Τρίτη, 09 Ιουνίου 2026

Επίδομα προβληματικής περιοχής ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Τη χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής στα στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας ν. Κυκλάδων ζητά με επιστολή της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για την χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής στα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας ν. Κυκλάδων.

Η επιστολή έχει ως εξής: 

κ. Υπουργέ, Με κοινή παρέμβαση των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστών Κυκλάδων, επισημαίνεται ότι οι ιδιαίτερες νησιωτικές συνθήκες, το αυξημένο κόστος διαβίωσης και στέγασης, η γεωγραφική διασπορά και η έντονη τουριστική κίνηση δημιουργούν αυξημένες απαιτήσεις για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν στα νησιά των Κυκλάδων. Παρά τα ανωτέρω και παρότι η Πολιτεία έχει ήδη αναγνωρίσει θεσμικά ότι οι Κυκλάδες αποτελούν περιοχή με ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες, οι συνάδελφοί μας εξακολουθούν να εξαιρούνται από τη χορήγηση επιδόματος προβληματικής περιοχής ή οικονομικού κινήτρου παραμονής σε αυτές.

Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι με απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου, η οποία επικυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίθηκε ότι τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν στις Κυκλάδες, δικαιούνται ίσης μεταχείρισης με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές. Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει πλήρης και ουσιαστική νομοθετική συμμόρφωση της Πολιτείας. Τέλος υπογραμμίζουμε ότι τόσο η επαρκής στελέχωση όσο και η παραμονή έμπειρου προσωπικού, συνδέονται άμεσα με την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, την προστασία της ζωής και της περιουσίας, την εύρυθμη λειτουργία των υποδομών και των τουριστικών προορισμών, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

κ. Υπουργέ, ως στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης, ισότητας και αναγνώρισης, σας καλούμε να αναλάβετε τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την άμεση νομοθετική ρύθμιση της χορήγησης του εν λόγω επιδόματος στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που υπηρετούν στις Κυκλάδες.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΕΛΛΑΔΑ
«Έγκλημα» στην παραλία; Η νέα καμπάνια για την προστασία των θαλάσσιων λιβαδιών της πρωτοβουλίας GISA
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN ενισχύει τη συνδεσιμότητα Ελλάδας - Ισλανδίας μέσω στρατηγικής συνεργασίας για πτήσεις κοινού κωδικού με την Icelandair
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση 9 και 10/6
ΕΛΛΑΔΑ
Ι. Μάργαρης (ΑΔΜΗΕ): Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις ΑΠΕ και επιταχύνει την αποθήκευση
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το διεθνές πρόγραμμα IODP Expedition 398 έφερε στο φως νέα στοιχεία για την σεισμική και ηφαιστιακή δραστηριότητα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της "Εστίας" του Πύργου για το καλοκαίρι
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από «κόσμημα» της κρουαζιέρας σε νέο… «Στενό του Ορμούζ» μετατράπηκε η Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Μετά τις εξετάσεις, ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ξεκουραστεί
ΕΛΛΑΔΑ
ΙΝΣΕΤΕ: Στα 32,4 δισ. ευρώ η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2025
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απάντηση Δήμου Θήρας και Δ.Λ.Τ. Θήρας στον Πρόεδρο της CLIA κ. Bud Darr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σοβαρότατα προβλήματα απο την υποχρεωτική εφαρμογή του 70-30 στην κρουαζιέρα..
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανησυχία του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών για τα φαινόμενα άγρας πελατών στο Καμάρι
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μήνυμα Δημάρχου για την Ημέρα Περιβάλλοντος
Ε.Ξ.Σ.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.