Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2025

8-23 Ιανουαρίου του 2025, η τρίτη φάση εργασιών αναμόρφωσης και ανακατασκευής διαδρόμων του αεροδρομίου Σαντορίνης

Στο πλαίσιο του έργου της περαιτέρω πολυεπίπεδης αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων και έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη δεύτερη κατασκευαστική περίοδο, η Fraport Greece, φορέας διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην τρίτη φάση των επιμέρους εργασιών σε αυτά.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες για την αναστολή λειτουργίας των διαδρόμων, ανά αεροδρόμιο, παρουσιάζονται παρακάτω:


  • Σάμος (SMI): 05 Νοεμβρίου 2024 – 25 Νοεμβρίου 2024
  • Μυτιλήνη (MJT): 24 ώρες κάθε Τρίτη 00:01* – 23:59* (Διάστημα 15 Νοεμβρίου 2024 – 25 Μαρτίου 2025)
  • Κέρκυρα (CFU): 18 Νοεμβρίου 2024 – 08 Δεκεμβρίου 2024 & 13 Ιανουαρίου 2025 – 31 Ιανουαρίου 2025
  • Κεφαλληνία (EFL): 25 Νοεμβρίου 2024 – 15 Δεκεμβρίου 2024
  • Ρόδος (RHO): 48 ώρες κάθε Τρίτη 18:00* – Πέμπτη 17:59* (Διάστημα 10 Δεκεμβρίου 2024 – 31 Ιανουαρίου 2025)
  • Σαντορίνη (JTR): 08 Ιανουαρίου 2025 – 23 Ιανουαρίου 2025
  • Καβάλα (KVA): 10 Ιανουαρίου 2025 – 30 Ιανουαρίου 2025
  • Μύκονος (JMK): 25 Ιανουαρίου 2025 – 15 Φεβρουαρίου 2025
  • Ζάκυνθος (ZTH): 15 Φεβρουαρίου 2025 – 05 Μαρτίου 2025

(*) Ώρα Τοπική

    
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των ανωτέρω περιόδων θα πραγματοποιούνται από ελικόπτερα, πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα (αεροδιακομιδές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικές, κρατικές και λοιπές πτήσεις εθνικού χαρακτήρα), εφόσον απαιτηθεί, ενώ όλες οι υπηρεσίες των αεροδρομίων, θα λειτουργούν κανονικά, για το ενδιαφερόμενο κοινό.
 

Οι παραπάνω εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση των διαδρόμων των αεροδρομίων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφαλείας αυτών και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εκτενείς επεμβάσεις αναμόρφωσης των πλευρικών ζωνών ασφαλείας διαδρόμου (Runway Strips) και περιοχών ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (RESA).

 

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της Σύμβασης Παραχώρησης.  Πραγματοποιούνται δε, με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον κάθε τόπο, μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας  είναι βασικές αρχές της Fraport Greece.
 

Η διακοπή της λειτουργίας των διαδρόμων είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των έργων. Παρ’ όλα αυτά και βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τους.
 

Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Όπως προαναφέρθηκε, σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που εκτελεί η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ έκτακτων μέτρων Πολιτικής Προστασίας για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά
Επανεκδίκαση στο Αστικό Εφετείο για το ναυάγιο του Sea Dıamond
Επιστολή με κοινά αιτήματα 5 τουριστικών Ενώσεων της Σαντορίνης προς την Υπουργό Τουρισμού
Η Σαντορίνη γέμισε δρομείς με τη "Φλόγα" της αγάπης !
O απολογισμός - ισολογισμός του 2024 του Ιδρύματος Λ. και Ε. Νομικού (Τελεφερίκ)
Ημερίδα του ΙΜΠΗΣ το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 18.00 στο Μπελλώνειο
6η συνάντηση της Σχολής Γονέων 2024-2025 της Γλυκογαλούσας
Καμπανάκι για τον τουρισμό του νησιού. Γιατί κινδυνεύει η έναρξη της σεζόν, σύμφωνα με τον Τύπο
Ποια τα μέτρα ασφάλειας που αναμένονται για την υποδοχή των τουριστών
Αντώνης Χάλαρης: Η έλλειψη συντονισμού προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά από τη σεισμική δραστηριότητα
Mέσα στην κοινότητα του Εμπορείου τα γραφεία της Ενωσης Πολυτέκνων
100τμ στο Μεγαλοχώρι, με ελάχιστη τιμή τα 650 ευρώ, νοικιάζει το Πτωχοκομείο Θήρας
Να ληφθεί απόφαση για να προσεγγίζουν το λιμάνι της Σαντορίνης τα κρουαζιερόπλοια, ζητά η ΕΕΚΝ
Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του σχεδιασμού πολιτικής προστασίας για τον κίνδυνο τσουνάμι στην περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού
Παραμένει το πάγωμα στις κρατήσεις, μεγάλο πρόβλημα η έλλειψη εργαζομένων, αναφέρει το Capital.gr για τη Σαντορίνη
Hondos_KE
Volcano TV
© 2025 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.