21 Σεπτεμβρίου 2018 Επικοινωνία
19/10/2017

Ο Δήμαρχος Θήρας προτείνει οριστική λύση στο θέμα των σπιτιών για τους εκπαιδευτικούς

Ο Δήμαρχος Θήρας προτείνει οριστική λύση στο θέμα των σπιτιών για τους εκπαιδευτικούς
Σαφή και οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών πρότεινε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στην διυπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Δημάρχων Θήρας και Μυκόνου και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας περιλαμβάνει τη μετασκευή αγροτικών αποθηκών σε οικίες και την κατασκευή νέων στην περιοχή του Καμαρίου Θήρας. Η συγκεκριμένη περιοχή(κτήμα και αποθήκες) ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί κατόπιν ενός κοινού (Πολιτείας και Δήμου) προγράμματος αναμόρφωσης του χώρου να δοθούν αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Η καταβολή επιδόματος προς τους δημόσιους λειτουργούς αποτελεί μη λύση» υποστηρίζει ο Δήμαρχος Θήρας «καθώς δεν λύνει το πρόβλημα της εξεύρεσης κατοικίας. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν προορισμό με τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η απόφαση της Πολιτείας να απελευθερώσει τις αστικές μισθώσεις δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα. Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού φτάνει τους 25.000 κατοίκους, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα μεγέθη αναγκών σε δημόσιους λειτουργούς είναι ιδιαίτερα μεγάλα και δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με το Δήμο Μυκόνου. Η παροχή ενός επιδόματος κατοικίας – οι δικαιούχοι στη Σαντορίνη ξεπερνούν τα 500 άτομα - δεν αποτελεί λύση. Ο Δήμος Θήρας δεν ανήκει στους πλουσιότερους δήμους της χώρας και οι ανάγκες που καλείται να καλύψει είναι πολύ μεγαλύτερες από τα τακτικά του έσοδα.

Οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των δημοσίων λειτουργών θα αποτελέσει η ανέγερση κατοικιών και ο Δήμος Θήρας θα συνεργαστεί με την Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε επόμενο στάδιο θα προγραμματιστούν συναντήσεις εργασίας για κάθε νησί ξεχωριστά για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
19/09/2018
 
19/09/2018
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2018 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved