Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Περιοδεία στη Σαντορίνη πραγματοποίησε η Δήμητρα Σταματέλου υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

Περιοδεία στο νησί της Σαντορίνης πραγματοποίησε η Δήμητρα Σταματέλου υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, νοσοκομειακή γιατρός και οργανωτική γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.
 

Η Δήμητρα Σταματέλου την Πέμπτη 16/5 συναντήθηκε με υγειονομικούς του νησιού και συζήτησε μαζί τους τις εξελίξεις στην Υγεία αλλά και την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας.

Στη συζήτηση ανέδειξε ότι ι η λειτουργία, του νοσοκομείου με όρους ΣΔΙΤ δεν το στελέχωσε με το αναγκαίο προσωπικό. Δεν βελτίωσε όμως ούτε την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών Υγείας και παρά τα μεγάλα λόγια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς ο λαός του νησιού δεν έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.

Δεκάδες εργαζόμενοι παραιτούνται, οι συμβάσεις που γίνονται είναι με δελτίο παροχής υπηρεσιών, για λίγους μήνες. Δεν υπάρχει παθολόγος, μόλις πρόσφατα προσλήφθηκε με ολιγόμηνη σύμβαση καρδιολόγος σε ένα νησί με χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, στους οποίους προστίθενται την τουριστική περίοδο 15.000 - 20.000 εργαζόμενοι σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του Τουρισμού (ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπόριο, γραφεία, υπηρεσίες Τουρισμού κ.λπ.) και φυσικά πάνω από 100.000 τουρίστες.


Το νοσοκομείο - επιχείρηση είχε από την αρχή σκοπό να διατηρήσει τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό για να μην κοστίζουν στην εταιρεία, να γενικεύσει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας, με φτηνούς, εξουθενωμένους, περιπλανώμενους υγειονομικούς για να μπαλώνουν τρύπες. Να λειτουργήσει ως αυτοχρηματοδοτούμενη επιχείρηση με ακόμα μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και με έσοδα από την οικονομική αφαίμαξη των ασθενών, από τη λειτουργία του ως επιχείρησης.
 

Την Παρασκευή 17/5 αφού επισκέφθηκε το χώρο όπου πραγματοποιείται αιμοδοσία αυτές τις μέρες στο νησί συναντήθηκε με το ΔΣ των εργαζομένων του Δήμου. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας.
 

Το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε στη συγκέντρωση της ΚΟ Σαντορίνης, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πλατεία του εμπορικού στο Καμάρι.
 

Ξεκινώντας την ομιλία της η Δήμητρα Σταματέλου καταδίκασε την απόφαση της κυβέρνησης να μπει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, ο Ευαγγελισμός, σε «prive» λειτουργία μόνο για τους VIP του Conference Cup, τη στιγμή που ο κόσμος στοιβάζεται στα ράτζα και αναζητά ματαίως ένα κρεβάτι σε κάποιο Νοσοκομείο.
 

Στη συνέχεια ανέφερε πως όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού έχουν τη σφραγίδα των αποφάσεων που συνδιαμορφώνουν οι κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων στις Συνόδους Κορυφής.
 

Πιο συγκεκριμένα η Δήμητρα Σταματέλου ανέφερε:
 

"Οδηγία της ΕΕ αποτελεί το “ξεχείλωμα” του εργάσιμου χρόνου, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του επιχειρηματία - εργοδότη. Πολιτική της ΕΕ είναι τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, η δήθεν “πράσινη” μετάβαση, που οδηγεί σε πανάκριβο ρεύμα. Οδηγία και πολιτική της ΕΕ είναι να μη γίνονται τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουμε ανάγκη.Πολιτική της ΕΕ είναι η απελευθέρωση και η ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, που βήμα το βήμα οδήγησε στο έγκλημα των Τεμπών.και το σημαντικότερο όλων: Πολιτική της ΕΕ είναι η εμπλοκή της σε πολέμους όπως στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία και αλλού."
 

Κλείνοντας η υποψήφια ευρωβουλευτής κάλεσε τον λαό της Σαντορίνης να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης στην ΕΕ και ανέφερε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποκαλύπτει την ΕΕ και την πολιτική της, να ενημερώνει πλατιά τον ελληνικό λαό, και να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για να αντιπαλέψει την αρνητική για το λαό πολιτική της!


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Ανακοίνωση του "ΤΩΡΑ" για την απώλεια της έδρας του Κ. Ρούσσου και την ορκομωσία του Ι. Συκηνιώτη
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
intronews.gr: 19.000 και 63 ημέρες. Τα αμείλικτα νούμερα για τη Σαντορίνη που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές φέτος για το πως να αποφευχθεί ο συνωστιμός στη Σαντορίνη
«Θεραπεία» του "υπερτουρισμού" και των αρνητικών προσήμων θεωρείται το πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων
Πιστός στις παραδόσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου διοργανώνει την Κυριακή 23/6 τον Κλήδωνα
Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά
Η νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Θήρας για το Αμμούδι με ισχύ απο 22 Ιουνίου
Θυελλώδεις ανέμους προαναγγέλει το Λιμεναρχείο Θήρας
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 22 με 25 Ιουνίου
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.