Σε νέα, ανανεωμένη κι εμπλουτισμένη, σελίδα στο διαδίκτυο παρουσιάζει «την Σαντορίνη του» ο Ολλανδός λάτρης του νησιού μας Fer Geerts.
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, ότι όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας ( https://www.neasantorinis.gr/topikes_eidiseis/13877/i-santorini-ton-oneiron-tou-stin-auli-tou-/ ) , τη .. Σαντορίνη των ονείρων του, στην αυλή του σπιτιού του, κατασκεύασε από ανακυκλωμένα υλικά και .. πολύ μεράκι ο Ολλανδός Fer Geerts, κάνοντας, όπως έχει αναφέρει σε ρεπορτάζ του Τύπου της χώρας του, το όνειρό του πραγματικότητα.
Το έργο του, όπως αναφέρει, δεν αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του τοπίου της Σαντορίνης, χρησιμοποιεί όμως, ή "δανείζεται", την αρχιτεκτονική, το ύφος αλλά και τα χρώματα των σπιτιών της, κι ιδιαίτερα των οικισμών της καλντέρας, ώστε να δημιουργήσει "τη δική του Σαντορίνη" ή τη Σαντορίνη των ονείρων του!
Ο ταλαντούχος Fer Geerts αποτελεί τακτικό επισκέπτη του νησιού μας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ως εκ τούτου, οι εικόνες κι εντυπώσεις του από την Σαντορίνη ποικίλουν, πλην όμως εκείνος επιθυμεί να αναπαράγει και αναδείξει την παραδοσιακή εικόνα του νησιού, αυτήν άλλωστε που το έκανε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.
Επειδή όμως μια εικόνα ισούται σε πολλές περιπτώσεις με τουλάχιστο χίλιες λέξεις, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη νέα σελίδα του ταλαντούχου φιλέλληνα καλλιτέχνη, όπου και θα δείτε δεκάδες αφιερώματα του Ευρωπαικού Τύπου στο έργο του, αλλά και φωτογραφίες απο εκθέσεις όπου έχει παρουσιάσει την αγαπημένη του Σαντορίνη!
Τη νέα σελίδα του Fer Geerts μπορείτε να δείτε εδώ : https://fergeerts.nl/?fbclid=IwAR38YizJrcUAJ60dMia3DuUj3_M2aY7mxgVomrqMKnwhHBpy2RruYCoz4WA
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ίδιος ο καλλιτέχνης για το έργο του,
"Σε αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να δείτε σε μικρογραφία ένα ελληνικό χωριό, κυρίως κατασκευασμένο από όλα τα είδη απορριμμάτων. Η βάση αποτελείται από πολυεστέρα ή φελιζόλ, ενώ περιέχει και άλλα υλικά όπως χαρτόνι και πανί. Το έργο είναι σε μεγάλο βαθμό φανταστικό, αλλά ξεκάθαρα βασίζεται στο γραφικό αρχιτεκτονικό ύφος στο ελληνικό νησί της Σαντορίνης, ιδίως στο χωριό της Οίας.
Η συνολική κατασκευή έχει μήκος 4,50 μέτρα και πλάτος 2,20 μέτρα. συνολικά περίπου 10 m2. Η κλίμακα είναι περίπου 1:70.
Στόχος μας είναι να εκθέσουμε αυτό το κτίριο σε πολλά μέρη, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να το απολαύσουν. Αυτός ο ιστότοπος είναι φυσικά μια μορφή ψηφιακής έκθεσης!"