Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Με φανερή τη διάθεση συνεργασίας και συμβολή στην κοινή προσπάθεια για την τουριστική ανάδειξη της Σύρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των μελών της νέας Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου που διευρύνθηκε με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Γιάννη Βουτσίνου σε 13 μέλη.
 

Ο κ. Βουτσίνος, αφού καλωσόρισε τα μέλη,  εξήρε την ένθερμη υποστήριξη όλων των φορέων στην προσπάθεια καθώς και τη διάθεση τους να συνδράμουν, ώστε το τουριστικό προϊόν των επομένων ετών να τύχει κατάλληλης αξιοποίησης και προβολής. Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης ουσιαστικών αποτελεσμάτων που θα προκύψουν μέσα από ιδέες, διάλογο και σύμπνοια επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Τούτη η προσπάθεια που εκκινούμε σήμερα οφείλει να είναι μια προσπάθεια που θα φέρει πρακτικό αποτέλεσμα και όχι μια άσκηση επί χάρτου για εσωτερική κατανάλωση». Τέλος, ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την αποστολή ερωτηματολογίου προς τους επαγγελματίες του τουρισμού για τη συλλογή χρήσιμων στοιχείων που θα αξιοποιηθούν για τη μελλοντική στρατηγική στόχευση του νησιού.
 

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι φορέων καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, που έλαβαν το λόγο, αναγνώρισαν την ανάγκη στρατηγικής ανάδειξης του νησιού και της επένδυσης στην εξωστρέφεια με στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού, και τη σημασία τους για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
 

Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο στρατηγικός συνεργάτης του Δήμου στα θέματα τουρισμού, Νότης Μαρτάκης, επικεφαλής του ομίλου MTC GROUP ο οποίος παρουσίασε τις νέες τάσεις και προοπτικές του τουρισμού αλλά και τις στοχεύσεις που πρέπει να κάνει ο Δήμος με έμφαση στις ειδικές θεματικές ενότητες που είναι ικανές να επιμηκύνουν την περίοδο και να τονώσουν την χειμερινή.
 

Ο κ. Μαρτάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την επικείμενη, εντός του Ιουνίου, αναγνωριστική επίσκεψη στο νησί γνωστού σχεδιαστή μόδας από τη Σουηδία με στόχο την προοπτική οργάνωσης της ετήσιας φωτογράφισης το Σεπτέμβριο στη Σύρο, πράγμα που, αν επιτευχθεί, θα δώσει μια ακόμα ευκαιρία παγκόσμιας προβολής μέσω της καμπάνιας του οίκου μόδας, αυτή τη φορά, σε ένα διαφορετικό κοινό που επίσης συνάδει με την ποιοτική στόχευση της στρατηγικής. Επίσης, τόνισε ότι θα υπάρξει εκ μέρους της εταιρίας συμβούλων αξιοποίηση των  μελετών, εργαλείων και των επί μέρους συμβάσεων του Δήμου που είναι ενεργές. Τέλος, αναφέρθηκε στα θεματικά πεδία στα οποία θα δοθεί έμφαση, που, πέρα, από τον αθλητικό θαλάσσιο - και όχι μόνο - τουρισμό, θα επικεντρωθούν στον γαμήλιο, τον προσβάσιμο ,το yachting, biking, trekking και τη γαστρονομία για τα οποία θα ετοιμαστούν ειδικά θεματικά press kit για παρουσίαση σε εκθέσεις και σε άλλες ευκαιρίες συναντήσεων με εξειδικευμένους επαγγελματίες του τουρισμού.
 

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ομίλου συμβούλων τουρισμού, Μάριο Χατζηδαμιανός, αναφέρθηκε στην προετοιμασία και τις προοπτικές "ανοίγματος" της Σύρου σε ευρωπαϊκές δράσεις για το περιεχόμενο των οποίων θα υπάρξει σύντομα εξειδίκευση. Παρέθεσε παραδείγματα "συνάντησης" του πολιτισμού με τον τουρισμό και ανέπτυξε τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε η Σύρος να έχει ενεργό ρόλο στις αντίστοιχες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και ο προγραμματικός τουρισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το GNTO Santorini Tourism Forum ανέδειξε την ανάγκη για ολοκληρωμένο και βιώσιμο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης της Σαντορίνης
Ε.Ξ.Σ.
Την εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό" συνδιοργανώνουν σήμερα 22/10 ΞΕΕ και ΕΞΣ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γευστική δοκιμή εσοδείας 2026 διοργανώνει η Θηραική Εταιρεία του Αγίου Αβερκίου, στις 23/10
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δήμος Θήρας: Αγορά ακινήτου για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α.
Ε.Ξ.Σ.
Ευχαριστήριο της κ. Μαργαρίτας Καραμολέγκου για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου στην Ε.Ξ.Σ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ απο την Τράπεζα Αίματος Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες αλλαγές στα σχολικά κυλικεία: Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
ΕΛΛΑΔΑ
Γ. Βρούτσης τις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - Οι κανόνες ισχύουν για όλους
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Από την απειλή στην ευκαιρία: Διήμερη δράση (21 και 22/10) για το λεοντόψαρο στη Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το πρόγραμμα της φθινοπωρινής 74ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας (18-25/10)
Ε.Ξ.Σ.
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
ΕΛΛΑΔΑ
Ανακοίνωση του Υπ. Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όταν ο αθλητισμός συναντά τον πολιτισμό: ο Α.Ο. Θήρας ενέπνευσε μια μαθητική ζωγραφιά!
ΕΛΛΑΔΑ
Ισχυρή δυναμική για το ελληνικό yachting τη σεζόν 2026
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι RUNNING TOMATOES στο Santorini Experience 2026 με δύο σημαντικές διακρίσεις
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.