22 Οκτωβρίου 2018 Επικοινωνία
06/12/2017

Κ.Ο ΚΚΕ Σαντορίνης: ” Κάτω τα χέρια σας από την απεργία”

Κ.Ο ΚΚΕ Σαντορίνης: ” Κάτω τα χέρια σας από την απεργία”
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής αθλιότητας!

Προσπάθησε να φέρει σαν τον κλέφτη στη Βουλή - σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον-άρον, χωρίς να έχει συζητηθεί σε καμία επιτροπή- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.
Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Η άμεση και αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα και των σωματείων όλων των κλάδων, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και να αποσύρει προσωρινά την τροπολογία. Η συνολική μεθόδευση όμως δείχνει ξεκάθαρα ότι παίζει το πιο βρώμικο παιχνίδι και δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές - αντιλαϊκές "αξιολογήσεις".

Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του νησιού μας να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική - πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 14 Δεκέμβρη.
 

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη
22/10/2018
19/10/2018
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2018 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved