Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021: Eπανεκκίνηση των εκθέσεων και αισιοδοξία για τον τουρισμό το 2022

Συντάκτης: ΔΚ
Το μέσο για να ακουστεί εκ νέου το μήνυμα ότι η Αττική και η Ελλάδα γενικότερα, είναι ένας ασφαλής προορισμός και ότι ο ελληνικός πολιτισμός αποτέλεσε βάση για τις αξίες που αναπτύχθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί η 8η Athens International Tourism & Culture EXPO 2021, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

   «Στόχος μας τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και μετά την πανδημία είναι η ανθεκτικότητα της Αττικής και της χώρας μας συνολικά, και της ανάπτυξης. Να γίνει αντιληπτό σε όλο τον κόσμο και μέσα από αυτό το πλαίσιο, ότι η χώρα του Ιπποκράτη προσφέρει τουρισμό αλλά ασφαλή τουρισμό», σημείωσε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Εξάλλου και μέσα από τα πολιτιστικά δρώμενα που αποτελούν αντικείμενο αυτής της έκθεσης, γίνεται επίσης αντιληπτό πως η χώρα μας αποτέλεσε την αφετηρία για την ανάπτυξη των αξιών και των αρχών της παγκόσμιας κοινότητας. Εμείς, ως Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στον τουρισμό και για αυτό ακριβώς βρισκόμαστε σε αυτήν την πολύ σημαντική έκθεση, η οποία έχει να δώσει πάρα πολλά σε εκείνους που μπόρεσαν να παραβρεθούν μέσω του παγκόσμιου δικτύου των τουριστικών πρακτόρων. Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε για το μέλλον».
 

   Πολύ σημαντικό γεγονός χαρακτήρισε την επιστροφή στις δια ζώσης εκθέσεις ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζοντας: «Έχουμε περάσει μια διετία πάρα πολύ δύσκολη, όπου εκθέσεις στην ουσία δεν γίνονταν, δεν βρίσκονταν οι άνθρωποι του τουρισμού με τους buyers κτλ. To γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι εκθέσεις, όπως πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Philoxenia και τώρα αυτή και ακολούθως η Xenia είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς δείχνει ότι επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα, πάντα βέβαια με προσοχή».
 

   Ο ελληνικός τουρισμός, όπως επεσήμανε ο κ. Φραγκάκης, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει μια μεγάλη ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα στις εξελίξεις. «Το γεγονός ότι γίνονται εκθέσεις και ότι έρχονται άνθρωποι από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να κάνουν τις συναντήσεις και τα ραντεβού τους, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό. Από εκεί και πέρα έχουμε καταφέρει πολλά το 2021 αλλά δεν επαναπαυόμαστε στις "δάφνες" μας. Προετοιμάζουμε το 2022. Το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ είναι στο εξωτερικό σχεδόν κάθε 15 με 20 μέρες, μιλάμε με τους ανθρώπους της αγοράς και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά μπροστά μας», υπογράμμισε ο κ. Φραγκάκης.
 

   Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
106,4
Volcano TV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πορεία διαμαρτυρίας με τα λεωφορεία τους διοργανώνουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και λεωφορείων
Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της ΝΑ Μεσογείου – Ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ
Νέο δωρεάν τηλέφωνο κέντρου εξυπηρέτησης & βλαβων απο τον ΔΕΔΔΗΕ
Σαν σήμερα. Η 28η Ιανουαρίου στο χρόνο.
Φέτος αναμένουμε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν από την έναρξή της
Πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
4η δόση εμβολίου – Κοινή γραμμή αναζητά η ΕΕ
Σαν σήμερα. Η 27η Ιανουαρίου στο χρόνο.
Σαν σήμερα οι Έλληνες αναδείχθηκαν «πρωταθλητές» στα σκουπίδια και ο Κλίντον αρνήθηκε τη Λεβίνσκι!
Έκρηξη στη Συγγρού: Βομβαρδισμένο τοπίο και μεγάλες καταστροφές στο σημείο
Αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό
Σαν σήμερα «βγήκε» ο ΣΥΡΙΖΑ και πέθανε ο Αλ Καπόνε
Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίδα» - Σοβαρά προβλήματα μετακινήσεων στην Αττική
Ο Boris Johnson επιβεβαιώνει την κατάργηση των τεστ Covid για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air στις 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
metaxahospitality
Hondos_KE
Denaxa
Γρηγόρης
DEYATH
© 2022 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.