18 Ιουνίου 2019 Επικοινωνία
09/10/2018

Ξεκινά το έργο συντήρησης Οδικού Δικτύου Νάξου

Ξεκινά το έργο συντήρησης Οδικού Δικτύου Νάξου
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την βελτίωση του οδικού δικτύου στα νησιά  της, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση- Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νάξου (χρήση 2017)», συνολικού ύψους 370.778,17 ευρώ.
 
Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις στα πλέον επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού, που έχουν υποστεί φθορές λόγω της αύξησης της κίνησης των οχημάτων βαρέως τύπου, για την βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.
 
Εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό σημαντικών παρεμβάσεων της Περιφέρειας  για την βελτίωση του οδικού δικτύου  των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, τομέα όπου η Περιφερειακή Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση, με συνεχή διάθεση μεγάλου μέρους των διαθέσιμων πόρων, καθώς έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των χρηστών του και την δραστική μείωση του δείκτη τροχαίων ατυχημάτων.
 
Φορέας κατασκευής  είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και  χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  από τον κωδικό «Έργα Συντηρήσεων Αποκαταστάσεων Υποδομών & Έργα Πρόληψης Καταστροφών Υποδομών από ακραία καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές  κλπ σε νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων».
 
Βάσει της υπογραφείσας σύμβασης, ο ανάδοχος υποχρεούται να ολοκληρώσει το όλο έργο εντός 12 μηνών από την υπογραφή της.
 
"Παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση σε σχέση με τις ανάγκες του "γηρασμένου" οδικού δικτύου των νησιών μας, συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας αξιολογώντας τις προτεραιότητες σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας", δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

18/06/2019
 
18/06/2019
 
Συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 13 Ιουνίου 2019 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητήριου στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη [περισσότερα...]
18/06/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved