Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Κ. Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Το κυρίαρχο διακύβευμα των ευρωεκλογών και η πορεία της χώρας μετά την 9η Ιουνίου

Αναδεικνύοντας τους στόχους της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, αλλά και το δικό του όραμα για την επόμενη ημέρα της χώρας, ο πρωθυπουργός έθεσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το κυρίαρχο διακύβευμα των ευρωεκλογών, αλλά και της πορείας μετά την 9η Ιουνίου.
 

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης «ο στόχος που έχω θέσει είναι να γίνουμε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και να πρωταγωνιστούμε ως Ελλάδα στην Ευρώπη, εκεί που μπορούμε να πρωταγωνιστούμε[…] Να μη γυρίσει ποτέ η χώρα στο φάσμα μιας χρεοκοπίας[…] Θέλω μία Ελλάδα που θα πορεύεται στο μέλλον με ασφάλεια και θα έχουμε μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες[…] Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε[…] Δε θέλω ποτέ να ξεχνούν οι Έλληνες, επειδή λέμε τώρα ότι είμαστε οι δεύτεροι φτωχότεροι κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, μα γίναμε οι δεύτεροι φτωχότεροι επειδή χρεοκοπήσαμε, δεν γίναμε επί Νέα Δημοκρατίας[…] Είχαμε τη μεγαλύτερη απώλεια πλούτου μεταπολεμικά και αυτό έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Και δυστυχώς η κρίση παρατάθηκε επειδή υποκύψαμε στο λαϊκισμό. Και ένας από τους λόγους που δίνω πολιτικό πρόταγμα σε αυτή τη μάχη είναι γιατί δεν θέλω να ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός. Διότι όλα αυτά τα οποία ακούμε από την αντιπολίτευση, είτε από τη δήθεν πατριωτική γιαλατζί αντιπολίτευση στα δεξιά μας είτε από την αντιπολίτευση στα αριστερά μας, είναι όλα ένα déjà vu αυτών τα οποία ζήσαμε και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Γι’ αυτό και το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών έχει μια μεγάλη σημασία. Ο λαϊκισμός, και ειδικά αυτός ο τοξικός λαϊκισμός, ο ακοστολόγητος λαϊκισμός, ο λαϊκισμός των προσωπικών επιθέσεων, δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα. Τον πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά».
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη δεύτερη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας ως τετραετία των μεγάλων αλμάτων. « Η δεύτερη τετραετία πρέπει να είναι μια τετραετία μεγάλων αλμάτων. Δεν συμβιβάζομαι με την εκλογική νίκη, δεν κάθομαι πίσω, θα έλεγα, να απολαύσω τα καλά της εξουσίας. Είναι εντολή ευθύνης για εμένα αυτό το 41%, το οποίο πήραμε. Και βεβαίως, πιέζω και εγώ τους Υπουργούς και όλη την κυβερνητική μηχανή μονίμως να κάνουμε περισσότερα και γρηγορότερα[…] Γι’ αυτό και μιλάω πάντα για ορίζοντα τετραετίας[…] κυβέρνηση είναι συντονισμένη σε μια μεταρρυθμιστική λογική μεγάλων αλλαγών, χωρίς να λογαριάζουμε το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος».


Την συνέντευξη και τις τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού σε σειρά θεμάτων μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα της www.ertnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διπλάσια η συχνότητα και το μέγεθος των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία 20 χρόνια
ARS 2024: Αισιόδοξοι για την προοπτική της Ελλάδας οι επενδυτές στον κλάδο της φιλοξενίας
1η Ιουλίου λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των προσυμπληρωμένων φορολογικών δηλώσεων
Αγίου Πνεύματος: Για ποιούς αποτελεί αργία και για ποιούς όχι
Οι μεταρυθμίσεις που προωθούνται απο την Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα
Η Ελλάδα σάρωσε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου, κατακτώντας την 2η θέση στα μετάλλια!
Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα στις ελεύσεις τουριστών από Αυστραλία, Καναδά και ΗΠΑ και για το 2024
Ψηφιακά εργαλεία επιστρατεύει η Κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ
Γ. Βρούτσης: «Θα είμαστε πάντα κοντά στους μικρούς Πρωταθλητές της ζωής»
Περιορισμένη φέτος η έξοδος του Αγίου Πνεύματος. Κερδισμένοι οι outsiders προορισμοί
Υπο έλεγχο οι πυρκαγιές σε ολόκλητρη τη χώρα. Βελτιωμένη η εικόνα
Καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση σε ερώτηση του ΚΚΕ για τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Σαντορίνης
Ελέγχους παρακολούθησης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διενήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας
Πλευρικά στοιχήματα στο Live Blackjack!
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δε θα επιτρέψω σε κανέναν, μετά από τόσα χρόνια, να μου απαγορεύσει να μιλάω ελεύθερα για αυτά που αγωνίστηκα
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.