18 Ιουνίου 2019 Επικοινωνία
20/09/2018

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Ηλία Καματερό, για υδατοδρόμια, υποστελέχωση ΟΤΑ και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνεργασία του Περιφερειάρχη με τον βουλευτή Ηλία Καματερό, για υδατοδρόμια, υποστελέχωση ΟΤΑ και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Συνεργασία με τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Ηλία Καματερό, είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

 

Τον βουλευτή συνόδευε ο Αντώνης Αποστολίδης, συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Στην διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν θέματα που χρήζουν από κοινού προώθησης, προκειμένου να επιλυθούν, όπως το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, που έχει κατατεθεί στην Βουλή και του οποίου εισηγητής είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσου, η υποστελέχωση των ΟΤΑ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

 

Όσον αφορά τα υδατοδρόμια, συμφωνήθηκε, με την εισαγωγή του σχεδίου νόμου προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, να παραστεί και ο Περιφερειάρχης στην εν λόγω συνεδρίαση, ο οποίος προηγουμένως θα έχει καταθέσει το σύνολο των παρατηρήσεων και των προτάσεων  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, επ’ αυτού.

 

Για την υποστελέχωση των Οργανισμών της Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να υπάρξουν από κοινού συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στο φλέγον αυτό θέμα, που πνίγει τους ΟΤΑ του Νοτίου Αιγαίου, με πρώτο και κύριο τομέα που πλήττεται, την δημοπράτηση των έργων, αφού οι ελλιπείς Τεχνικές Υπηρεσίες, στους 30 από τους 34 Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι παράγων λειτουργεί ανασταλτικά στην ωρίμανση και δημοπράτηση έργων, με την Περιφέρεια να αδυνατεί πλέον να σηκώσει το βάρος όλων αυτών των νησιών που καλείται να καλύψει, σε επίπεδο Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

Όσον αφορά την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Καματερό για το πρόβλημα που υπάρχει με την νομοθετική παρέμβαση που πρέπει να γίνει, εκ του γεγονότος ότι στις 31/12/2018, οδηγείται σε κλείσιμο  η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, δομή η οποία έχει προσφέρει λύσεις σε κρίσιμα θέματα και θα πρέπει να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της.

 

Το Γραφείο Τύπου

18/06/2019
 
18/06/2019
 
Συνεργασία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων στις 13 Ιουνίου 2019 στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητήριου στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμού στη Σαντορίνη [περισσότερα...]
18/06/2019
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved