Από το Πόρτο Χέλι και τη Μύκονο μέχρι την Κρήτη, την Πάρο, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, οι υπερπολυτελείς βίλες εξελίσσονται σε μια από τις πιο επικερδείς δραστηριότητες του ελληνικού τουρισμού, προσφέροντας υπηρεσίες που θυμίζουν ιδιωτικά ξενοδοχεία και απευθύνονται στους πιο εύπορους επισκέπτες του κόσμου.
Με μια ημερήσια χρέωση που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το κόστος αγοράς ενός μικρού διαμερίσματος στην Αθήνα, η αγορά των υπερπολυτελών μισθώσεων στην Ελλάδα καταγράφει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακή ανάπτυξη, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που θέλει τους επισκέπτες με πολύ «χοντρά» πορτοφόλια να εγκαταλείπουν τις προεδρικές σουίτες των πεντάστερων ξενοδοχείων και να επιλέγουν ιδιωτικές κατοικίες με vip υπηρεσίες φιλοξενίας.
Πρόκειται για μια αγορά που μέχρι πριν από μία δεκαετία αφορούσε περιορισμένο αριθμό ακινήτων, σήμερα όμως έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του ελληνικού τουρισμού. Ιδιώτες, επενδυτικά funds, ξενοδοχειακοί όμιλοι αλλά και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολυτελών κατοικιών επενδύουν σε ακίνητα που συνδυάζουν προνομιακή τοποθεσία, υψηλή αισθητική και υπηρεσίες επιπέδου εξατομικευμένης φιλοξενίας.
Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της αγοράς πολυτελών κατοικιών, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα συγκαταλέγεται πλέον στους κορυφαίους προορισμούς της Μεσογείου για ταξιδιώτες από τη Βόρεια Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και το Ισραήλ. Οι κρατήσεις αφορούν κυρίως επιχειρηματίες, επενδυτές, μέλη βασιλικών οικογενειών, διακεκριμένους αθλητές, καλλιτέχνες και ανώτερα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, που αναζητούν ιδιωτικότητα, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και απόλυτη διακριτικότητα.
Η πολυτελής μίσθωση δεν αφορά πλέον μόνο το ίδιο το ακίνητο. Οι επισκέπτες ζητούν προσωπικούς σεφ, ιδιωτικούς οδηγούς, ομάδες concierge, υπηρεσίες ευεξίας, καθημερινό housekeeping, φύλαξη, προσωπικούς γυμναστές, διοργάνωση εκδρομών με yacht ή ελικόπτερο, ακόμη και εξατομικευμένα γαστρονομικά προγράμματα. Σε πολλές περιπτώσεις οι κατοικίες λειτουργούν σαν μικρά ιδιωτικά ξενοδοχεία, με μόνιμο προσωπικό που φροντίζει κάθε λεπτομέρεια της διαμονής.
Η Villa 20 στο Πόρτο Χέλι, σημείο αναφοράς

Στην κορυφή αυτής της αγοράς βρίσκεται χωρίς αμφιβολία η Villa 20 του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, μια κατοικία που συγκαταλέγεται όχι μόνο στις ακριβότερες της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου. Η βίλα μπορεί να φιλοξενήσει έως 18 άτομα σε εννέα υπνοδωμάτια και διαθέτει εγκαταστάσεις που παραπέμπουν περισσότερο σε ιδιωτικό wellness resort παρά σε εξοχική κατοικία. Οι φιλοξενούμενοι έχουν στη διάθεσή τους συνολικά έντεκα πισίνες, ιδιωτικό spa περίπου 650 τετραγωνικών μέτρων, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα μήκους 15 μέτρων, χαμάμ, steam room, γυμναστήριο, ειδικό χώρο για yoga, βιβλιοθήκη, αίθουσα παιχνιδιών και μπιλιάρδου, ενώ απολαμβάνουν αποκλειστική πρόσβαση στο ιδιωτικό beach pavilion του Amanzoe Beach Club.
Την καθημερινή λειτουργία της κατοικίας υποστηρίζει ομάδα περίπου 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων ιδιωτικός σεφ, προσωπικό καθαριότητας και εξειδικευμένοι συνεργάτες φιλοξενίας. Αν και η Aman Resorts δεν ανακοινώνει δημόσια τις τιμές της, η αγορά εκτιμά ότι το ημερήσιο κόστος διαμονής κυμαίνεται από περίπου 35.000 έως και πάνω από 60.000 ευρώ κατά την υψηλή περίοδο.
Τις υπόλοιπες βίλες της Ελλάδας για πραγματικά γερά πορτοφόλια μπορείτε να δείτε εδω : www.iefimerida.gr




