15 Νοεμβρίου 2018 Επικοινωνία
18/05/2017

Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου:Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους ΟΤΑ

Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου:Επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών για τους συμβασιούχους ΟΤΑ
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά την έκδοση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κηρύσσονται αντισυνταγματικές οι ανανεώσεις των συμβασιούχων των ΟΤΑ και παράλληλα ζητείται και επιστροφή των χρημάτων που τους έχουν καταβληθεί, γινόμαστε αποδέκτες της αγωνίας και ανασφάλειας των εργαζομένων αφ΄ ενός για το εργασιακό τους μέλλον και αφ΄  ετέρου διαλυτικών φαινομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, στις οποίες κυρίως απασχολούνται.

Το Νότιο Αιγαίο μία κατ΄ εξοχήν τουριστική περιοχή αντιμετωπίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ στον τομέα της καθαριότητας κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου με πλήρη αδυναμία ν΄ ανταποκριθούμε στον αναμενόμενο αυξημένο αριθμό τουριστών και την δυσφήμηση της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Παράλληλα στηρίζουμε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων συμβασιούχων μας, οι οποίοι χωρίς δική τους ευθύνη κινδυνεύουν ακόμη και με επιστροφή χρημάτων που τους έχουν νόμιμα καταβληθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την διάλυση των οικογενειών τους και του κοινωνικού μας ιστού.


Για τους ανωτέρω λόγους σας καλούμε Κύριε Υπουργέ, όπως προχωρήσετε άμεσα στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας στην κατεύθυνση της διασφάλισης, τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων των δήμων μας, όσο και στην αποτροπή επιστροφής οποιουδήποτε ποσού που τους έχει νόμιμα καταβληθεί ως αμοιβή,  καθώς επίσης και στην νόμιμη καταβολή όσων αμοιβών δεν έχουν τύχει της έγκρισης των αρμόδιων κατά τόπους επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου.


Είναι ανεπίτρεπτο και απάνθρωπο να στερούνται άνθρωποι την εργασία τους, την οποία προσέφεραν σε δύσκολες και βαριές εργασίες, όπως είναι αυτές της καθαριότητας και μάλιστα σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας και εργασιακού μεσαίωνα, λόγω των περιοριστικών δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζονται.


Είμαστε βέβαιοι ότι θ΄ αναλάβετε με την δέουσα κοινωνική ευαισθησία άμεσα όλες εκείνες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων μας και σε κάθε περίπτωση την μη επιστροφή οποιουδήποτε ποσού εκ μέρους τους.
    
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.
 
Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ
Δήμαρχος Ρόδου 
13/11/2018
 
13/11/2018
 
Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη με εκπροσώπους του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο.Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεώργιο Λεονταρίτη συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι οι κυρίες Μιλένα Μαυρογεώργου, υπεύθυνη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο και Καλλιόπη Παπασημινού, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σύρο. [περισσότερα...]
12/11/2018
 
 
NEWSLETTER
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
© 2018 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved