Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024

Καταγγελία της Κ.Ο. Σαντορίνης προς τη Δημοτική Αρχή για την άρνηση παραχώρησης πλατείας για τη διεξαγωγή πολιτικής ομιλίας

Σε ανακοίνωσή της, 

Η Κ.Ο. Σαντορίνης
καταγγέλλει την στάση της Δημοτικής Αρχής, η οποία μέσω του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς, αρνήθηκε την παραχώρηση της πλατείας του Καμαρίου για την διεξαγωγή προεκλογικής πολιτικής εκδήλωσης του ΚΚΕ με ομιλήτρια την υποψήφια ευρωβουλευτή, Δήμητρα Σταματέλου, νοσοκομειακή γιατρό και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδος.

Αξιοποιώντας ως πρόσχημα το μνημείο των πεσόντων, αιτιολόγησε την άρνηση θεωρώντας ασέβεια την πραγματοποίηση πολιτικής εκδήλωσης στην πλατεία εν τω συνόλω. Να θυμίσουμε στην Δημοτική Αρχή και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου ότι οι πεσόντες που τιμώνται στα μνημεία σε όλη τη χώρα αλλά και οι χιλιάδες άλλοι γνωστοί και άγνωστοι που έπεσαν στον αγώνα για την Ελευθερία, πάλεψαν ακριβώς για αυτό. Να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα χωρίς ζυγούς, να συζητάμε ελεύθερα, με το δικαίωμα να επικοινωνούμε τις ιδέες μας και να έχουμε πολιτική δράση.

Πόσο μάλιστα όταν το ΚΚΕ έχει δώσει στον αγώνα αυτό, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φασιστικής ναζιστικής κατοχής χιλιάδες μέλη και στελέχη του, στα πεδία των μαχών, στο αντάρτικο στα βουνά, με εκτελεσθέντες, φυλακισμένους και εξόριστους. Για αυτό το λόγο πραγματοποιεί και δεκάδες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης σε μέρη και μνημεία που σηματοδότησαν την αντίσταση του ελληνικού λαού.

Η άρνηση παραχώρησης του χώρου είναι ευθεία παρεμπόδιση της επικοινωνίας των θέσεων του ΚΚΕ σε προεκλογική περίοδο, την ίδια στιγμή μάλιστα που ο δήμος δεν έχει φροντίσει, όπως έχει υποχρέωση, ούτε για τα στοιχειώδη σχετικά με την διαμόρφωση χώρων προβολής των θέσεων των κομμάτων.

Η προσχηματική δικαιολογία για το μνημείο των πεσόντων είναι εξόφθαλμη αν αναλογιστεί κανείς ότι στις βουλευτικές εκλογές πριν από ένα χρόνο, άλλο πολιτικό κόμμα πραγματοποίησε συγκέντρωση στη συγκεκριμένη πλατεία, ενώ πριν από μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκαν εκεί οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να προβλέπει αυτή την απαγόρευση.

Για εμάς οι δημόσιοι και δημοτικοί χώροι, οι πλατείες και τα πάρκα του νησιού πρέπει να αποτελούν ελεύθερους χώρους όχι μόνο ως προς την πρόσβαση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αλλά και ως προς την πολιτική δράση και διακίνηση ιδεών. Οφείλουν να αξιοποιούνται από τους φορείς του νησιού, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα Σωματεία και φυσικά από πολιτικές οργανώσεις μέσω των οποίων εκφράζεται η ελεύθερη πολιτική δράση του λαού.

Στους δημόσιους και δημοτικούς χώρους πρέπει να απαγορεύεται η καταπάτηση. Επιχειρηματικά συμφέροντα βέβαια το πράττουν, σε όλο το νησί, με οικοδομήματα, σιδηροκατασκευές και πέργκολες έχουν οικειοποιηθεί ολόκληρους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους. Για αυτά βέβαια η Δημοτική Αρχή ποιεί τη νήσσαν και δηλώνει αναρμόδια.

Εμπόδιο στη ελεύθερη πολιτική δράση του λαού δεν θα βάλει κανείς. Η Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης του ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, ώστε να φτάσουν και στον τελευταίο εργαζόμενο οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, για δυνατό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους.

Η πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Δήμητρα Σταματέλου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 7:00μμ, στην πλατεία του εμπορικού κέντρου στο Καμάρι!


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Στο «κόκκινο» η υποστελέχωση στα νοσοκομεία των νησιών – Τι δηλώνει ο Ορθοπεδικός του νοσοκομείου Θήρας
Οι Φρυκτωρίες φέτος πραγματοποιήθηκαν συμβολικά με σημαίες!
Αντικατάσταση Δημοτικού Συμβούλου λόγω έκπτωσης της θέσεως του
Αλλοδαπός έκλεβε κινητά πελατών σε νυχτερινό μαγαζί της Θήρας
Στη Σαντορίνη με την οικογένειά του βρέθηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Στην έλλειψη βασικών υποδομών του νησιού αναφέρθηκε στον ΣΚΑΙ η Μαργαρίτα Καραμολέγκου, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης
intronews.gr: 19.000 και 63 ημέρες. Τα αμείλικτα νούμερα για τη Σαντορίνη που έχουν φέρει σε απόγνωση τους ντόπιους
Δίνουν και παίρνουν οι συμβουλές φέτος για το πως να αποφευχθεί ο συνωστιμός στη Σαντορίνη
«Θεραπεία» του "υπερτουρισμού" και των αρνητικών προσήμων θεωρείται το πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων
Πιστός στις παραδόσεις ο πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου διοργανώνει την Κυριακή 23/6 τον Κλήδωνα
Φρυκτωρίες 2024: Οι Κυκλάδες Επικοινωνούν αναδεικνύοντας την κοινή τους κληρονομιά
Η νέα απόφαση του Λιμεναρχείου Θήρας για το Αμμούδι με ισχύ απο 22 Ιουνίου
Θυελλώδεις ανέμους προαναγγέλει το Λιμεναρχείο Θήρας
Οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος 22 με 25 Ιουνίου
H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024 στη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.