Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας 
Φηρά Σαντορίνης – τηλ 22860 22217 
Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ μειωμ. 2 ευρώ. 

Κτίσθηκε το 1960 για να αντικαταστήσει το παλαιό μουσείο, που είχε 
κατασκευασθεί το 1902 και το οποίο καταστράφηκε στους σεισμούς του 1956. 
Η ανέγερση του νέου Μουσείου ολοκληρώνεται αυτήν την περίοδο. 
Συλλογές που περιλαμβάνει:
Γλυπτά από την αρχαϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή. 
Επιγραφές από την αρχαϊκή μέχρι και τη ρωμαϊκή εποχή.
Κεραμική και πήλινα ειδώλια από τη γεωμετρική μέχρι και την ελληνιστική εποχή

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ
Φηρά Σαντορίνης 84700 – τηλέφωνο 22860 23217 
Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ – μειωμένο 2 ευρώ. 

Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας είναι μοναδικό στο είδος του Περιφερειακό Μουσείο. Φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας στο Ακρωτήρι, από τις παλαιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη θέση Ποταμός, από τις ανασκαφές της ΚΑ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων σε διάφορες θέσεις της Θήρας, από περισυλλογές και παραδόσεις. Με την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η πορεία της Θήρας στους Προϊστορικούς χρόνους μέσω επιλεγμένων ευρημάτων από τις χιλιάδες που υπάρχουν στις αποθήκες, μια πορεία δυναμική και δημιουργική που κατέστησε το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ένα από τα σπουδαιότερα αιγαιακά κέντρα κατά τον 18ο και 17ο αιώνα π.Χ. 
Το Μουσείο μπορεί να θεωρηθεί ως προέκταση του αρχαιολογικού χώρου του Ακρωτηρίου, αφού στεγάζει τις τοιχογραφίες αλλά και τα κινητά ευρήματα του αστικού αυτού κέντρου στην περίοδο της μεγάλης ακμής του (17ος αι. π.Χ.). Παράλληλα φιλοξενεί ευρήματα από πολλές άλλες θέσεις της Θήρας που χρονολογούνται από την 5η χιλιετία π.Χ. (Νεώτερη Νεολιθική περίοδος) ως τον 17ο αι. π.Χ. και δείχνουν το πέρασμα των ποικίλων πολιτισμών από το Αιγαίο σε μια μακρά περίοδο της προϊστορίας. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι όλα τα εκθέματα είναι σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης. 
Η μόνιμη έκθεση του μουσείου στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του κτηρίου (τρίτη στάθμη), εμβαδού 600 τ.μ., ενώ ο πρώτος όροφος (δεύτερη στάθμη) στεγάζει περιοδικές εκθέσεις, που παρέχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται το πολυπληθές υλικό των αποθηκών που καταλαμβάνουν το ισόγειο του κτηρίου (πρώτη στάθμη)

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το Μοναδικό, στην Ελλάδα, υπόσκαφο Μουσείο Οίνου, 8 μέτρα κάτω από τη γη και μήκος 300 μέτρων, σε σχήμα λαβύρινθου, παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660 έως το 1970. Με αναπαραστάσεις από κινητά και ακίνητα ομοιώματα, αυτόματη προσωπική ηλεκτρονική ξενάγηση σε εννιά γλώσσες, ο επισκέπτης περιηγείται στην ιστορία του κρασιού. Το μουσείο δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι που είχαμε για την παράδοση και το κρασί, που συνεχίζουμε να παράγουμε μέχρι σήμερα, ως 4η γενιά. Για τη δημιουργία του μουσείου οίνου χρειάστηκαν 21 χρόνια σκληρής δουλειάς με υπομονή και επιμονή. Η χρηματοδότηση έγινε εξ’ ολοκλήρου από την οικογένεια μας. Όλα τα εργαλεία, σκεύη και μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια, μηχανήματα τα οποία έχουν δουλέψει για τις προηγούμενες γενιές έχοντας αφήσει την ψυχή τους ,να υπάρχει στον χώρο. Στο μουσείο όλα τα θέματα παρουσιάζονται με σειρά. Τα στάδια της παραγωγής του κρασιού καθώς και όλα τα μηχανήματα εκτίθενται με χρονολογική σειρά. Το κλάδεμα, το όργωμα της γης, τον τρύγο το πάτημα και το ζύγισμα των σταφυλιών. Τα σπάνια εκθέματα, μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιήσεως θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή. Θα τελειώσει την περιήγηση του στο γραφείο του ιδρυτή του οινοποιείου Γρηγόριου Κουτσογιαννόπουλου με όλα τα προσωπικά αντικείμενα του και είδη γραφείου του έτους 1870. Στο τέλος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τρία από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο μας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας, Ολοκληρώνοντας, ο επισκέπτης κρατά στη μνήμη του όλη τη γνώση από το ταξίδι του στο παρελθόν.Η Κυκλαδική κουλτούρα, ο τρόπος και η δυσκολίες της ζωής στα στάδια παραγωγής του κρασιού, μαγεύουν κάθε χρόνο 45000 επισκέπτες.

Λειτουργεί καθημερινά όλο το χρόνο. 
Iανουαρ-Φεβρουάριο-Μάρτιο-Δεκέμβριο 09:30-14:30 (εκτός Κυριακής) 
Απρίλιο-Μάιο-Νοέμβριο 10:00-18:00  
Καθημερινά Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 10:00-20:00  
καθημερινά εισοδος. 6euro κατ ατομο

 


Ναυτικό Μουσείο Σαντορίνης

Πληροφορίες: Τηλ: 22860 – 71156
Το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται στην Οία και στεγάζει διάφορα αντικείμενα τα οποία και μαρτυρούν την ναυτική ιστορία του νησιού. Τα ίχνη του παλιού ναυτικού μεγαλείου του νησιού ανέλαβε να διασώσει ο καπετάνιος Αντώνης Δακορώνιας το 1951 δημιουργώντας το ναυτικό μουσείο. Στο εσωτερικό του μουσείου μπορείτε να δείτε σπάνια ακρόπρωρα, βαριές άγκυρες, ολοσκάλιστες ναυτικές κασέλες, εξάντες, μοντέλα και υδατογραφίες παλιών και νέων πλοίων, «χνάρια» καρνάγιων, στολές και εργαλεία ναυπηγών. Επίσης στο ναυτικό μουσείο στεγάζονται και κάποια σπάνια έγγραφα, βιβλία, ναυλοσύμφωνα, προικοσύμφωνα, διαθήκες και φωτογραφίες.

 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το "λουκέτο" στις αθλητικές εγκαταστάσεις συνεχίζεται
ΕΛΛΑΔΑ
ΔΝΤ: Σε ύφεση η παγκόσμια οικονομία.
ΕΛΛΑΔΑ
Μείωση της τουριστικής κίνησης κατά 20-30% για το 2020 προβλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ
Ξεκινάει κλινική μελέτη ανοσοθεραπείας σε έξι ελληνικές ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ
Επέκταση με ΚΥΑ του κλεισίματος των καταστημάτων και χώρων λατρείας μέχρι 11 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο θα παρουσιάσει αύριο η κυβέρνηση
ΚΟΣΜΙΚΑ
Μελίνα Ασλανίδου στο "Ξαναμανα" την Δευτέρα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δ. Τσιργής: Είναι έτοιμο το υγειονομικό σύστημα για να διαχειριστεί την κρίση;
ΕΛΛΑΔΑ
Εφαρμογή θερινής ώρας από αύριο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2 Μαίου η εθελοντική αιμοδοσία στην Σαντορίνη
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
​​​​​​​Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Αντώνης Γάκης για την παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αλλαγή των δρομολογίων του Blue Star Delos
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καθίζηση του μονοπατιού της Αρμένης από... δουλειές του ποδαριού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ του Πουέρτο Ρίκο εξυμνεί τον Α.Ο. Θήρας για τη φιλοξενία στη Νογκουέρας
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.