Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

WTTC: Χρονιά ρεκόρ το 2024.Τα καλύτερα έρχονται την επόμενη 10ετία

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) προβλέπει χρονιά ρεκόρ για τα ταξίδια και τον τουρισμό το 2024, με την παγκόσμια οικονομική συνεισφορά του κλάδου να φθάνει στο ιστορικό υψηλό των 11,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Σύμφωνα με την Έρευνα Οικονομικών Επιπτώσεων 2024 (EIR), ο κλάδος του τουρισμού και των ταξιδιών θα συνεισφέρει επιπλέον 770 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ του, επισφραγίζοντας την παγκόσμια οικονομική δυναμική του, δημιουργώντας ένα στα 10 δολάρια παγκοσμίως.

Καθώς ο παγκόσμιος τομέας ξεπερνά την προ-πανδημική ευημερία του, το WTTC αναμένει ότι 142 χώρες από τις 185 που αναλύθηκαν θα ξεπεράσουν τα προηγούμενα εθνικά ρεκόρ.

Οι διεθνείς δαπάνες επισκεπτών αναμένεται να προσεγγίσουν την κορυφή του 2019, φτάνοντας τα 1,89 τρισ. $, ενώ στα εσωτερικά ταξίδια προβλέπονται δαπάνες υψηλότερες από κάθε προηγούμενο ρεκόρ και να φτάσουν τα $5,4 τρισ.
 

Μια αναδρομή στο περασμένο έτος

Παρά τις οικονομικές αβεβαιότητες και τις γεωπολιτικές αναταράξεις, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού ευδοκιμεί, τονίζει το WTT. Ο κλάδος έφτασε στο ζενίθ των αποδόσεών του, με 10 τρισ. δολάρια, πριν από την πανδημία, βελτιώνοντας την ανθεκτικότητά του και αποδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο του στην παγκόσμια οικονομία.
 

Αντιπροσωπεύοντας το 9,1% του παγκόσμιου ΑΕΠ, με κάτι περισσότερο από 9,9 τρισ. $ το 2023, το οικονομικό αποτύπωμα του Travel & Tourism ήταν το μεγαλύτερο από τη χρυσή χρονιά ταξιδιών το 2019, με μικρή υστέρηση κατά 4%. 

Το 2023 έθεσε τις βάσεις, παγιώνοντας το πάθος για ταξίδια, ανοίγοντας το δρόμο για μια χρονιά ρεκόρ το 2024, τονίζει το WTTC.

 

Η Julia Simpson, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Με φόντο την αβεβαιότητα, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού παραμένει μια παγκόσμια οικονομική δύναμη. Δεν πρόκειται μόνο για κατάρριψη ρεκόρ, δεν μιλάμε πλέον για ανάκαμψη – αυτή είναι μια ιστορία του κλάδου που επέστρεψε στα καλύτερά του μετά από λίγα δύσκολα χρόνια, παρέχοντας σημαντική οικονομική ώθηση σε χώρες σε όλο τον κόσμο και υποστηρίζοντας εκατομμύρια θέσεων εργασίας.
 

Τα Ταξίδια & ο Τουρισμός σε 10 χρόνια από τώρα

Κοιτάζοντας μπροστά, το WTTC προβλέπει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον για την επόμενη δεκαετία, που χαρακτηρίζεται από ισχυρή ανάπτυξη και απαράμιλλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. 
 

Έως το 2034, ο κλάδος θα εισφέρει στην παγκόσμια οικονομία το εκπληκτικό ποσό των 16 τρισ. δολαρίων, που θα αποτελεί το 11,4% του συνολικού ΑΕΠ.
 

Αυτή η ακμάζουσα βιομηχανία πρόκειται επίσης να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη στη δημιουργία θέσεων εργασίας, παρέχοντας απασχόληση σε 449 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο τουρισμός θα απασχολεί το 12,2% του εργατικού δυναμικού, αναδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο του κλάδου στην παγκόσμια απασχόληση.
 

Πάνω από τα τρία τέταρτα των χωρών, που αναλύθηκαν, να αναμένεται να ξεπεράσουν το υψηλό σημείο του 2019, όσον αφορά τη συνεισφορά στο ΑΕΠ. Ο κλάδος του τουρισμού και των ταξιδιών βρίσκεται μπροστά στην πιο μεταμορφωτική εποχή του μέχρι σήμερα, υποσχόμενος ευημερία, καινοτομία και σύνδεση σε μια κλίμακα δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα.


Πηγή και το πλήρες δημοσίευμα μπορείτε να διαβάσετε εδω : TornosNews.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΟΣΜΟΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
"Παίζει" να δούμε δωρεάν Netflix στην Ευρώπη στο πλαίσιο marketing αυξησης συνδρομητών
Ο όμιλος Αlltours μετατρέπεται σε ίδρυμα ώστε να διτηρηθεί η υπόστασή του και τα κέρδη του να πηγαίνουν σε κοινωφελείς δωρεές
ΟΗΕ: Ο κόσμος υπολείπεται στους στόχους του για το περιβάλλον, την υγεία και την αντιμετώπιση της πείνας
Οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια. Α.Ι., νταντάδες και οι νέοι jet setters
Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως σπαταλάται
Στελέχη της OpenAI προειδοποιούν για κινδύνους από την τεχνητή νοημοσύνη
«Ανήκουμε όλοι στην ίδια ομάδα» - 30 χρόνια κλείνει ο Μαθητικός Διαγωνισμός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα. Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Κατά κράτος ήττα του AI Overviews της Google που ήρθε να ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI
Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Σούνακ για τη Βρετανία, στις 30/5 διαλύεται η Βουλή
Η ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στους πρώτους κανόνες για την AI παγκοσμίως
Τι είναι και πως διαφημίζει την απομίμηση της Σαντορίνης το Νταλί της Κίνας;
Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία την πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ στη Βενετία
Σε χωριό στη Μενόρκα που θυμίζει Σαντορίνη, οι κάτοικοι θέλουν να απαγορεύσουν την πρόσβαση
Γεωμαγνητική καταιγίδα χτύπησε τη γη δημιουργώντας εντυπωσιακά φαινόμενα και εικόνες
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.