Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Συσκέψεις για το Berth Allocation System του Δ.Λ.Τ. Θήρας

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη (30/05) αργά το μεσημέρι στην Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων με κεντρικό θέμα την κρουαζιέρα και το σύστημα διαχείρισης των αφίξεων/αναχωρήσεων της κρουαζιέρας. 
                                                                                  
Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Γιάννης Ρούσσος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και της Λιμενικής Αρχής Θήρας.

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση σήμερα το πρωί (Δευτέρα 29/05) μεταξύ των τοπικών επαγγελματικών φορέων της Σαντορίνης, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, παρουσία του προέδρου του κ. Γιάννη Ρούσσου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας κ. Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων κ. Κανακάρης, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ κ. Μανώλης Σιγάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα» κ. Λευτέρης Αναπλιώτης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Σωματείου ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων - τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης κ. Δημήτρης Λιγνός.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το σύστημα Διαχείρισης Αφίξεων/Αναχωρήσεων των Κρουαζιερόπλοιων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν τα θέματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη όπως είναι η υποστελέχωση των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών και τα προβλήματα στις υποδομές.

Όλοι οι φορείς συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός συστήματος προγραμματισμού, το οποίο θα βοηθήσει την εξομάλυνση των προβλημάτων και την καλύτερη διαχείριση του όγκου των επισκεπτών της κρουαζιέρας κατά την περίοδο αιχμής. Το σύστημα διαχείρισης αφίξεων / αναχωρήσεων κρουαζιερόπλοιων (berth allocation system) αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό πρόγραμμα διαχείρισης και λειτουργεί ήδη πιλοτικά, σε συνεννόηση με τις εταιρείες κρουαζιέρας στην Σαντορίνη. Μέσα στις επόμενες σαιζόν το πρόγραμμα θα μπει σε πλήρη εφαρμογή και οι εταιρείες της κρουαζιέρας θα μπορούν να καταθέτουν το πρόγραμμα τους 15 μήνες πριν την άφιξη τους στο νησί.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Mουσική βραδιά παραδοσιακής μουσικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00 στον Πύργο η Εστία
Η απάντηση του Παναγιώτη Μυτιληναίου στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας
Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Δημοσιογραφική Αντικειμενικότητα απο την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Νομικού
Με 18 ταινίες, 3 θεματικές κι 1 εκπαιδευτικό εργαστήριο το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (19-20/7)
Ευρεία πολιτική σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού για τη Σαντορίνη στις 23 Ιουλίου
Δυσφήμισε κι εσύ τη Σαντορίνη, μπορείς! Δυστυχώς..
Παραλαβή Αθλητικού Υλικού για τα σχολεία της Σαντορίνης απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Κατσίπη
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας είχε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας
Ερώτηση του ΚΚΕ Θήρας στο ΥΠΕΣ για τη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ
Συνελήφθη στη Θήρα διωκόμενος μη νόμιμος αλλοδαπός που επιχείρησε να διαφύγει με πλαστά έγγραφα
Στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου καλεί και φέτος ολο τον κόσμο η οικογένεια Πατηνιώτη
Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Θήρα
Μουσική βραδιά με το σύνολο του Χριστόφορου Γαβαλά στον Πύργο απο την "Εστία"
Περίπου 800 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών ανασύρθηκαν μτξ άλλων απο την Aegean Rebreath στη Βλυχάδα
Η ομιλία του Μάρκου Καφούρου στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.