Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2026

Γ. Βρούτσης: Ιστορική ημέρα για το Καυτανζόγλειο, αποκαθιστούμε την αδικία ετών για τη Θεσσαλονίκη

Πλήρης πλέον η λειτουργία του Σταδίου, με 27.560 θεατές, για πρώτη φορά στην 65ρονη ιστορία του με όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, αλλά και επενδύσεις άνω των 22εκατ. ευρώ για τη συνολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων


 


 

Το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο πέρασε πια στη νέα εποχή, καθώς, για πρώτη φορά στην 65χρονη ιστορία του, διαθέτει πλέον όλα όσα απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς:

  • Πολεοδομική τακτοποίηση

  • Βεβαίωση Στατικής Επάρκειας

  • Πιστοποιητικά Πυρασφάλειας

  • Υπεύθυνη δήλωση Εγκαταστάτη για την ασφάλεια των ηλεκτρολογικών

  • Επαρκή αριθμό Απινιδωτών

και πλέον λειτουργεί με το σύνολο της χωρητικότητάς του (27.560 θεατές)!

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή, που επαναφέρει τη Θεσσαλονίκη στο αθλητικό προσκήνιο, με το εμβληματικό της Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο καθ’ όλα θωρακισμένο σε ασφάλεια και ικανό σε σύντομο χρονικό διάστημα να φιλοξενεί διοργανώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Επιπλέον, πέραν της Ενεργειακής Αναβάθμισης, ύψους περίπου 14 εκατ. Ευρώ (με συνεισφορά της Περιφέρεις Κεντρικής Μακεδονίας), που έχει δρομολογηθεί, εξασφαλίστηκε ακόμα χρηματοδότηση ύψους 11.332.237,45 € για παρεμβάσεις αποκατάστασης – ανακατασκευής, σε συνεννόηση του Υπουργείου Αθλητισμού με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπερταμείο.

Αναλυτικά οι εργασίες που προβλέπονται:

Α. Κεντρικό Στάδιο

  • Μελέτη και υλοποίηση στατικών ενισχύσεων στο άνω διάζωμα κερκίδων

  • Αντικατάσταση ταρτάν (9.300τ.μ.)

  • Αντικατάσταση όλων των καθισμάτων

  • Προμήθεια και εγκατάσταση νέου ηλεκτρονικού φωτεινού πίνακα και αναβάθμιση ηλεκτρολογικού/ηχητικού εξοπλισμού

  • Ολοκλήρωση εικόνας και ήχου στο controlroom

Β. Βοηθητικό Στάδιο

  • Αντικατάσταση ταρτάν (8.800τ.μ.)

  • Αποκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα και ολοκληρωμένο αρδευτικό/απορροής ομβρίων υδάτων

  • Νέα στέγαστρα στις κερκίδες (400τ.μ.) και στη γραμματεία αγώνων στίβου (200τ.μ.)

  • Τοποθέτηση 1.000 καθισμάτων

  • Νέες Η/Μ υποδομές: ηχητικά, φωτιστικά, controlroom και φωτεινός πίνακας

  • Εξωραϊσμός και ενεργειακή αναβάθμιση υποστηρικτικών εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, WC, WC ΑμεΑ, ψύξη/θέρμανση, κουφώματα, μονώσεις)

  • Καθολική Προσβασιμότητα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:
«
Το Καυτανζόγλειο είναι ένα πραγματικό κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη και τον ελληνικό αθλητισμό. Μια πόλη που έχει αδικηθεί τόσα χρόνια, σήμερα αλλάζει σελίδα.

Από τον Ιανουάριο του 2024, όταν για πρώτη φορά προχωρήσαμε στη γενναία αύξηση κατά 150% της ετήσιας χρηματοδότησης του Σταδίου, έως σήμερα, σε μόλις 1,5 χρόνο, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις ώστε το Καυτανζόγλειο να λειτουργεί ξανά στο 100% των δυνατοτήτων του.

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική. Τίποτα δεν ήταν εύκολο: χρειάστηκε επιμονή, τεχνική επάρκεια και συντονισμός. Η Θεσσαλονίκη έχει πλέον στο προσκήνιο το εμβληματικό της Στάδιο, έτοιμο για μεγάλες διοργανώσεις με ασφάλεια και υψηλές προδιαγραφές
Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεχή υποστήριξή του και τις οικονομικές ενισχύσεις στον αθλητικό σχεδιασμό μας, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου, κ. Σταμπουλίδη για την πολύτιμη συνεισφορά του στα αθλητικά έργα πνοής στο ΟΑΚΑ και σε όλη την Ελλάδα, τον Πρόεδρο και τον Συντονιστή Γενικό Διευθυντή του Καυτανζογλείου, Στέργιο Μπαλοδήμο και Κώστα Βλαχοδημητράκο αντίστοιχα, σύσσωμη τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Σταδίου για τη συνεργασία τους».

Η σπουδαιότητα του έργου για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε και από τη δυναμική παρουσία σύσσωμων των αθλητικών φορέων της πόλης και των σωματείων που χρησιμοποιούν το Στάδιο, καθώς και εκπροσώπων των ΠΑΕ Ηρακλής και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στη σχετική εκδήλωση «Το Καυτανζόγλειο στη νέα εποχή».

Το παρών έδωσαν, ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και φυσικά, η Διοίκηση, η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του Καυτανζογλείου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Legends, Άγγελος Χαριστέας, Γιάννης Γκούμας και Ζήσης Βρύζας, από την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που κατέκτησε το Euro 2004, υπογραμμίζοντας τον συμβολισμό της νέας εποχής για τη Θεσσαλονίκη.

Ο Άγγελος Χαριστέας (Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Νεολαίας) ανακοίνωσε και το νέο πρόγραμμα «Αγόρια – Κορίτσια, Πρεσβευτές Ποδοσφαίρου», το οποίο θα διοργανωθεί σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Εθνική Οργανωτική Επιτροπή, «Δημήτριος Βικέλας», του Υπουργείου Αθλητισμού.

Στόχος του προγράμματος είναι η αξιοποίηση του κύρους και της εμπειρίας κορυφαίων Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών, για την προώθηση των αξιών του αθλητισμού, της ένταξης και της κοινωνικής συνοχής, με έμφαση στη νεολαία και την τοπική κοινωνία.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Γ. Βρούτσης τις σοβαρές και δυσάρεστες εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ - Οι κανόνες ισχύουν για όλους
Ανακοίνωση του Υπ. Υγείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων & Μεταμοσχεύσεων
Ισχυρή δυναμική για το ελληνικό yachting τη σεζόν 2026
Νέο Μεταπτυχιακό στην «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων» απο το Παν. Δυτικής Αττικής
Selected Hideaways: Η ανάπτυξη δεν είναι μια καλή σεζόν. Είναι μια πορεία που χτίζεται στον χρόνο
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
Επενδύσεις €15,89 εκατ. για δύο εμβληματικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Πειραιά
Βρούτσης: Γεννιέται το «Σπίτι της Γυμναστικής» στο Ελληνικό – Μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη
Selected Hideaways: Η φιλοξενία δεν χρειάζεται απλώς κρατήσεις , χρειάζεται στρατηγική
Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των πρώτων 64 Υπευθύνων Ασφάλειας και Ευημερίας Αθλητών
Σαντορίνη: ίδια κίνηση με το 2025 – Στα 5,7 εκατ. η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport
Ολοκληρώθηκε το Santorini-Mykonos Tourism Forum 2026 -Στο επίκεντρο η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο πολιτισμός και η ποιότητα
IIA Greece 2026: Καινοτομία, διαχείριση κινδύνων και νέες προκλήσεις για τον εσωτερικό έλεγχο
Τέλος στο κυνήγι των αγγελιών: στο Ποδαρικό το σπίτι βρίσκει εσένα
Mηνυτήρια αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) απο το "Αρχιπέλαγος"για συστηματική απάτη και κατάχρηση
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.