Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εισήγηση Γ.Κυριαζή για την κατασκευή νέου Εμπορικού λιμένα στη Σαντορίνη

                       ΘΕΜΑ :  Εισήγηση  για  Λήψη απόφασης δημιουργίας  νέου επιβατικού/εμπορικού       λιμένα  στον Δήμο Θήρας.
                        Αιτιολογία : Αδυναμία ασφαλούς και ποιοτικής καλύψεις των αυξημένων  αναγκών από την υπάρχουσα λιμενική υποδομή του χαρακτηρισμένου λιμένα Αθηνιου. 
                       (α) Επικινδυνότητα:  Το χαρακτηρισμένο λιμάνι του Αθηνιου βρίσκετε στην περιοχή της καλντέρας εκτεθειμένο χωρίς καμία προστασία στον κυματισμό δυτικών ισχυρών ανεμών με αποτέλεσμα αρκετές φορές να είναι αδύνατη η προσέγγιση πλοίων.
                       (β) Βρίσκετε  σε πολύ μικρή απόσταση από το ενεργό Ηφαίστειο,  κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση  ενεργοποίησης του, η πρόσβαση στον λιμάνι, πεζών και οχημάτων  θα είναι  αδύνατη με τραγικές συνέπειες σε περίπτωση έκτατης ανάγκης.                                    
                        (γ) Επικίνδυνη έως αδύνατη  θα είναι και  η διέλευση από την περιοχή όλων των  πλωτών μέσων, καθώς και η προσέγγιση στον λιμένα  Αθηνιο  για   πρόσδεση .
                         (δ) Σε περίπτωση σεισμού και λόγω  του κατολισθηκου φαινομένου,  πέραν των ζημιών που θα δημιουργηθούν στις  λιμενικές  εγκαταστάσεις,  ο δρόμος που οδηγεί στον Αθηνιο είναι βέβαιο ότι θα υποστεί  τέτοιες ζημίες που θα τον καταστήσουν απροσπέλαστο.
                           (ε) Ανυπαρξία  επαρκούς  χώρου λόγω  εδαφικής μορφολογίας  για την  δημιουργία  αναγκαίων  χερσαίων  λιμενικών υποδομών και   εγκαταστάσεων .
                           (ζ) Το  οδικό δίκτυο είναι  υποτυπώδες σε  σχέση με τις υπάρχουσες ανάγκες,   η πρόσβαση και η αποχώρηση γίνετε από έναν κακής ποιότητος  και περιορισμένης   φέρουσας ικανότητας  δρόμου  με μεγάλη  κλίση του οδοστρώματος, που σε πολλά σημεία υπερβαίνει  το 10%. Πολλές κλειστές στροφές,  180 μοιρών,  όπου τα μεγάλα  βαρέα οχήματα   αναγκάζονται να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας μανούβρες για να στρίψουν,  ένας δρόμος   όπου στην   κάθε ισχυρή βροχόπτωση  μεταφέρονται στο οδόστρωμα  πέτρες και χώματα,  με αποτέλεσμα να  τίθεται προσωρινά  εκτός λειτουργίας  με ότι αυτό συνεπάγετε. Παρ αυτά  ο  δρόμος αυτός  καλείτε σήμερα    να εξυπηρετήσει τις τεράστιες  ανάγκες που υπάρχουν .   
                              (στ)  Αναβάθμιση  και τουριστική εκμετάλλευση του  Αθηνιου.  Είναι αδιανόητο η μοναδική  φυσικής ομορφιάς καλντέρα στον κόσμο,  που  αν δεν είναι   ο πρώτος, τότε είναι  ένας από τους  βασικότερους  λόγους  που κάποιος επισκέπτεται την Σαντορίνη ,  αντί να είναι ένας  χώρος  λειτουργικά και  αισθητικά αναβαθμισμένος,   με καταστήματα που θα  παρέχουν    υψηλού επιπέδου υπηρεσίες,  να χρησιμοποιείται για την ασφαλή και ποιοτική    διαχείριση   κρουαζιέρας, ημερόπλοιων  και σκαφών  αναψυχής ώστε  ο όρμος Φηρών να αποσυμφορήθει και  να προκύψουν επιπλέον  έσοδα για τον τόπο, ο Αθηνιος  εν έτη 2018   συνεχίζει να  χρησιμοποιείτε  σαν επιβατικό και εμπορικό   λιμάνι, ακόμη  και   για  την  μεταφορά  επικίνδυνων  και αδρανών  υλικών, όλα αυτά βέβαια  όταν οι καιρικές συνθήκες   επιτρέπουν την λειτουργία του.
                              Το  αποτέλεσμα  όλων αυτών  είναι  σε ένα πολύ μικρό  σχετικά χώρο,  επιβάτες  και  επισκέπτες  να συνωστίζονται και να  αναμιγνύονται,  με νταλίκες ,εμπορεύματα,  φορτηγά , επιβατικά  και τουριστικά  πλοία, και  φυσικά  με πολλές  εκατοντάδες  οχήματα.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες  επικρατεί   ένα άκρως επικίνδυνο  και τριτοκοσμικό χάος,  που προσβάλει τον τόπο μας, αφαιρώντας  ταυτόχρονα κάθε δυνατότητα   για  υψηλού επιπέδου τουριστική    ανάπτυξη  και κερδοφορία  από την   εκμετάλλευση  της  ευρύτερης  περιοχής της καλντέρας και ιδιαίτερα  του Αθηνιου  .
 
 
                          
                                                                                    Ο Αντιδήμαρχος Θήρας
 
                                                                                       Κυριαζής Γεώργιος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Πολιτική προστασία στη Σαντορίνη το 2024, ενημερωτική εκδήλωση απο τη Λαική Συσπείρωση
Η Μαρία Πρασίνου και η Άννα Δεναξά μαγείρεψαν ντοματοκεφτεδες γιαπράκια και κριθαράκι με θαλασσινά!
Από τα 20 ηφαίστεια του Αιγαίου, της Σαντορίνης είναι το πιο ενεργό σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa
2 καθαρίστριες ζητά το πτωχοκομείο Θήρας
Δελτίο πρόγνωσης ανέμων που θα φτάνουν στα 7 μποφόρ απο το λιμεναρχείο Θήρας
Αναζητώντας τα καλύτερα επιδόρπια κρασιά του κόσμου, το Forbes ανακάλυψε το Visanto κι ενθουσιάστηκε!
Ομιλία του Σάββα Καλεντερίδη στη Σαντορίνη το Σάββατο 30 Μαρτίου
Την πρώτη έκθεση κρασιού Εstεres διοργανώνει η SanDrops στις 7/4 στο Κτήμα Αργυρού
Περισσότερες οι φετινές καλοκαιρινές διεθνείς πτήσεις στα αεροδρόμια της Ελλάδας
Ε. Νομικού : Νέα δημοσίευση στο NATURE GEOSCIENCE αποδεικνύει ότι η ηφαιστειακή έκρηξη του 726 μ.Χ. ήταν πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύαμε
Ημερίδα του ΙΜΠΗΣ το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 19:00)
Η Ο.Μ ΘΗΡΑΣ και η ΝΕΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετούν τον Δημήτρη Παγκαλίδη
Ευχετήριο μήνυμα δημάρχου της 25ης Μαρτίου
"ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ" 28-29-30 και 31 ΜΑΡΤΙΟΥ απο το ΘΕΑΤΡΙΚΌ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Με εθνική υπερηφάνεια και θρησκευτική ευλάβεια γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.