Τετάρτη, 13 Μαΐου 2026

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος. Κλίμα χαράς, ικανοποίησης και αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από 14 μήνες φαγωμάρας και εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει σε ήρεμα νερά. Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου βάζει στο τιμόνι του οδηγού τον Σωκράτη Φάμελλο που καλείται να οδηγήσει το κόμμα σε απάνεμο λιμάνι για να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα.
 

Ο τέως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Κουμουνδούρου, με ποσοστό που αγγίζει το 49,5%, ήταν ο νικητής της εκλογικής βραδιάς που εξελίχθηκε σε θρίλερ μόνο για λίγες ώρες και μοναδικό διακύβευμα αν θα εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο. Στο τέλος της ημέρας, αν και δεν «έπιασε» το ζητούμενο 50+1%, με τη σύμφωνη γνώμη του συνυποψηφίου του Παύλου Πολάκη, που ισχυροποίησε τη θέση στο κόμμα, έλαβε το «πράσινο φως» να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας τη μεγάλη ευθύνη να ξεκολλήσει… το καράβι από τα βράχια.

 

Ο βουλευτής Χανιών εμφανίσθηκε ενωτικός, παραδέχθηκε τη νίκη του συνυποψηφίου του σημειώνοντας με νόημα πως  «δεν έχει τη διάθεση να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του κόμματος σε δεύτερο γύρο εκλογών».
 

«Θα χτίσουμε το σπίτι μας από την αρχή»

 

«Είναι μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια καλή μέρα για την προοδευτική συμμαχία, για την Αριστερά» ήταν τα πρώτα λόγια του Θεσσαλονικιού πολιτικού που υποσχέθηκε «έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτημένο, δυναμικό» που θα τον καταστήσει «μαχητική αντιπολίτευση» με «σχέδιο για την επόμενη μέρα».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, «ξαναξεκινάει και θα χτίσουμε το σπίτι μας από την αρχή». Υποσχέθηκε να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και έθεσε βασικό στόχο «να επιστρέψει κάτι που μας έλειψε, η υπερηφάνεια».
 

Ευχαρίστησε τους δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος που στήριξαν την υποψηφιότητά του προσθέτοντας ότι «είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη αυτό το ποσοστό» δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σταθεί αντάξιος. Σημείωσε ότι νιώθει μεγάλη τιμή και πως «σήμερα όμως είναι μία μέρα που αξίζει να μοιραστούμε τα χαμόγελα και θα θέλαμε αυτά τα χαμόγελα από εδώ από τα γραφεία της Κουμουνδούρου να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα και αν μπορούν να φτάσουν και στην Ευρώπη, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να δίνει μηνύματα για παράδειγμα».
 

«Θα είμαι εδώ, θα είμαι παρών στην επόμενη μέρα»

 

«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς, γιατί παρά το συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης το οποίο συνέλαβαν συγκεκριμένοι κύκλοι της ολιγαρχίας και υλοποιήθηκε από πολλές πλευρές αυτό το σχέδιο απέτυχε. Η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, του δημοκρατικού κόσμου που ήρθε σήμερα για να εκλέξει πρόεδρο ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς (…) και έδωσε το μήνυμα ότι είναι εδώ, ήταν, είναι και αποτελεί την απάντηση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και το μητσοτακικό παρακράτος», δήλωνε λίγο νωρίτερα ο Παύλος Πολάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στις 18/5 η παρουσίαση του e-Kouros III/2026, της ετήσιας Έκθεσης καταγραφής όλων των στοιχείων του Αθλητισμού μας
Γιάννης Χατζής: Ο τουρισμός χρειάζεται σοβαρό σχεδιασμό και όχι οριζόντιους περιορισμούς
ΠΑΣΟΚ: Το Νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό φέρνει οριζόντιους περιορισμούς και αβεβαιότητα
Διευρυμένος κύκλος δωρεάν προγραμμάτων επιμόρφωσης στο Νότιο Αιγαίο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Πολυτελής τουρισμός 2026: Σαντορίνη και Κέρκυρα τους δέκα κορυφαίους προορισμούς πολυτελών ταξιδιών για το 2026
Σταύρος Παπασταύρου και Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασαν το νέο Χωροταξικό για τον Τουρισμό: Οι βασικές αλλαγές και οι νέοι κανόνες ανάπτυξης
Παρουσιάστηκε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό – Τι προβλέπει
Τιμητική διάκριση στον Μάρκο Καφούρο από την ΚΕΟΣΟΕ για τη διαχρονική στήριξή του
Cycladic Wonders: NEA ΣΥΛΛΟΓΗ MAGGOOSH ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CYCLADIC SHOP
Γιάννης Πολυχρονάκος: Η ακρίβεια σπάει ρεκόρ στην Ελλάδα και τα νησιά
Από τη σχολική αίθουσα στο επιχειρείν: Οι μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν στο NextGen Innovators 2026
Γιώργος Χατζημάρκος: Ναι στην επιστήμη, όχι στην ιδεοληψία - Η λογική αντικαταστάθηκε από την ιδεοληψία που πολεμά την ανάπτυξη και την ζωή την ίδια
"Η μητέρα μέσα μας" της Μαρίας Καμπάνταη - Ένα άρθρο για την ημέρα της μητέρας
9 ΜΑΗ 1945 – 9 ΜΑΗ 2026 81 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Ισχυρό αποτύπωμα από τη σύνοδο της ένωσης GO15 στην Αθήνα
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.