18 Ιουνίου 2019 Επικοινωνία
10/10/2018

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου για το Εμπορικό Λιμάνι

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάρου-Αντιπάρου για το Εμπορικό Λιμάνι
Μετά την απόφαση του Αναπλ. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2018, του έργου της μελέτης του νέου εμπορικού Λιμένα Πάρου στη θέση Καμινάκι, με προϋπολογισμό 1.400.000€, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στις 3/10/2018, με απόφαση (ΑΔΑ: 7ΘΣΙ465ΧΘΞ-ΓΞΙ) προχώρησε στην έγκριση δέσμευσης του ποσού πεντακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ (560.000,00€) και τη διάθεση ισόποσης πίστωσης για την δημοπράτηση της Οριστικής Μελέτης των έργων της Α’ Φάσης.
Συγχρόνως εγκρίθηκε η άμεση διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού με  Αναθέτουσα και Προϊσταμένη Αρχή τη Δ/νση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε η Δ/νση Λιμενικών Υποδομών για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης της μελέτης, τη διενέργεια του ανοικτού διαγωνισμού και τις τυχόν επαναλήψεις του.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολογεί τη λύση ενός σοβαρού προβλήματος που απασχόλησε επί δεκαετίες την Πάρο, με ένα αναπτυξιακό έργο ευρύτερης σημασίας αφού ανοίγει ένα παράθυρο άμεσης επικοινωνίας με τις ανατολικές Κυκλάδες, ιδιαιτέρα  σε συνδυασμό με την επέκταση του κρατικού αερολιμένα της Πάρου.

Τα έργα του αεροδρομίου και του νέου λιμανιού είναι καθοριστικά αναπτυξιακά έργα μιας νέας εποχής για την Πάρο και τις Κυκλάδες, που πρέπει να τα διαχειριστεί μια νέα δημοτική αρχή αντάξια της σημασίας τους και των νέων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που θα δίνουν στο νησί μας.   
 
 
                                                                                                ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

18/06/2019
 
18/06/2019
 
Συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 13 Ιουνίου 2019 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητήριου στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη [περισσότερα...]
18/06/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved