Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Πρόταση 57 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αναθεώρηση του Συντάγματος με στόχο την αναβάθμιση της διοίκησης στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές

Πρόταση 57 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την αναθεώρηση της παρ. 4 του άρ. 101 του Συντάγματος με στόχο την αναβάθμιση της διοίκησης στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές - Εισήγηση του βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγου

Καθώς οι αρχικές προτάσεις των κομμάτων συζητήθηκαν αναλυτικά σε μια διαδικασία που ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου, η επιτροπή αναθεώρησης του συντάγματος ολοκληρώνει τις εργασίες της στο τέλος Ιανουαρίου συζητώντας τις συμπληρωματικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 18 Ιανουαρίου αναπτύχθηκε από τον Αντώνη Συρίγο, βουλευτή Κυκλάδων, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, και η πρόταση 57 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αποκτήσει τον επιτακτικό χαρακτήρα συνταγματικής υποχρέωσης, η ανάγκη προσαρμογής του διοικητικού μοντέλου στο ιδιαίτερο περιβάλλον των νησιωτικών και ορεινών περιοχών,  με την εκπόνηση ειδικών επιχειρησιακών σχεδίων διοίκησης γι΄ αυτές και την παροχή κινήτρων στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σ΄ αυτές.

Η ανάγκη αυτή η ρύθμιση να αποκτήσει τον επιτακτικό χαρακτήρα της συνταγματικής υποχρέωσης απορρέει από το γεγονός ότι, παρά τις σοβαρές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα, τα ίδια διοικητικά προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης εξακολουθούν να ταλανίζουν αυτές τις περιοχές. Δεδομένου ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει καλή διοίκηση, εάν η διοίκηση δεν προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες των νησιών και των ορεινών περιοχών, θα λειτουργήσει (όπως άλλωστε μέχρι τώρα) ως τροχοπέδη σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του ο βουλευτής ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η πρόταση αυτή να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση και πλειοψηφία στην Ολομέλεια.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την πρόταση συνυπογράφουν και υποστηρίζουν οι βουλευτές των νησιωτικών μας περιφερειών, οι οποίοι βιώνουν τα προβλήματα των περιοχών αυτών και των κατοίκων τους με τον πλέον άμεσο τρόπο επιδιώκοντας την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Την τοποθέτηση του Αντώνη Συρίγου, μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=GTRmg8QVRX4&feature=youtu.be
Την πρόταση, όπως κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=8b9fdcbb-b33f-4864-a27e-a9d900db7dee

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Διήμερο Αισθητικής Αναβάθμισης του Πύργου 30 και 31 Μαΐου
Santorini: Portrait of a Vanished Era - Σαντορίνη: Εικόνες μιας Άλλης Εποχής
Ανακοίνωση της τηλεόρασης της Σαντορίνης
Volotea : Θεσσαλονίκη - Σαντορίνη: Από 5 Ιουλίου
Συνδικάτο τουρισμού Θήρας - Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Τουρισμό
Εθελοντικός καθαρισμός του Πύργου αύριο
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας συμπαραστέκεται στον αγώνα των Κυκλαδιτών κατά των ανεμογεννητριών
Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης ΚΚΕ για την στέγαση των πυροσβεστών Σαντορίνης
Επιτέλους, λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα του ΓΝΘ: Εξομοίωση αποδοχών ιατρών ΑΕΜΥ & ΕΣΥ
Προδιαγραφές για την λειτουργία από 1η Ιουνίου των ιδιωτικών και δημόσιων βρεφονηπιακών σταθμών
Συνεχίζεται η αποκατάσταση του μονοπατιού της Αρμένης
ΔΕΔΔΗΕ: Αναβάθμιση της εφαρμογής για online δήλωση βλάβης
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
Τηλεδιάσκεψη της ΕΕΚΦΝ με Δήμους για την διάσωση της σεζόν στην κρουαζιέρα
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.