Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής πολιτών Θήρας για το Νοσοκομείο Θήρας

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής επιτροπής πολιτών Θήρας για το ΓΝ Θήρας, αναφέρονται τα ακόλουθα : 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας δημιουργήθηκε από την αγωνία των κατοίκων για τις ελείψεις που υπάρχουν το νοσοκομείο Σαντορίνης με σκοπό να απαιτήσει την άμεση στελέχωση του . Να πιέσει μέσω των ενεργειών της (συγκεντρώσεις – πορείες- ενημέρωση) ώστε να δωθούν λύσεις. Σκοπός της Επιτροπής δεν ήταν και δεν είναι η αντιπαράθεση, με τις εκάστοτε διοικήσεις, αλλά η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η σωστή παροχή υπηρεσιών υγείας. Η ανησυχία μας για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών μας είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας του παθολογικού τομέα στο νοσοκομείο και διεκδικούμε την άμεση στελέχωση του. Η ανησυχία μας για τις παραιτήσεις γιατρών και προσωπικού και τις μετακινήσεις γιατρών, που υπηρετούν χρόνια στο νοσοκομείο του νησιού και ήδη το έχουν εγκαταλείψει, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τα κενά, σε ιατρικό προσωπικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου. Η ανησυχία μας για τα τμήματα που κλείνουν (κουζίνα- καθαριότητα- γραμματεία- φύλαξη) και η αναζήτηση εξωτερικών συνεργατών. Η ανησυχία μας για το κλίμα έντασης που επικρατεί στον χώρο του νοσοκομείου και έχει σαν αποτέλεσμα αντί να στελεχώνεται να αποδυναμώνεται. Η ανησυχία μας για το μέλλον του και τις επισφαλείς, όπως αναφέρουν οι γιατροί στις παραιτήσεις τους, υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους νησιώτες.
 

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Θήρας για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, καταδικάζει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΓΝΘ σχετικά με την αγωγή που έστειλε σε μέλη της συντονιστικής και κατοίκους του νησιού, μεταξύ των οποίων την Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών και τον Πρόεδρο της Ενωσης Γονέων Θήρας και σε δημοσιογράφο και τις αντίστοιχες ενέργειες που έγιναν από την συνεργάτιδα της. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ακραίες ενέργειες που αναστατώνουν την κοινωνία και προσπαθούν να φιμώσουν την οποιαδήποτε καλόπιστη και τεκμηριωμένη κριτική μας προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Τέτοιες ενέργειες είναι άγνωστες για μας τους Θηραίους και έχουν ως αποτέλεσμα να κατακερματίζουν την κοινωνική συνοχή με αρνητικά αποτελέσματα.
 

Καταδικάζουμε επίσης την απαράδεκτη και ειρωνική ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για τον Θηραίο ιατρό Ιωάννη Αργυρό μέλος του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ που παραιτήθηκε. Ο οποίος προσπάθησε για την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
 

Καταδικάζουμε την στάση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας η οποία προσπαθεί να μετατρέψει τις αντιδράσεις των μελών μας σε προσωπικές επιθέσεις με αγωγές. Οι Θηραίοι πολίτες απαιτούν την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του. Απαιτούν να δοθεί προτεραιότητα στην στελέχωση του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες υγείας που οφείλει στους νησιώτες. Στέκονται απέναντι, σε οποιαδήποτε διοίκηση δεν έχει ως μοναδικό στόχο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και στρέφεται εναντίον των πολιτών που διεκδικούν την στελέχωση του νοσοκομείου, την δημόσια δωρεάν υγεία και το αίσθημα ασφάλειας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
 

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την στελέχωση του ΓΝΘ διεκδικώντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της ηρεμίας και εύρυθμης λειτουργίας του χωρίς αγωγές, εκφοβισμούς και εντολές που πυροδοτούν την περαιτέρω αποδυνάμωση του.


 

Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ανακοίνωση του "ΤΩΡΑ" για την απώλεια της έδρας του Κ. Ρούσσου και την ορκομωσία του Ι. Συκηνιώτη
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
intronews.gr: 19.000 και 63 ημέρες. Τα αμείλικτα νούμερα για τη Σαντορίνη που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές φέτος για το πως να αποφευχθεί ο συνωστιμός στη Σαντορίνη
«Θεραπεία» του "υπερτουρισμού" και των αρνητικών προσήμων θεωρείται το πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων
Πιστός στις παραδόσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου διοργανώνει την Κυριακή 23/6 τον Κλήδωνα
Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά
Η νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Θήρας για το Αμμούδι με ισχύ απο 22 Ιουνίου
Θυελλώδεις ανέμους προαναγγέλει το Λιμεναρχείο Θήρας
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 22 με 25 Ιουνίου
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.