Η ανάληψη των καθηκόντων του συμπίπτει με την πτώχευση του FTI, γι αυτό και αποκαλεί «συναρπαστική πρόκληση» να πετύχει στο έργο του.
 

Ο Jan Mayer έχει εμπειρία στο χώρο, καθώς έχει θητεία, μεταξύ άλλων, στην Condor, στην Air Berlin, στην Thomas Cook και στα Flemings Hotels. Πρόσφατα εργάστηκε για την FTI, αλλά έφυγε από την εταιρεία πριν από την αίτηση πτώχευσης.
 

Ο Mayer εργάζεται επί του παρόντος ως διευθύνων σύμβουλος για τα οικονομικά, τα προϊόντα και τις αγορές ξενοδοχείων και πτήσεων. Μέχρι τώρα, ο Verhuven είχε αναλάβει ο ίδιος αυτά τα καθήκοντα. Στην ηγετική ομάδα του τουρ οπερέιτορ παραμένουν Georg Welber (υπεύθυνος για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ)  και Ronny de Clercq (επικεφαλής του τουριστικού τομέα)..
 

Ο Verhuven, ο οποίος θα γιορτάσει σύντομα τα 74α γενέθλιά του, ανυπομονεί για τις επερχόμενες αλλαγές. Δεν είναι δύσκολο να πεις αντίο γιατί τα πράγματα πάνε καλά στην Alltours, δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου.
 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γι αυτόν ότι το μέλλον της Alltours είναι εξασφαλισμένο: το ίδρυμα, που ξεκίνησε το 2023, θα είναι στο μέλλον ο μοναδικός μέτοχος του ομίλου εταιρειών. «Αυτή είναι η λύση για το μέλλον της Alltours με την οποία είμαι πιο χαρούμενος», είπε ο Verhuven.
 

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κέρδη του ομίλου θα εισρέουν στο ίδρυμα στο μέλλον. Μόνο το τελευταίο οικονομικό έτος η εισφορά ήταν ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ. Αργότερα, ο Verhuven θέλει επίσης να παραδώσει ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών του περιουσιακών στοιχείων στο ίδρυμα.
 

Η Alltours έχει αφοσιωθεί σε κοινωνικά έργα εδώ και χρόνια και η συνεργασία με την Kindernothilfe με έδρα το Duisburg είναι ιδιαίτερα στενή. Στο μέλλον, ωστόσο, το ίδρυμα θα επικεντρωθεί περισσότερο σε έργα στο εξωτερικό, όπως στην Ινδία. Δηλαδή εκεί «όπου η ανάγκη είναι μεγαλύτερη», όπως είπε.
 

Το Alltours Foundation

Το Alltours Foundation θα περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες του Ομίλου, δηλαδή τους τουριστικούς πράκτορες Alltours και Byebye, την αλυσίδα ταξιδιωτικών πρακτορείων Alltours Reisecenter με περίπου 170 γραφεία, το  πρακτορείο εισερχόμενου τουρισμού Viajes Allsun και την Alltours Espana με 30 ξενοδοχεία Allsun στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη.
 

Η μετατροπή του Ομίλου σε Ίδρυμα σημαίνει ότι οι εταιρείες δεν μπορούν ούτε να δοθούν κληρονομιά σε οποιονδήποτε ούτε να πουληθούν.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι να διατηρήσει τον όμιλο Alltours στη σημερινή του μορφή και να υποστηρίξει άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ο Alltours δραστηριοποιείται πολύ σε αυτόν τον τομέα από το 2006, μεταξύ άλλων, με έργα στη Σρι Λάνκα και την Ινδία. Στο μέλλον, όλα τα κέρδη, μείον τις απαραίτητες επενδύσεις, θα χρησιμοποιούνται για τη βοήθεια παιδιών που έχουν ανάγκη.


Προέλευση : www.tornosnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τα ¾ των εργαζόμενων γονέων θα έψαχναν για νέα δουλειά εάν ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο γραφείο σε καθημερινή βάση
Ο τουρισμός είναι βιώσιμος και επιτυχημένος όταν οι ντόπιοι τον βλέπουν ως προστιθέμενη αξία για τον τόπο τους
Τα συμπεράσματα έρευνας της Allianz Trade για τον παγκόσμιο τουρισμό το 2024
Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η σημερινή. Σε 180.000 υπολογίζονται οι θάνατοι παγκοσμίως κάθε χρόνο απο αλλεργίες
H απόλυτη ανατροπή στη Γαλλία. Πρώτη η Αριστερά, δεύτερος ο Μακρόν, τρίτη η Λεπέν
Ο γαλλικός ακροδεξιός συνασπισμός κέρδισε τον 1ο γύρο με 33% των ψήφων-3ος ο Μακρόν με 20%
Στον απόηχο της νίκης Λεπέν το κάλεσμα Μακρόν σε «συνασπισμό» ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει του 2ου γύρου στις 7/7
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.