Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Εισήγηση Γ.Κυριαζή για την κατασκευή νέου Εμπορικού λιμένα στη Σαντορίνη

                       ΘΕΜΑ :  Εισήγηση  για  Λήψη απόφασης δημιουργίας  νέου επιβατικού/εμπορικού       λιμένα  στον Δήμο Θήρας.
                        Αιτιολογία : Αδυναμία ασφαλούς και ποιοτικής καλύψεις των αυξημένων  αναγκών από την υπάρχουσα λιμενική υποδομή του χαρακτηρισμένου λιμένα Αθηνιου. 
                       (α) Επικινδυνότητα:  Το χαρακτηρισμένο λιμάνι του Αθηνιου βρίσκετε στην περιοχή της καλντέρας εκτεθειμένο χωρίς καμία προστασία στον κυματισμό δυτικών ισχυρών ανεμών με αποτέλεσμα αρκετές φορές να είναι αδύνατη η προσέγγιση πλοίων.
                       (β) Βρίσκετε  σε πολύ μικρή απόσταση από το ενεργό Ηφαίστειο,  κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση  ενεργοποίησης του, η πρόσβαση στον λιμάνι, πεζών και οχημάτων  θα είναι  αδύνατη με τραγικές συνέπειες σε περίπτωση έκτατης ανάγκης.                                    
                        (γ) Επικίνδυνη έως αδύνατη  θα είναι και  η διέλευση από την περιοχή όλων των  πλωτών μέσων, καθώς και η προσέγγιση στον λιμένα  Αθηνιο  για   πρόσδεση .
                         (δ) Σε περίπτωση σεισμού και λόγω  του κατολισθηκου φαινομένου,  πέραν των ζημιών που θα δημιουργηθούν στις  λιμενικές  εγκαταστάσεις,  ο δρόμος που οδηγεί στον Αθηνιο είναι βέβαιο ότι θα υποστεί  τέτοιες ζημίες που θα τον καταστήσουν απροσπέλαστο.
                           (ε) Ανυπαρξία  επαρκούς  χώρου λόγω  εδαφικής μορφολογίας  για την  δημιουργία  αναγκαίων  χερσαίων  λιμενικών υποδομών και   εγκαταστάσεων .
                           (ζ) Το  οδικό δίκτυο είναι  υποτυπώδες σε  σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες,   η πρόσβαση και η αποχώρηση γίνετε από έναν κακής ποιότητος  και περιορισμένης   φέρουσας ικανότητας  δρόμου  με μεγάλη  κλίση του οδοστρώματος, που σε πολλά σημεία υπερβαίνει  το 10%. Πολλές κλειστές στροφές,  180 μοιρών,  όπου τα μεγάλα  βαρέα οχήματα   αναγκάζονται να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας μανούβρες για να στρίψουν,  ένας δρόμος   όπου στην   κάθε ισχυρή βροχόπτωση  μεταφέρονται στο οδόστρωμα  πέτρες και χώματα,  με αποτέλεσμα να  τίθεται προσωρινά  εκτός λειτουργίας  με ότι αυτό συνεπάγετε. Παρ αυτά  ο  δρόμος αυτός  καλείτε σήμερα    να εξυπηρετήσει τις τεράστιες  ανάγκες που υπάρχουν .   
                              (στ)  Αναβάθμιση  και τουριστική εκμετάλλευση του  Αθηνιου.  Είναι αδιανόητο η μοναδική  φυσικής ομορφιάς καλντέρα στον κόσμο,  που  αν δεν είναι   ο πρώτος, τότε είναι  ένας από τους  βασικότερους  λόγους  που κάποιος επισκέπτεται την Σαντορίνη ,  αντί να είναι ένας  χώρος  λειτουργικά και  αισθητικά αναβαθμισμένος,   με καταστήματα που θα  παρέχουν    υψηλού επιπέδου υπηρεσίες,  να χρησιμοποιείται για την ασφαλή και ποιοτική    διαχείριση   κρουαζιέρας, ημερόπλοιων  και σκαφών  αναψυχής ώστε  ο όρμος Φηρών να αποσυμφορήθει και  να προκύψουν επιπλέον  έσοδα για τον τόπο, ο Αθηνιος  εν έτη 2018   συνεχίζει να  χρησιμοποιείτε  σαν επιβατικό και εμπορικό   λιμάνι, ακόμη  και   για  την  μεταφορά  επικίνδυνων  και αδρανών  υλικών, όλα αυτά βέβαια  όταν οι καιρικές συνθήκες   επιτρέπουν την λειτουργία του.
                              Το  αποτέλεσμα  όλων αυτών  είναι  σε ένα πολύ μικρό  σχετικά χώρο,  επιβάτες  και  επισκέπτες  να συνωστίζονται και να  αναμιγνύονται,  με νταλίκες ,εμπορεύματα,  φορτηγά , επιβατικά  και τουριστικά  πλοία, και  φυσικά  με πολλές  εκατοντάδες  οχήματα.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες  επικρατεί   ένα άκρως επικίνδυνο  και τριτοκοσμικό χάος,  που προσβάλει τον τόπο μας, αφαιρώντας  ταυτόχρονα κάθε δυνατότητα   για  υψηλού επιπέδου τουριστική    ανάπτυξη  και κερδοφορία  από την   εκμετάλλευση  της  ευρύτερης  περιοχής της καλντέρας και ιδιαίτερα  του Αθηνιου  .
 
 
                          
                                                                                    Ο Αντιδήμαρχος Θήρας
 
                                                                                       Κυριαζής Γεώργιος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επίσκεψη και αναλυτική ενημέρωση Δημάρχου στη Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας
Ειδική άρση απαγόρευσης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην Καλντέρα
Ωράριο συνάντησης Δημοτών με τους αιρετούς του Δήμου Θήρας
Εν αναμονή μέχρι τέλος Ιουλίου η Celestyal Cruises
Επιστροφή της Blue Star στα γνωστά δρομολόγια από τον ερχόμενο μήνα
Συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Θηραϊκής Πολιτείας και ΤΩΡΑ!
Αδύναμος ο Ιούνιος, μειώσεις έως και 25% τον Ιούλιο
Απαντήσεις της Θηραϊκής Πολιτείας στον απολογισμό 9μήνου του ΤΩΡΑ!
30η εθελοντική αιμοδοσία Σαντορίνης : "συγκινητικά" χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματά της
Προκηρύσσεται η προμήθεια και εγκατάσταση νέων μονάδων αφαλάτωσης Έξω Γιαλού Φηρών
Coronavirus Aegean Islands – «ΕΚΑΒ be S.A.F.E.»: Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ για τα νησιά
Απάντηση του ΔΕΔΔΗΕ στις διαμαρτυρίες κι ερωτήσεις της Αντιδημάρχου κ. Κίτσου
Επίσκεψη Ομάδας Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας στο Πτωχοκομείο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Περιβόλου λόγω έργων της ΔΕΥΑΘ
Απολογισμός του "ΤΩΡΑ!" ένα χρόνο μετά τις Δημοτικές Εκλογές
Hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
Όμηρρς
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.