Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Eκπαιδευτικο προγραμμα «σχολικο παραθυρο στην τεχνη»

Συντάκτης: ΔΚ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ»

Τα παιδιά ακούνε την ποίηση, μαθαίνουν να κινηματογραφούν, φωτογραφίζουν. Τα παιδιά έρχονται κοντά στην τέχνη και εξερευνούν τον συναισθηματικό τους κόσμο. Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Art In Art υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ», για πρώτη φορά Πανελλαδικά, για τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ακρωτηρίου Θήρας.

Σχετικά με το πρόγραμμα Η τέχνη, εκτός από «μάθημα», «ύλη», είναι (πρωτίστως) έκφραση· αποσκοπεί στην επικοινωνία μέσω της δημιουργίας. Το τρίπτυχο έκφραση-δημιουργία-επικοινωνία μένει συνήθως εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Γίνεται ωστόσο ολοένα και περισσότερο κατανοητό ότι οι δεξιότητες που αντιστοιχούν σε αυτό είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, για την αυτοπραγμάτωση τους. Τα προτεινόμενα εργαστήρια ποίησης, αφηγηματικού́κινηματογράφου (documentary) και φωτογραφίας αποσκοπούν στην συμπλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Το εξαιρετικά σπουδαίο, όμως, είναι ότι παρέχουν στους μαθητές μια μοναδική́εμπειρία και στους εκπαιδευτικούς ένα ιδιαίτερο know-how.

Τα 3 εργαστήρια θα διαρκούν μία διδακτική́εβδομάδα στον χώρο του Δημοτικού́Σχολείου τα αποτελέσματα των οποίων θα παρουσιαστούν την τελευταία μέρα. Εργαστήριο ποίησης : Οι λέξεις του αφτιού Τα παιδιά́προσεγγίζουν την ποίηση μεγάλων ποιητριών και ποιητών με το αυτί παρά με το τυπωμένο χαρτί́, τη βιώνουν σωματικά και κατόπιν νοητικά και προχωρούν πρώτες στις δικές τους ερμηνείες και, στη συνέχεια, στις δικές τους ποιητικές κατασκευές. Οι ποιητικές κατασκευές αναρτώνται ως μόνιμη έκθεση και παρουσιάζονται ως επιτέλεση (performance), πιθανότατα στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Εργαστήριο αφηγηματικού κινηματογράφου (documentary): Η ιστορία μου Στόχος του εργαστήριου είναι η παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ μικρού μήκους από τα παιδιά που αφηγείται μια ή δύο βιωματικές ιστορίες από την ζωή στο σχολείο ή στο χωριό τους. Θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ, πιθανότατα στον χώρο του Δημοτικού σχολείου. Εργαστήριο φωτογραφίας: Η κόκκινη κλωστή της μνήμης Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά χρησιμοποιώντας την τέχνη της φωτογραφίας να συνδέσουν την ιστορία του τόπου και των ανθρώπων τους με την σημερινή πραγματικότητα. Θα γίνει υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τα έργα τους σε διάφορα μέρη του χωριού. Εκπαιδευτές: o Μαρία Τοπάλη: Εργαστήριο Ποίησης o Ζώρζ Σαλαμέ: Εργαστήριο Αφηγηματικού Κινηματογράφου o Μαριλένα Σταφυλίδου: Εργαστήριο Φωτογραφίας

Χώρος διεξαγωγής εργαστηρίων : Δημοτικό Σχολείο Ακρωτηρίου Χρόνος υλοποίησης του προγράμματος : 18-30 Οκτωβρίου 2021 Φορέας υλοποίησης του προγράμματος : Art In Art / www.art-in-art.gr
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
 
DEYATH
Denaxa
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Άλμα της Σαντορίνης στην ψηφιακή εποχή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Α.Ο. Θήρας : Πρώτη "παράσταση" στην έδρα του για τη φετινή σεζόν
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γ΄ Εθνική : Στον 5ο όμιλο η Σαντορίνη - Αναλυτικά το πρόγραμμα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ευθεία Φηρών Πύργου λόγω εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συγχαρητήρια Μ. Ορφανού προς το νέο προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΘ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ευχαριστήρια προς ΓΝΘ - ΠΑΓΝΗ της οικογένειας του Γρηγόρη Καρέλη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ δημιουργεί τη δική του χορωδία
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών (15/10)
ΕΛΛΑΔΑ
Η AEGEAN αυξάνει τη συμμετοχή της στην Animawings και ενισχύεται στην αγορά της Ρουμανίας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαιρετισμός για την 60ή εθελοντική αιμοδοσία από την διευθύντρια του Ν/Σ Παίδων "Αγία Σοφία", Σοφία Ιωαννίδου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τοποθέτηση της Θηραϊκής Πολιτείας για τη δημοπράτηση της νέας εργολαβίας καθαριότητας του Δήμου Θήρας
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ξεκίνησε η τοποθέτηση 10 εξωτερικών αυτόματων απινιδωτών (AED Plus) , εννέα στη Σαντορίνη κι ενός στη Θηρασιά
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διημερίδα με θέμα «Ψηφιακή πλατφόρμα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας χερσαίου και υποθαλάσσιου χώρου Σαντορίνης»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο όμιλος Andronis προχωρά στην κατασκευή κατοικιών προσωπικού για τη στέγαση των εργαζομένων του στην Σαντορίνη
ΕΛΛΑΔΑ
Κεραυνούς έφερε ο «Μπάλλος» στην Αττική - Χιόνια σε Δυτ. Μακεδονία και Πίνδο
Hondos_211012
Λιγνός_νέα
© 2021 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.