26 Μαρτίου 2019 Επικοινωνία
08/01/2019

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Επαρχείων, των δήμων και τις κατά τόπους εθελοντικές οργανώσεις, κινητοποιήθηκε άμεσα με την έναρξη της εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων στην Άνδρο, την Τήνο και την Νάξο.
 
Ήδη από τις αρχές του 2018, με μέριμνα της η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχε προεγκρίνει τη σύναψη συμβάσεων με τους εργολάβους που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ν.Αι. κι έτσι τα μηχανήματα έργου μπορούν να πραγματοποιούν χωρίς καθυστέρηση καθαρισμούς κατά μήκος του επαρχιακού δικτύου των ανωτέρω νησιών. Το ίδιο θα επαναληφθεί και φέτος, καθώς το Μητρώο έχει διάρκεια έως 31/12/2019 και η Π.Ν.Αι. προτίθεται να το επιτείνει έως 31/12/2020.
           
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις στα υπόλοιπα νησιά, όπως οι προαναφερθείσες, δεδομένου ότι δεν έχει εκδηλωθεί απολύτως κανένα ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Περιφέρειας.
 
Λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παρακολουθούν όλες τις ενημερώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, καθώς και τις επίσημες προειδοποιήσεις και συμβουλές που εκδίδονται.
 
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Γιώργος Λεονταρίτης

26/03/2019
 
1,00 εκ. € από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για τον εξοπλισμό των αστυνομικών υπηρεσιών του Νοτίου ΑιγαίουΤο ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού της, για δράσεις οδικής ασφάλειας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. [περισσότερα...]
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved