24 Αυγούστου 2019 Επικοινωνία
12/09/2018

Aegean Cuisine: Αποτελέσματα του Β’ κύκλου αξιολόγησης προτεινόμενων προϊόντων

Aegean Cuisine: Αποτελέσματα του Β’ κύκλου αξιολόγησης προτεινόμενων προϊόντων
Oλοκληρώθηκε με επιτυχία ο Β’ κύκλος αξιολόγησης και δημιουργίας μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο των δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στο Νομό Κυκλάδων, βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων που έχει ήδη θεσπίσει το δίκτυο ως Aegean Cuisine Recommended Products.

Στην επταμελή επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχαν ειδικοί και ευρέως αναγνωρισμένες προσωπικότητες στο χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής και πιο συγκεκριμένα οι: Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος οίνου), η Νανά Δαρειώτη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Μαριάννα Κομητοπούλου (Υπεύθυνη Marketing Akros.gr), ο Δημήτρης Ρουσουνέλος (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Θάλεια Τσιχλάκη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Ελένη Ψυχούλη (δημοσιογράφος γαστρονομίας) και η Έλενα Δημακοπούλου (Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Πρόεδρος της επιτροπής).

Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 9 Ιουνίου 2018 και αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο των αιτήσεων και των νομιμοποιητικών εγγράφων των επιχειρήσεων, προχώρησε και στη γευστική δοκιμή των 96 προϊόντων που απέστειλαν 29 παραγωγοί από 10 κυκλαδονήσια (Άνδρο, Κέα, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα και Τήνο). Οι κατηγορίες προϊόντων ήταν οι εξής: αλλαντικά, αποξηραμένοι καρποί & φρούτα, αρτοσκευάσματα-πίτες, βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, γλυκά κουταλιού, ελαιόλαδο-ελιές, ζυμαρικά, κρασί, μαρμελάδες, μεζέδες-ορεκτικά, μέλι, μπύρα, ξύδι, όσπρια, παξιμάδια-μπισκότα, ποτά, ροφήματα, σάλτσες, τουρσιά-διατηρητέα, τσίπουρο, τυριά, φρούτα-λαχανικά, χυμοί. Για κάθε προϊόν συμπληρώθηκε ξεχωριστή φόρμα αξιολόγησης, με σαφή αιτιολογία στις περιπτώσεις μη ένταξης. Από την παραπάνω διαδικασία 76 νέα προϊόντα εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο και έτσι ο συνολικός αριθμός των προϊόντων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine και δικαιούνται να φέρουν τη σήμανση Aegean Cuisine Recommended Product ανέρχεται πλέον στα 291.

Όλοι οι παραγωγοί που κατέθεσαν αιτήσεις έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και έχει ήδη σταλεί το ειδικό σήμα «Aegean Cuisine Recommended» σε όλους, όσων τα προϊόντα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο, ώστε να τα σηματοδοτήσουν με αυτό.
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αρωγός στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην περιοχή των Κυκλάδων εδώ και χρόνια, συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας καθώς και για την ανάδειξη και προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων.
Για την πλήρη και αναλυτική λίστα των προτεινόμενων προϊόντων: https://bit.ly/2MjvfSM

24/08/2019
 
23/08/2019
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2019 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved