Τρίτη, 28 Απριλίου 2026

Το στοίχημα της Σαντορίνης και τα μηνύματα του Βερολίνου. Α. Παγώνης στο ΑΜΠΕ "Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα"

Με το δικό της περίπτερο για πρώτη φορά και με ισχυρή παρουσία, εφέτος πιο αναγκαία ίσως από ποτέ, η Σαντορίνη έδωσε δυναμικό “ παρών” στην μεγάλη έκθεση τουρισμού του Βερολίνου -ITB Berlin 2025, καθώς επανακάμπτει πλέον ως τουριστικός προορισμός την ώρα που το νησί έχει επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.
 

Με αισιόδοξα μηνύματα και ιδιαίτερη ικανοποίηση στις “ αποσκευές” τους, επέστρεψαν και οι φορείς στο νησί, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Παγώνης μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά. «Η υπουργός μας η κ.Όλγα Κεφαλογιάννη, μας είπε ότι η Σαντορίνη είναι ασφαλής και ότι η σεζόν ξεκινάει κανονικά και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα και θέλουμε να την ευχαριστούμε και δημόσια για αυτό, όπως και για την ΚΥΑ που προστατεύει το τουριστικό μας προϊόν. Είναι ύψιστο θέμα η ασφάλεια για όλους μας και η υπουργός Τουρισμού λειτούργησε προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό είναι πάρα πολύ θετικό για εμάς.

Ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε με δικό μας περίπτερο στην ITB αλλά μας έδωσε μεγάλο πλεονέκτημα η παρουσία και η στήριξη της υπουργού Τουρισμού», τόνισε ο κ.Παγώνης και πρόσθεσε: «Στην έκθεση του Βερολίνου είδαμε πραγματικά τι σημαίνει πίεση σε έναν προορισμό όπως η Σαντορίνη. Δεχτήκαμε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους παράγοντες του τουρισμού του εξωτερικού και πιστεύω ότι απαντήθηκαν όλες. Όχι μόνο από εμάς, αλλά και από την υπουργό Τουρισμού και από τον ΓΓ του ΕΟΤ. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα το κάνουμε. Θα έχουμε δυο ή τρεις δύσκολους μήνες. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος θα είναι δύσκολοι μήνες, με πολλές απώλειες, ίσως και ο Μάιος, αλλά εκτιμώ ότι από τον Ιούνιο θα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε αυτήν τη σεζόν. Δεν έχουμε ακυρώσεις αλλά δεν έχουν μπει κρατήσεις εδώ κι ενάμιση μήνα. Υπάρχει μεγάλη καθίζηση αυτήν την περίοδο».
 

Ο κ.Παγώνης υπογράμμισε επίσης ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες το φυσικό φαινόμενο είναι στη δύση του και δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. «Στο νησί δεν έχουν σημειωθεί ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις του διαστήματος που προηγήθηκε. Όποια μέτρα πάρθηκαν ήταν θέμα πρόληψης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.
 

Την ίδια ώρα στο νησί, η ζωή κυλά σε ρυθμούς κανονικότητας και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων λειτουργεί κανονικά, όπως και τα σχολεία, σύμφωνα με τον επιχειρηματία και τοπικό σύμβουλο Λουκά Κατρή.
 

«Για εμάς τους κατοίκους του νησιού πλέον, εδώ είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Εδώ και δυο εβδομάδες εμείς οι κάτοικοι του νησιού δεν νιώθουμε κάτι, δεν καταλαβαίνουμε δηλαδή κάποια σεισμική δραστηριότητα. Σε ό,τι αφορά το νησί, είναι σε άψογη κατάσταση, δεν είχαμε καμία ζημιά και ορισμένες μικροκατολισθήσεις που σημειώθηκαν συμβαίνουν και με κάποιες βροχοπτώσεις κατά καιρούς για αυτό έχουμε δίχτυα και κάνουμε πάντα έργα συντήρησης», επεσήμανε ο κ.Κατρής. «Βλέπουμε πάντως ότι σιγά σιγά ξεκινάνε κάποιες κρατήσεις. Εγώ και με την ιδιότητα του ξενοδόχου να σας πω, ότι την Πέμπτη παρέλαβα ήδη κάποιους τουρίστες και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Προέλευση : www.amna.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Ε.Ξ.Σ.
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συνάντηση του προέδρου της Ε.Ξ.Σ Αντώνη Παγώνη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Νοτιοανατολικού Αιγαίου Νίκο Σιγάλα
Συνάντηση της ΕΛΝΑ με κ. Παγώνη Αντώνιο Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας
Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εύχεται το φως της Ανάστασης να φωτίσει και ζεστάνει τις καρδιές όλων
Με επιτυχία το σεμινάριο «Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσης σε Τουριστικό Προορισμό», που διοργάνωσαν η Π.Ν.Α. και η Ε.Ξ.Σ
Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης: Η Ψυχή της Φιλοξενίας έχει Γυναικείο Πρόσωπο
Tοποθέτηση της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης σε ΔΤ του Συνδικάτου Τουρισμού Θήρας
Το μήνυμα του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων για την εκδημία του πρώην Μητροπολίτη Θήρας Επιφανίου
Συνέντευξη στο Volcano T.V. παραχώρησε η Γ.Γ. της Ένωσης Ξενοδόχων, Μαργαρίτα Καραμολέγκου
Η Ε.Ξ.Σ. στηρίζει το έργο της οργάνωσης "Stray Paws Santorini" και καλεί σε συμμετοχή στη «Συναυλία Αγάπης»
Η Ένωση Ξενοδόχων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Η Πρόληψη είναι η Δύναμή μας
Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Fitur 2026
Αντώνης Παγώνης: Εύχομαι το 2026 να δικαιώσει τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου της Σαντορίνης
Οι ευχές της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αντώνη Παγώνη
Παρόν στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Σ. Αντώνης Παγώνης
Hondos_KE
Volcano TV
© 2026 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.