Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

Ολοκληρώθηκαν πληρωμές 22,16 εκ. ευρώ για το μεταφορικό ισοδύναμο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πληρωμών της δράσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και επιχειρήσεις νησιωτικών περιοχών της χώρας, με συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 22.160.289,79 ευρώ.

Από το συνολικό αυτό ποσό, 12.273.674,92 ευρώ αφορούν 126.984 δικαιούχους επιβάτες, για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά ταξίδια που πραγματοποιήθηκαν από 1 Οκτωβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2024.

Παράλληλα, 9.886.614,87 ευρώ κατευθύνθηκαν σε 1.788 επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της Β’ φάσης επιλεξιμότητας δαπανών, που αφορούν τη μεταφορά εμπορευμάτων κατά τη χρονική περίοδο από 1 Ιουλίου 2022 έως 31 Δεκεμβρίου 2022. Οι πληρωμές αυτές αφορούν την εξόφληση του υπολοίπου των αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρήσεων με έδρα τα 31 νησιά, με πληθυσμό άνω των 3.500 κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις νησιών με πληθυσμό έως 3.500 κατοίκους, καθώς και οι αιτήσεις με επιλέξιμη αξία έως 2.000 ευρώ, έχουν ήδη εξοφληθεί, τον Μάιο του 2025 και τον Δεκέμβριο του 2024 αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με πολιτικές που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των νησιωτών και στηρίζουν τη νησιωτικότητα, η οποία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας. Οι πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και επιχειρήσεις αποτυπώνει έμπρακτα αυτή τη βούλησή μας. Το μέτρο λειτουργεί ως ουσιαστικό εργαλείο άμβλυνσης των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών μας, τόσο στις μετακινήσεις τους όσο και στη λειτουργία των επιχειρήσεών τους».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:

«Το Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει ως στόχο να βελτιώσει και να ενισχύσει την καθημερινότητα των νησιωτών μας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε για τον ανασχεδιασμό και τον εκσυγχρονισμό του μέτρου, προς όφελος των νησιών μας».
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γ. Βρούτσης τις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - Οι κανόνες ισχύουν για όλους
Ανακοίνωση του Υπ. Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων
Ισχυρή δυναμική για το ελληνικό yachting τη σεζόν 2026
Νέο Μεταπτυχιακό στην «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων» απο το Παν. Δυτικής Αττικής
Selected Hideaways: Η ανάπτυξη δεν είναι μια καλή σεζόν. Είναι μια πορεία που χτίζεται στον χρόνο
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
Επενδύσεις €15,89 εκατ. για δύο εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Πειραιά
Βρούτσης: Γεννιέται το «Σπίτι της Γυμναστικής» στο Ελληνικό – Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη
Selected Hideaways: Η φιλοξενία δεν χρειάζεται απλώς κρατήσεις , χρειάζεται στρατηγική
Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των πρώτων 64 Υπευθύνων Ασφάλειας και Ευημερίας Αθλητών
Σαντορίνη: ίδια κίνηση με το 2025 – Στα 5,7 εκατ. η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport
Ολοκληρώθηκε το Santorini-Mykonos Tourism Forum 2026 -Στο επίκεντρο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο πολιτισμός και η ποιότητα
IIA Greece 2026: Καινοτομία, διαχείριση κινδύνων και νέες προκλήσεις για τον εσωτερικό έλεγχο
Τέλος στο κυνήγι των αγγελιών: στο Ποδαρικό το σπίτι βρίσκει εσένα
Mηνυτήρια αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) απο το "Αρχιπέλαγος"για συστηματική απάτη και κατάχρηση
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.