Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου στη Σαντορίνη

Την Παρασκευή 17/5 επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρώην Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Στην επίσκεψη τους στο νοσοκομείο συναντήθηκαν με γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων. Στις συναντήσεις αυτές διαπιστώθηκε η ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο εξαιτίας της σοβαρής υποστελέχωσης τόσο σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες (παθολόγοι, παιδίατροι, μικροβιολόγοι κλπ) όσο και σε άλλες κατηγορίες υγειονομικού και λοιπού προσωπικού. Πέραν της υποστελέχωσης που δημιουργεί συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι η πλειοψηφία του ιατρικού δυναμικού είναι πλέον ιδιώτες γιατροί που παρέχουν υπηρεσίες με Α.Π.Υ. (απόδειξη παροχής υπηρεσιών) για μικρά χρονικά διαστήματα, με προκλητικές αμοιβές σε σχέση με τους μόνιμους γιατρούς, πρακτική που πλέον επεκτείνεται και στο υπόλοιπο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ενώ κρίσιμοι τομείς, όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, τα μαγειρεία, ανατίθενται πλέον σε εργολαβίες, φυσικά με πολλαπλάσιο κόστος για το δημόσιο.

Η κατάσταση αυτή που δημιουργεί γιατρούς και εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων, οδηγεί σε συνεχείς παραιτήσεις έμπειρων γιατρών και υγειονομικών και αποτελεί σαφώς κυβερνητική επιλογή και εφαρμόζεται από τη διοίκηση της ΑΕΜΥ και την εντεταλμένη διοικήτρια κα Μπορμπουδάκη, η οποία το τελευταίο διάστημα καταφεύγει στον απροκάλυπτο αυταρχισμό και εκφοβιστικές αγωγές εναντίον εργαζομένων και πολιτών που τολμούν να καταγγείλουν δημόσια τη διάλυση του νοσοκομείου.
Το αίτημα του σωματείου καθώς και όλων των εργαζομένων που θέλουν να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα του νοσοκομείου, είναι η άμεση προκήρυξη από την Α.Ε.Μ.Υ. των οργανικών θέσεων αορίστου χρόνου που παραμένουν κενές τα τελευταία χρόνια, καθώς και η οργανική ένταξη του νοσοκομείου στο ΕΣΥ, φυσικά με την προϋπόθεση της σοβαρής ενίσχυσης του τόσο με μόνιμο προσωπικό, όσο και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Αριστεράς διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για να ανατραπεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να διασωθεί συνολικά το ΕΣΥ από την κατάρρευση και για να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο της Σαντορίνης, με περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, με επαρκές και μόνιμο προσωπικό, με ενιαίες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές για όλο το προσωπικό, με διαφανή και αποτελεσματική διοίκηση και με ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της περιοχής. 

Στη συνέχεια και αναφορικά με τα θέματα του νοσοκομείου αλλά και γενικότερα για τα θέματα της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, συνομίλησαν με τον εκπρόσωπο του Φαρμακευτικού Συλλόγου των Κυκλάδων Θανάση Μέντα, καθώς και με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών για τη στήριξη του νοσοκομείου.

Επίσης αμέσως μετά την άφιξη του Ανδρέα Ξανθού πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των στελεχών της Νέας Αριστεράς Σαντορίνης, Ανθής Πατραμάνη, Αντώνη Κωνσταντινίδη, Κύρου Παγκαλίδη και Γιώργου Παπαϊωάννου, συνάντηση ανασκόπησης των πολιτικών εξελίξεων με μέλη και φίλους του κόμματος.

Τέλος, οι Ανδρέας Ξανθός και Νίκος Συρμαλένιος παραχώρησαν συνέντευξη στο Volcano tv, όπου μίλησαν τόσο για την κατάσταση του νοσοκομείου, όσο και για τη γενικότερη κατάσταση της χώρας ενόψει και των ευρωεκλογών. Ανέδειξαν τους στόχους της Νέας Αριστεράς, στόχους απόκρουσης της δεξιάς και της ακροδεξιάς πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη, στόχους ανασύνθεσης της αριστεράς και των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης στη διακυβέρνηση της χώρας, με αριστερό και προοδευτικό πρόσημο, προοδευτικής, για τη δραστική αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών ανισοτήτων, τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση της χώρας. (Ολόκληρη η συνέντευξη στο παρακάτω link)

https://www.youtube.com/watch?v=MYLlfGfYuL4

Να σημειωθεί ακόμα ότι την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη 16/5, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε στην ανοιχτή συζήτηση της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων Πολιτών για το νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους αγώνες για ένα δημόσιο και ενισχυμένο νοσοκομείο.
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
intronews.gr: 19.000 και 63 ημέρες. Τα αμείλικτα νούμερα για τη Σαντορίνη που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές φέτος για το πως να αποφευχθεί ο συνωστιμός στη Σαντορίνη
«Θεραπεία» του "υπερτουρισμού" και των αρνητικών προσήμων θεωρείται το πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων
Πιστός στις παραδόσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου διοργανώνει την Κυριακή 23/6 τον Κλήδωνα
Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά
Η νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Θήρας για το Αμμούδι με ισχύ απο 22 Ιουνίου
Θυελλώδεις ανέμους προαναγγέλει το Λιμεναρχείο Θήρας
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 22 με 25 Ιουνίου
H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.