Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2026

Τα "γεράκια" του Αιγαίου πάνω από την ελληνική σημαία της Σαντορίνης!

Συντάκτης: ΔΚ

Το μεγαλεπήβολο στοίχημα προβλέπει την ανάρτησή της την 25η Μαρτίου, για την ανάδειξη της επετείου των 200 χρόνων 
από την ελληνική επανάσταση.

Η υπερμεγέθης σημαία που ήδη συγκινεί τον κόσμο του νησιού αλλά και όλο τον ελληνισμό, θα ανοιχτεί και εγκατασταθεί με τη βοήθεια γερανών στους χώρους της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων "SANTO WINES" στον Άγιο Ανδρέα του Πύργου, ενώ στις 11.00 που θα πραγματοποιηθει η έπαρσή της, θα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο πάνω απο την σημαία πολεμικά αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, τα γνωστά σε όλους μας ως "γεράκια".

Για το λόγο αυτό και για να μην υπάρξουν προβλήματα, λάβαμε την οδηγία να ενημερώσουμε το κοινό ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ DRONES, για την αποφυγή κάθε ανεπιθύμητου συμβάντος. 


Σημαία 1.500 τελικά, τετραγωνικών μέτρων, αντί 1.350 τ.μ. όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών, με στόχο την και αναγνώρισής της ως παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες!

 

Το μεγαλεπήβολο στοίχημα έχει στόχο την ανάρτηση της σημαίας ιστού 1.500 τ.μ. την 25η Μαρτίου στην Σαντορίνη,  πολύ πιθανό σε περιοχή της καλντέρας, για την ανάδειξη της επετείου των 200 χρόνων απο την ελληνική επανάσταση, ενω το κόστος των 7.000 ευρώ που απαιτούνται για την κατασκευή της βρήκε αρκετούς υποστηρικτές.

 

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε στην ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία καλή ολοκλήρωση και επιτυχία, περιμένοντας με αγωνία να απολάυσουμε και θαυμάσουμε το υπερθέαμα! 

(Συμπληρωματικό) Στην τελευταία νεότερη ανακοίνωση απο πλευράς των εμπνευστών και διοργανωτών του υπερθεάματος το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαρτίου, παρουσιάστηκαν άκρως εντυπωσιακές φωτογραφίες απο το όλο έγχείρημα καθώς και οι νέες διαστάσεις της μεγαλύτερης κατά 150 τ.μ. της σημαίας, που φτάνει τελικά στα 1.500 τετραγωνικά μέτρα!

Στην τελευταία ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές αναφέρουν τα παρακάτω. 


" 1500 τ.μ!!!! η σημαία μας αντί για 1350τ.μ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΛΉΘΕΙΑ!!!
Η Μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι γεγονός και θα κυματίσει στον καταγάλανο ουρανό της ΣΑΝΤΟΡΊΝΗΣ μας.
Η σημαία μας ,η σημαία των Σαντορινιων και όλων των Ελλήνων είναι 1500 τ.μ...
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς!!!! " 

Πηγή : www.facebook.com/groups/737406933030803/user/100000371581190/

Οι νεότερες πληροφορίες που μεταδίδονται απο το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαρτίου αναφέρουν τα ακόλουθα : 

"Στο πιο κεντρικό σημείο της Σαντορίνης η τεράστια ελληνική σημαία θα πρωταγωνιστήσει κυματίζοντας με τα γαλανά χρώματα Και θα συμβάλει με τον τρόπο της στην επέτειο των 200 χρονών από την ελληνική επανάσταση κατά του τουρκικού ζυγού.
Μάλιστα την ώρα που η τεράστια έκτασης ελληνική σημαία θα κυματίζει στη Σαντορίνη με τον ειδικό γερανό που θα υψωθεί σε ύψος 50 μέτρων εκείνη ακριβώς την ώρα πάνω από τον ουρανό του νησιού θα πετάνε τα μαχητικά."

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, η τεράστια ελληνική σημαία θα υψωθεί στους χώρους της Ένωσης Συναιτερισμών Θηραικών Προιόντων "SANTO WINES", στον Άγιο Ανδρέα του Πύργου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο έργο στα πρανή της καλντέρας
Επιβολή προστίμων από το Τμήμα Καθαριότητας για παραβάσεις – Απολογισμός έτους 2025
Εν νέου πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας η Λίτσα Πετίνη
Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δημόσιους χώρους – Απολογισμός έτους 2025
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 14 Ιανουαρίου
Απομάκρυνση επικίνδυνου δέντρου για λόγους ασφάλειας στην περιοχή Κοντοχωρίου
Τα ταξί της Σαντορίνης συμμετέχουν στην Πανελλαδική απεργία 13 και 14 Ιανουαρίου
Ιουλία Καραμολέγκου : Σε πλήρη εξέλιξη απο την Περιφέρεια οι παρεμβάσεις στα πρανή της καλντέρας
Κλειστό απο σήμερα και μέχρι τις 19 Ιανουαρίου το αεροδρόμιο της Σαντορίνης
Πρόσκληση κοπής πίτας της Ένωσης Πολυτέκνων Σαντορίνης 25/01/2026
Χωρίς απάντηση απο καμία πλευρά το υπόμνημα και ο συγκριτικός πίνακας με αίτημα τη μείωση του ΦΠΑ στη Σαντορίνη
Ακυρώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Μαίστρος λόγω καιρού
Ασθενής σεισμική δόνηση με μικρό εστιακό βάθος, γι' αυτό κι έντονα αισθητό, το σημερινό 3,7R
Ο Αθηνιός δεν είναι λιμάνι. Ο Αθηνιός είναι όρμος με προβλήτες με τη Σαντορίνη να στερείται λιμανιού
Νέο δελτίο θυελλωδών ανέμων απο το Λιμεναρχείο Θήρας (10/1 18.30)
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.