Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Καταγγελία "Θηραϊκής Πολιτείας" για απευθείας ανάθεση της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

Την απόφαση απευθείας ανάθεσης της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. καταγγέλει ο συνδυασμός Θηραική Πολιτεία, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του που  ακολουθεί. 


Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δημοτικός σύμβουλος της Θηραϊκής Πολιτείας Μηνάς Καφιέρης ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ Μανόλη Ορφανό αν η Δημοτική Επιχείρηση έχει μισθώσει ακίνητο με σκοπό τη μεταφορά των γραφείων της. Ο κ. Μ. Ορφανός απάντησε ότι “…
πραγματικά έχουμε κάνει 2 διαγωνισμούς, έχει βρεθεί ακίνητο, δεν έχει υπογραφεί η μίσθωση, έχουμε στείλει τα χαρτιά στην αποκεντρωμένη για να μας εγκρίνει τη διαδικασία, περιμένουμε και καθυστερούμε τη διαδικασία της μίσθωσης όσο περισσότερο μπορούμε λόγω των οικονομικών μας...” Παρόλα αυτά την 19η Μαΐου 2020 με την απόφαση 1641/2020 του ίδιου, εγκρίθηκε απευθείας ανάθεση ποσού 12.400,00 ευρώ σε διακοσμητή με έδρα τη Μύκονο και αντικείμενο την “υπηρεσία διακόσμησης-διαρρύθμισης των νέων γραφείων της ΔΕΥΑ Δήμου Θήρας”

 

Με την απόφαση 70/2020 της 6ης Απριλίου 2020 του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΘ, ο πρόεδρος της κ.Ορφανός ζητάει από τον Δήμο Θήρας δανειοδότηση ύψους 2.000.000,00€, αναφέροντας χαρακτηριστικά στην εισήγηση του “...εκτιμούμε ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι αδύνατο να καλύψουμε βασικές υποχρεώσεις της υπηρεσίας μας, όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού, η δαπάνη του ηλεκτρικού ρεύματος, η προμήθεια βασικών αναλωσίμων και οι απαραίτητες συντηρήσεις των εγκαταστάσεων ύδρευσης-αποχέτευσης...”

 

Ενώ λοιπόν ο κ. Μ.Ορφανός αναγνωρίζει ότι οι πόροι της επιχείρησης θα είναι περιορισμένοι και απειλείται η ίδια η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΘ, την ίδια στιγμή δαπανά χρηματικά ποσά για την διακόσμηση γραφείων τα οποία μάλιστα δεν έχουν ακόμα μισθωθεί!

Είναι ανακόλουθο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ να ζητά δανειοδότηση από το Δήμο για τη βιωσιμότητα της δημοτικής επιχείρησης και την ίδια στιγμή να προκρίνει ως αναγκαία τη μίσθωση νέων γραφείων και τη διακόσμησή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
Covid Protection
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Νεο Συντονιστικό στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θήρας
Συνεχίζονται οι σφαλτοστρώσεις στα Φηρά από το Δήμο Θήρας
Santorini s' agapo: Ταξιδιωτικός οδηγός - "ερωτική εξομολόγηση" για τη Σαντορίνη
Συλλήψεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
Η Μάρθα Σιγάλα των 18.800 μορίων απο το Εμπορείο, συνιστά για τις Πανελλήνιες ψυχραιμία και κριτική σκέψη
Πρόσκληση για την εορτή του Αγίου Παϊσίου Μεσαριάς
Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Θήρας
Αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της ημερίδας του Σύλλογου Στήριξης Γεν. Νοσοκομείου Θήρας
Ερώτηση ΚΚΕ για την επανασύσταση γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας στην Σαντορίνη
Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για το νέο σχολείο του Καμαριού
Γιώργος Χατζημάρκος: “Η φετινή σαιζόν θα κριθεί από την εμπειρία που θα αποκομίσει ο επισκέπτης μας από τις διακοπές του”
Το πρόγραμμα δρομολογίων του H/S/C SANTORINI PALACE
Μέρα μνήμης του σεισμού του 1956
Χορηγία 1,5 τόνου υγραερίου για το υγειονομικό προσωπικό του Γ.Ν. Θήρας
Relax Mind – Ανοιχτές ομάδες ψυχολογικής ενδυνάμωσης ενηλίκων
web radio
Denaxa
Λιγνός_νέα
Hondos Cender
Poliiatreio
Όμηρρς
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.