Παρασκευή, 01 Μαΐου 2026

Με 1,2 εκατ. ευρώ ανακατασκευάζεται το Δημοτικό ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Γουδή, όπως ανακοίνωσαν οι Γ. Βρούτσης και Χ. Δούκας

Περισσότερα από 500 μικρά παιδιά «προπονήθηκαν» με τους Legends 2004, στο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγόρια – Κορίτσια Πρεσβευτές Ποδοσφαίρου» της Εθνικής Επιτροπής «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ»

 

Την πλήρη αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, ανακοίνωσαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/11/2025) στο Δημοτικό Γήπεδο Γουδή.

 

Παρόντες ήταν Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, εκπρόσωποι των Πρωταθλητών Ευρώπης 2004 και περισσότερα από 500 μικρά παιδιά από 25 ποδοσφαιρικά σωματεία της Αθήνας, τα οποία συμμετείχαν στο Αθλητικό, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγόρια – Κορίτσια Πρεσβευτές Ποδοσφαίρου» της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Αθλητικής Παιδείας και Αξιών «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», που ακολούθησε των ανακοινώσεων.

 

Η ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Πάρκο Γουδή, συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αθλητισμού (με 1.000.000 ευρώ) και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά περισσότερων από 350 έργων που εκτελούνται αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και της κάλυψης των αναγκών αθλητών και αθλουμένων.

 

Το Έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • νέο συνθετικό χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και πλήρωσή του με χαλαζιακή άμμο και SBR (καουτσούκ),

  • κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του γηπέδου και μεταλλικών θυρών,

  • νέα καθίσματα στις υφιστάμενες κερκίδες,

  • προκατασκευασμένους οικίσκους με προεγκατεστημένο ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό για χρήση αποδυτηρίων-χώρων υγιεινής,

  • τοποθέτηση ιστών φωτισμού και φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας led,

  • εστίες ποδοσφαίρου για τα γήπεδα 11x11 και 5x5 και στέγαστρα (πάγκους) αθλητών, διαιτητών.

Ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:

Η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζεται με ένα ακόμη σημαντικό έργο, την ολική ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Με την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων θα διαμορφωθεί μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, η οποία θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες χρήσης και θα πληροί τις απαιτήσεις ασφάλειας των αθλητών,  αθλουμένων και θεατών.

Ως Κυβέρνηση αλλάζουμε, με στρατηγικό σχεδιασμό και συνέπεια, τον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας. Κάθε μέρα, με σχέδιο και εντατική δουλειά, οικοδομούμε τον αθλητισμό που αξίζουμε, με προτεραιότητα στη νεολαία μας.

Η χαρά, η προσπάθεια και το χαμόγελο των εκατοντάδων παιδιών που συμμετέχουν και στο Αθλητικό – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του  «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ», μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για τον αθλητισμό που αξίζει η νέα γενιά της Ελλάδας.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Παραολυμπιονίκη μας, τις Ολυμπιονίκες και τους Legends μας για την ισχυρή σε συμβολισμό παρουσία τους και συμμετοχή τους.

Εργαζόμαστε καθημερινά, εντατικά και μεθοδικά, για την περαιτέρω ανάπτυξη του Αθλητισμού σε κάθε γωνιά της χώρας μας”.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισήμανε:

«Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση ενός χώρου, που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των δημοτών, των αθλητικών συλλόγων και κυρίως των νέων της πόλης.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για την καθοριστική συμβολή του στη χρηματοδότηση του έργου εκσυγχρονισμού του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Η συνεργασία μας αποδεικνύει στην πράξη ότι όταν ενώνουμε δυνάμεις, ωφελούνται οι πολίτες.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δημιουργηθεί μία σύγχρονη, ασφαλής και λειτουργική αθλητική εγκατάσταση. Με αυτό το έργο, το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή γίνεται ένας από τους σημαντικότερους πυρήνες άθλησης της Αθήνας. Ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στηρίζουμε τα παιδιά μας, στηρίζουμε τις ομάδες της πόλης».

 

Μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων του Υπουργού μαζί με τον Δήμαρχο, υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Εθνικό Αθλητικό – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Αγόρια – Κορίτσια Πρεσβευτές Ποδοσφαίρου» της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Αθλητικής Παιδείας και Αξιών «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».

 

Με την παρουσία των Πρωταθλητών Ευρώπης Ποδοσφαίρου 2004, Βασίλη Τσιάρτα και Κώστα Χαλκιά, περισσότερα από 500 παιδιά από ποδοσφαιρικά σωματεία του Δήμου Αθηναίων, έζησαν τη χαρά του παιχνιδιού, μυήθηκαν στα μυστικά του ποδοσφαίρου και στις Αξίες που πρεσβεύει ο Αθλητισμός!

 

Κορύφωση του αθλητικού προγράμματος αποτέλεσε η συμμετοχή εκπροσώπων από τις ομάδες Ποδοσφαίρου Γυναικών του Παναθηναϊκού και της Νίκης Γαλατσίου, που έπαιξαν με τα παιδιά και έστειλαν μηνύματα ισότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συνεργασίας!

 

Όλα τα παιδιά έλαβαν μετάλλιο συμμετοχής και οι δύο πρώτες ομάδες το Κύπελλο της διοργάνωσης.

 

Δίπλα στους μικρούς αθλητές βρέθηκαν και οι Ολυμπιονίκες μας Κλέλια Πανταζή, Βούλα Ζυγούρη, Πηγή Δεβετζή, καθώς και ο Παραολυμπιονίκης μας Στέλιος Μαλακόπουλος, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και μίλησαν για τα οφέλη και τις Αξίες του Αθλητισμού!

 

Όλα τα παιδιά έλαβαν μετάλλιο συμμετοχής και οι δύο πρώτες ομάδες το Κύπελλο της διοργάνωσης.

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, των αθλητικών σωματείων και πλήθος πολιτών.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γιατροί του Κόσμου: 1 στους 4 από εμάς βρίσκεται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού
ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ καταφερε να είμαστε ουραγοί σε παραγωγικότητα και αγοραστική δύναμη - Δεν συζητά για μείωση των ωρών εργασίας
MoU GRID TELECOM-4iG ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για destination weddings
Πίσω από το χαμόγελο: Όταν η κατάθλιψη δεν φαίνεται
Γιατροί του Κόσμου: «1 ΣΤΟΥΣ 4» στην Ελλάδα απειλείται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
Χωρίς πλοία την Παρασκευή 1 Μαΐου – Πανελλαδική απεργία σε όλη την ακτοπλοΐα
RenoInGR: Με επιτυχία η ενδιάμεση συνάντηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημόσιου κτιριακού αποθέματος της χώρας
Κοινωνία της Πληροφορίας: Εντός χρονοδιαγράμματος το 85%–90% των έργων - Καμία έκπτωση στην υλοποίηση και στην ποιότητα
28η Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία
Ενημερωτική Ημερίδα για τα μέλη της σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διοργανώνει η ΠΟΞ
Όλγα Κεφαλογιάννη: Καμία ανησυχία για τον τουρισμό – Ευρωπαϊκή πρόκληση η αύξηση του κόστους καυσίμων
ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ ΑΠΟΚΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ
Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών
Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη ενισχύει ουσιαστικά την εκπαίδευση
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.