Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Το Eργοστάσιο Tεχνών Σαντορίνης συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στις 21 Ιουνίου κάθε έτους, αποτελεί μια ξεχωριστή γιορτή που ενώνει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μέσα από τη μαγεία της μουσικής.

Η ιδέα για τη γιορτή της Μουσικής γεννήθηκε στο Παρίσι το 1982, από τον τότε Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλίας, Jack Lang. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια εκδήλωση που θα προσέφερε δωρεάν πρόσβαση στη μουσική για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, κοινωνικής τάξης ή μουσικού γούστου. Η πρώτη Fête de la Musique σηματοδότησε την αρχή ενός θεσμού που γρήγορα υιοθετήθηκε από άλλες χώρες, κατακτώντας τις καρδιές των Ευρωπαίων.

Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, καθώς ήταν η πρώτη χώρα που αγκάλιασε τον θεσμό εκτός Γαλλίας, το 1985. Από τότε, η γιορτή της Μουσικής έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής σκηνής, με εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η Σαντορίνη, με το μαγευτικό τοπίο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τη γιορτή της Μουσικής. Κάθε χρόνο, το νησί φιλοξενεί μια σειρά από μουσικές εκδηλώσεις, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής επικεντρώνεται στην προώθηση της ζωντανής μουσικής και στην ενθάρρυνση των μουσικών να παίζουν σε δημόσιους χώρους, το Εργοστάσιο Τεχνών της Σαντορίνης βγάζει το πιάνο του φεστιβάλ στην αυλή του Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» και προσκαλεί ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να παίξουν τα αγαπημένα τους κομμάτια δημόσια.

Το πιάνο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί από μουσικούς από όλο τον κόσμο που μας ταξίδεψαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ με τις μελωδίες τους και τώρα ήρθε η σειρά των επισκεπτών να συμμετέχουν σε αυτή τη μουσική διαδρομή.

Το πιάνο θα παραμείνει στην αυλή του μουσείου από τις 21 έως και τις 23 Ιουνίου και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του χώρου. (10:00 – 18:00)

Σας καλούμε όλους να γιορτάσουμε μαζί την Μουσική και να προσκαλέσετε διαδικτυακά όποιον θα θέλατε να δείτε να παίζει στο πιάνο του φεστιβάλ!

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης μαζί με το Βιομηχανικού Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» φέτος κλείνουν 10 χρόνια πορείας και θα συνεχίσουν να προβάλουν την πολιτιστική κληρονομιά της Σαντορίνης και να υποστηρίζουν κάθε δράση πολιτισμού και τέχνης με την βοήθεια όλων σας.

Σας ευχαριστούμε και σε περίπτωση που θελήσετε επιπλέον υλικό ή πληροφορίες σχετικά με τη δράση του SAF για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

Με εκτίμηση,

Η Ομάδα του SAF

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Θηρασιά : Για όσους αναζητούν αυθεντικότητα και ηρεμία, καλύτερη επιλογή δεν υπάρχει!
"Η Σαντορίνη παλεύει με τον υπερτουρισμό. Δεν υπάρχει χώρος για επισκέπτες" γράφουν οι timesofindia
Ευρεία πολιτική σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού για τη Σαντορίνη στις 23 Ιουλίου
Στη Σαντορίνη ο Αν. Υπουργός Αθλητισμού Γ. Βρούτσης, συνοδευόμενος απο τη Νίκη Μπακογιάννη και Όλγα Βασδέκη
Όμιλος Katikies: Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται η πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν με την πληρότητα αυξημένη κατά 10%
Νέο υπερσύγχρονο ελαιουργείο απέκτησε η Σαντορίνη!
Τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να κρατήσουν μακριά την «καταστροφική» τουριστική κίνηση, γράφει το Bloomberg
Στη σύσκεψη των Υπουργών για τη Σαντορίνη την Τρίτη 23/7 τα νεότερα σχετικά με το καλώδιο του ΑΔΜΗΕ και το λιμάνι
Με 18 ταινίες, 3 θεματικές κι 1 εκπαιδευτικό εργαστήριο το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης (19-20/7)
Ερώτηση του Μ. Καφούρου στην Υπ. Εργασίας για την ανάγκη στελέχωσης του ΕΦΚΑ Θήρας
Mουσική βραδιά παραδοσιακής μουσικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 21.00 στον Πύργο η Εστία
Η απάντηση του Παναγιώτη Μυτιληναίου στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας
Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας για την Δημοσιογραφική Αντικειμενικότητα απο την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας κ. Νομικού
Δυσφήμισε κι εσύ τη Σαντορίνη, μπορείς! Δυστυχώς..
Παραλαβή Αθλητικού Υλικού για τα σχολεία της Σαντορίνης απο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Κατσίπη
Hondos_KE
apolimantiki
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.