Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025

ΝΕΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ART.T.O.S ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΡΓΑΦΙΚΗΣ

Σε μια Σαντορίνη που δοκιμάζεται τον τελευταίο καιρό...η νέα γενιά του νησιού και οι μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της Art.t.o.S. (Art Team Of Santorini) στέλνουν το δικό τους μήνυμα.....και γράφουν ιστορία!!


Νέες Βραβεύσεις και διακρίσεις ξανά στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής στην παιδική Μπιενάλε της Ιαπωνίας για τους μαθητές της Σαντορίνης και της Art.t.o.S με 2 έργα ζωγραφικής μαθητών της, του Ιωάννη - Ιανό Σουκάκο 8 ετών και της Νικολέτας Φύτρου 6 ετών, οι οποίοι είναι μεταξύ αυτών που κατάφεραν να διακριθούν στον 23o Παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Kanagawa Biennial World Children Art Exhibition.

 

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη μακρινή Ιαπωνία, με την υποστήριξη της UNESCO και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών, παρουσιάζοντας έργα τέχνης από όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενισχυθεί η δημιουργικότητα των μικρών παιδιών αλλά και να λειτουργήσει η τέχνη. ως μέσο έκφρασης και κατανόησης της διαφορετικότητας του κάθε πολιτισμού.

 

Φέτος συμμετείχαν συνολικά παραπάνω από 20.000 παιδιά παγκοσμίως. Στα 44 χρόνια του θεσμού, μόλις 36 παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν καταφέρει να βραβευτούν και τα 15 παιδιά είναι από τη Σαντορίνη και μαθητές των εργαστηρίων τής Art.t.o.s, εκτός των δύο φετινών βραβείων, η Art.t.o.S γράφει την δική της ιστορία στο θεσμό από την Ελλάδα! Καθώς το 2022 εννέα μαθητές, το 2020 τρεις μαθητές και το 2018 μια μαθήτρια διακρίθηκαν επίσης με το βραβείο Kanagawa.

 

Στον φετινό διαγωνισμό, από τα εργαστήρια της Art.t.o.S. συμμετείχαν με τα έργα τους συνολικά 123 παιδιά από τα τμήματα εικαστικών, ζωγραφικής και χειροτεχνίας, υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια των εικαστικών Χρήστου -Cesario- Αντωνιάδη, Ιωανέλης Κυριακοπούλου, και Αναστασίας Ρήγα, με την αρωγή της Δήμου Θήρας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η νέα γενιά του νησιού συνεχίζει να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
lidl
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο από τον Δήμο Θήρας στα πλαίσια του Έτους Αυθεντικότητας
Πρόταση του Συλλόγου Εμπόρων και Επαγγελματιών Δήμου Θήρας για για Αύξηση του Ορίου Επισκεπτών Κρουαζιέρας κατά 20%
Η Σαντορίνη φιλοξενεί τον Τελικό του 25ου Κυπέλλου Ελλάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο
Ερώτηση ΚΚΕ: Να αφαιρεθούν οι αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή Κολάδα της Περίσσας
Συνάντηση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με Κινεζική Κρατική Αποστολή στη Σαντορίνη
Συνδικάτο Τουρισμού: 1η Μάη "Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας" Στις 11.00 στην πλατεία των Φηρών
"Το τελευταίο σημείωμα" προβάλει την η Μαίου το KKE ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ απο την Ένωση Πολυτέκνων Σαντορίνης
Εποικοδομητική συνάντηση του Γιώργου Κουμπενά (ΕΕΚΦΝ) με φορείς για την ομαλή επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών
EOT: Προβολή της Σαντορίνης σε αγορές-στόχους του ελληνικού τουρισμού
Έρευνα για την Ίδρυση ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) στην Σαντορίνη
Η Σαντορίνη συμμετέχει στην έκθεση τουρισμού Arabian Travel Market στο Ντουμπάι
Αποφόρτιση των διχτυών αντιστήριξης, σε Αμμούδι και Αρμένη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας
Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Θήρας τιμᾷ καί πανηγυρίζει τή μνήμη τῆς Πολιούχου καί Προστάτου τῆς Σαντορίνης Ἁγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εἰρήνης
2,5 εκ ευρώ για τη θωράκιση της καλντέρας και του όρμου των Φηρών
106,4
Hondos_KE
Volcano TV
© 2025 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.